4-en a világ legnagyobb gondolkodói közül megosztják velünk a boldog élet titkát!

2018. június 27. 07:30 - Life Advisor

the-thinker-692959_640.jpgSok erőfeszítést, elkötelezettséget és nyitottságot igényel, hogy élvezzük az életet, a kiváló egészség, gazdagság, szeretet és boldogság mellett. Coachként az életem részét képezi, hogy megértsem hogyan működik az emberi elme és hogy hogyan segíthetek a körülöttem lévő embereknek olyan döntéseket hozni, amelyek az életüket a megfelelő irányba terelik. Egy életed van. Bármit is kezdesz vele, bármilyen baj is ér, azzal kell élned. Nem teheted meg nem történtté.

1. Jordan Peterson : "Bánj úgy magaddal,mint akin segíteni akarsz!"

Hallottad már, hogy bánj úgy magaddal, mintha önmagad legjobb barátja lennél? Meg kell ismerned magad és kedvesen, lelkiismeretesen kell bánnod magaddal. Jordan Peterson szerint azonban, sokszor annyira tökéletlennek látjuk magunkat, hogy nem vagyunk képesek önmagunk barátai lenni.

Peterson azt javasolja, hogy próbáld meg kívülről szemlélni az életed. Mindig gondold át, hogy milyen tanácsot adnál önmagadnak és bánj magaddal úgy, mintha a legjobb barátodról lenne szó.

2. Leonardo da Vinci : "Értsd meg, hogyan működik az elméd!"

Az olasz szobrász,feltaláló,zenész,geológus és matematikus rengeteg időt töltött azzal, hogy megvizsgálja a dolgok működését, beleértve a saját elméjének a működését is. Gondoskodott arról is, hogy ezeket a felfedezéseket dokumentálja is. Mielőtt meghalt, több 10.000 oldalnyi jegyzetet hagyott hátra.

Ahhoz,hogy te is megértsd a saját elméd működését, szükség van arra, hogy kivond magad néha a digitális világból. Fedezd fel a gondolataid, a hitrendszered és hogy miért teszel meg dolgokat. Ennek megteremtése kreativitást vált ki és segít a mélyen gyökerező problémák megoldásában.

Az egyszerűség a kifinomultság kulcsa!

3. Richard Dawkins : "Kerüld el a próba és a hiba csapdáját!"

Sokan úgy gondolják, hogy a legjobb módja annak, hogy megtudjunk valamit, ha sok hibát elkövetünk. Dawkins szerint túl sok hibát elkövetni időpazarlás és botrányba is fulladhat. Véleménye szerint szimulációból kell jönnie annak, amit megtanulunk. Úgy véli, hogy a legjobb és a legrosszabb embereket kell tanulmányozni és levonni a következtetéseket.

Az idő nagy részében,csak valaki más tetteit kell tanulmányozni, legalább addig, amíg készen nem állsz, hogy végre a saját utadat járd. További javaslat Dawkinstól, hogy keress egy nálad 15-20 évvel idősebb mentort, aki nemcsak sok erőfeszítést de időt is megspórol neked.

4. Carl Sagan : "A világegyetemnek nem számít, hogy összhangban legyen a te ambícióddal!"

Légy rugalmas és ne próbáld meg az univerzumot a saját kényed-kedved szerint alakítani. Carl Sagan szerint az embernek meg kell érteni, hogy nem kaphat meg mindent, amit kér, de abból kell gazdálkodnunk és elindulnunk, amink már most van. Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét.

Sagan szerint azt is meg kell értened, hogy nem az a cél, hogy elérd a célt, hanem hogy olyan emberré fejlődj, aki elérheti ezeket a célokat. Nem az fog nyerni, aki csak úgy a vakvilágba lövöldöz, hanem, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy pontosan célozzon és lőjön. Ez a képesség segít abban, hogy kilépj a komfortzónádból,ahol pedig teljesen új és pozitív dolgok várnak rád.

Vigyázz a gondolataidra! Olvass könyveket, cikkeket vagy épp ezt a blogot, vegyél részt előadásokon és fejleszd magad. Az elméd a legfontosabb eszköz az életedben és nagy szégyen, ha nem tudod jól használni.

Neked mi a személyes titkod a boldog élettel kapcsolatban? Oszd meg velünk a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása