Így tartsd fenn a kreativitásod, ha elhagyott az inspiráció!

2018. október 03. 07:30 - Life Advisor

alice-donovan-rouse-110068-unsplash.jpgAnnak, hogy egy információtól túlcsordult társadalomban élünk, vannak előnyei és hátrányai is. Amikor motiváltak és inspirációval telve nekiállunk a dolgainknak, akkor pozitív hatásait élvezzük, létezik viszont az a helyzet is, amikor inkább demotivált állapotba sodor minket a túlzott információ áradat. A kreativitás fontos dolog az életünkben, pláne, ha a céljaink megvalósításáról van szó. A kreativitás olyan ajándék, amihez mindenki hozzáfér ugyan, de nem mindannyian vagyunk képesek (jól) használni.

Bizonyára veled is előfordul - ha ki találsz egy új ötletet,terméket, szolgáltatást és bár látod, hogy az emberek imádják - hogy megkérdőjelezed saját magad és arra gondolsz,hogy valami hiányzik. Ez az érzés teljesen normális, ha valami innovatívra vágysz és te akarsz lenni a legjobb. Viszont,ha ez nem megy olyan könnyen, mint ahogy elképzelted, akkor frusztrálnak érezheted magad.

Kreatívnak lenni nem csak egy újabb kötelező feladatot jelent, hanem annak a csodás érzésnek a megélését, hogy újra és újra létrehozhatsz valami újat.

Ha úgy érzed, hogy a kreativitásod elérése rengeteg nehézségbe ütközik, vagy netán teljesen ki is fogytál minden kreativitásodból, akkor íme 3 módszer, amivel helyreállíthatod a rendet :

1. Változtasd meg a környezeted!

A kreatív vállalkozók számára az inspiráció jelent mindent. Ha ugyanazokat a falakat látod nap mint nap, vagy ugyanazon az ablakon nézel ki, akkor egy idő után bizony beleunhatsz. A kreatív tudatunknak ugyanis szüksége van a megújulásra.

Mindezt úgy teheted meg, hogyha tegyük fel állandóan az irodában dolgozol, akkor keress magadnak egy közeli kávézót pár órára és dolgozz onnan, vagy válassz egy másik emeletet az irodaházban stb.

Fedezd fel az új környezetet, az új helyet, a hangokat, a levegőt és az embereket is. Az ember alapvetően kreatív, és lehet, hogy neked is segíthet, ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akiket azelőtt még nem láttál. A nyüzsgés, más emberek közelsége felfrissítheti az elméd.

Ha hiszed, ha nem, ha kizökkented az elméd a megszokott rutinból, bizony előnyt fogsz kovácsolni belőle.

2. Változtasd meg a bevett munkarended!

Ha hozzászoktál ahhoz, hogy éjjeli bagolyként hajnali 2-kor vagy a toppon, akkor próbáld ki, hogy időben lefekszel, de beállítod reggel 6-ra az ébresztőt. Ha nem igazán vagy híve a kora reggeli felkelésnek, akkor nem kell egy új rutint elkezdeni (azaz ne erőszakold magadra a korai kelést) csak gondold át, hogy melyik az az időszak a nap folyamán, amikor a legproduktívabb vagy.

Bármit is mondasz magadnak, később a valóságoddá válik. Sokszor a megszokott munkarendtől való elrugaszkodás lehet egy olyan pozitív változás, amely a kreativitásodat új szintre emeli.

3. Változtasd meg a gondolkodásmódod!

A kreativitás egyik legnagyobb korlátozója a túlzott tökéletességre törekszel. Ez legtöbbször az inspiráció hiányához vezethet.

A tökéletességre való vágy kikapcsolja a munkádhoz szükséges szabadságot és terheket raksz saját magadra. Tehát ne terheld magad feleslegesen, legyenek világos céljaid és légy büszke az elért eredményeidre.

Nem számít, hogy nagy léptekben vagy apró lépésekkel haladsz előre, minden előrelépés számít. Ha valami olyan dolgot szeretnél kapni, amid még nem volt, akkor olyan dolgot kell tenned, amit még nem próbáltál. Engedd szabadjára a kreativitásod.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása