3 metakészség, amit meg kell tanulnod, ha sikeres akarsz lenni!

2018. augusztus 24. 07:30 - Life Advisor

traffic-sign-809006_640.jpgA mai világban egy dolog biztos : a változás. Viszont Jeff Bezos éppen azt mondja, hogy azokra a dolgokra kell összpontosítani, amelyek nem fognak változni, nem pedig azokra, amelyek fognak. Itt jönnek képbe a metakészségek, amely a megszokottól eltérő készségek és lehetővé teszik a jelenlegi képességeink fejlesztését. Tehát, ha képes vagy elsajátítani az alábbi 3 készséget, szinte bármit elérhetsz az életben.

1. Építs szokásokat!

Arisztotelész azt mondta :

Az vagy, amit a legtöbbször csinálsz. A kiválóság tehát nem cselekedet, hanem szokás.

Jim Rohn is egyetért ezzel hozzátéve a következőt :

Amit elkezdesz azt motivációnak hívják. Ami megmarad, azt pedig szokásnak.

A szokások fontosságáról rengeteg példát fel lehet sorolni az üzleti életből, sportból. A legtöbb könyv például meg is mondja, hogy hozz létre ilyen vagy olyan szokásokat. Azonban ritkán tanuljuk meg, hogyan hozzunk létre szokásokat és tegyünk lépéseket érte.

Nagyon sok könyvet olvastam, viszont nem találtam tényleg használható útmutatót arra vonatkozóan, hogy hogyan alakítsunk ki szokásokat. Ezért korábban már írtam erről, hogy nekem mi segített. Ide kattintva olvashatod is : Melyik a könnyebb : kialakítani egy új szokást, vagy felhagyni egy régivel? >>>

Sikerült megtanulnom, hogyan kell kialakítani új szokásokat és mindez hatalmas nyereséget adott nekem. A szokások arra késztetnek téged is, hogy mindennap egyetlen dolgot vigyél véghez mindaddig, amíg nem válik életed részévé.

2. Kis lépések a siker felé

Mindenki irigyli Elon Musk motivációját és azt, hogy 28 órát dolgozik egy nap, de én most egy kisebb "hírességet" szeretnék neked bemutatni :

  • 5 könyve bestseller lett
  • A Georgetowni Egyetem professzora
  • 3 gyerek édesapja

Mindezt úgy érte el, hogy képes volt mindennap 17.00-kor letenni a munkát, az ideje többi részét pedig a családjával töltötte. Cal Newportról van szó, aki mindössze 36 éves és már ennyi sikert elkönyvelhet magának.

Igenis fontos, hogy mindennap lépéseket tegyél a sikereid érdekében, még akkor is,ha csak kis lépésekről van szó. Itt is igaz a mondás, hogy sok kicsi, sokra megy.

3. Öntudatosság

Rengeteg könyvet olvastam már, amely kiemeli az öntudatosság fontosságát. Az öntudatosság az a képesség, hogy megismerd saját magad, személyiséged, érzéseid, gondolataid.

Rendkívül fontos, hogy megismerd önmagad, hiszen erre egyedül te vagy a legalkalmasabb. Továbbá hozzájárul ahhoz, hogy bármi gyorsabban és pozitív irányba változzon. Minél előbb elsajátítod, annál hamarabb élvezheted a jutalmait.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

    komment
    süti beállítások módosítása