Így állítsd be az elméd a sikerre! Csupán 5 egyszerű lépés

2018. június 28. 07:30 - Life Advisor

brown-518324_640.jpgHogyan lettek sikeresek az emberek? Richard Branson, Elon Musk, Steve Jobs, Paul Bocuse stb. Mindannyiukban van valami különleges. Sikeresek lettek, mindenki ismeri a nevüket. Elgondolkodtál már azon, hogy miért? Nem, nincs emberfeletti képességük, ugyanolyan egyszerű emberek, mint te vagy én. Ők is hibáznak, azonban egy nagy különbség tényleg létezik, a gondolkodásmódjuk. Ha te is szeretnél sikereket elérni, akkor szükséged van arra, hogy győztesként gondolkodj. Így legyőzheted a hibáidat, a korlátaidat és energiával telve haladhatsz a siker felé. Íme 5 egyszerű lépés, hogyan csináld.

1. Ha nem tudod elérni a céljaid, merj segítséget kérni!

Hallottál már Paul Bocuse-ról? A 20 század egyik legnagyobb szakács ikonja, a nouvelle cuisine meghatározó alakja. A legjobb példa arra, hogy még a legjobbak is tanulnak valakitől. Paul is egy másik híres szakácstól tanult és folyamatosan képezte magát.

A tanulság, hogy nem tudhatsz és tehetsz meg mindent egyedül. Ez az első, amit neked is meg kell értened : tanulni és megtalálni a megfelelő személyt akitől tanulhatsz. Erre kiváló, ha sikerül egy mentort találnod, vagy olyan hasonló gondolkodású emberekkel veszed körbe magad, akik motiválnak és felemelnek.

2. Tanulj meg rugalmasnak lenni!

A legfontosabb tanulság, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Ha konkrét célunk felé igyekszünk, a kudarc esélyei is valóságosak. A siker felé vezető út, nem egyenes, sőt akadályokkal és nehézségekkel teljes út. Az átlagember pedig ezeket nem viseli el, a sikeres ember viszont minden akadályt legyőz. A jó hír pedig, hogy minél több akadályt tudsz legyőzni, annál rugalmasabb leszel.

3. Fókuszálj!

Mit akarsz a karrieredben és az életedben? Ez nem olyan valami, amivel csak sodródhatsz. Nem élheted az életed véletlenszerűen egyik napról a másikra és csak várva, hogy nagyszerű dolgok történnek. A céljaidra kell fókuszálnod és azokon kell dolgoznod.

Tervezd meg és írd le a céljaid, bontsd apróbb részekre és örülj minden egyes apró öröm és előrelépés megszerzésekor.

4. Légy merész!

Steve Jobs soha nem arra összpontosított, hogy átlagos munkát kapjon, átlagos eredményeket érjen el, átlagos életet éljen. Nagy álmai és merész céljai voltak. Minden sikeres emberben van egy közös pont : a merész álmok.
Ne félj az álmaidtól! Engedd szabaddá a fantáziád és tudatosítsd magadban, hogy mit is szeretnél.

Ezek után, ha nekiállsz dolgozni a célok megvalósításnak, akkor kinyitod az ajtót a lehetőségek előtt.

Az elmúlt 33 év során minden reggel belenéztem a tükörbe, és megkérdeztem magamtól: "Ha a mai lenne az életem utolsó napja, azzal szeretném vajon tölteni, amit ma csinálni fogok?" És valahányszor a válasz túl sok napon át volt "nem" egyhuzamban, tudtam, hogy valamin változtatnom kell...

5. Ha elbuksz, állj fel!

Szerinted Richard Branson miért olyan sikeres? A válasz egyszerű : soha nem adta fel, nem számít, milyen nehézséggel szembesült is. Az első cége nem hozott neki pénzt. A Virgin Atlantic Airlines-al sem mentek kezdetben simán a dolgok. Richard sok mindent csinált, de egy valamit nem : nem adta fel! Nem számít, mennyire volt komoly a kudarc, mindig volt ereje, hogy újra és újra talpra álljon. Ez a bajnokok gondolkodásmódja.

Soha ne hagyd, hogy a bukás teljes mértékben eltántorítson a sikertől.

A kudarc szükségszerű. Elkerülhetetlen. De nem szabad, hogy a kudarcé legyen az utolsó szó. Ragaszkodnod kell ahhoz, amit akarsz. Nem fogadhatod el a nemet válaszként, történjen bármi is. Soha ne hátrálj meg. Soha ne add fel. Állj ki érte és várd, hogy mi lesz!

Szóval sikeres szeretnél lenni? Kezdj el dolgozni már ma a sikerért, anélkül, hogy tovább vesztegetnéd az időd. Az első lépés pedig a gondolkodásod megváltoztatása. Remélem a fenti tippek neked is segítenek!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása