Hálásnak lenni mindenért? A rossz dolgokért is?

2024. május 06. 07:30 - Life Advisor

hala_nehez_idoben_is.pngKülönösen szeretem ezt a témát, mert számomra ez az életemben bekövetkezett sok, jelentős változás eredménye. Nagyra értékelem a szót és még inkább a jelentését. Azonban nem azért írom ezt a posztot, hogy történeteket meséljek, hanem hogy felsoroljam azokat a dolgokat, amelyeket a HÁLA hozhat az életünkbe.

Kezdetben, amikor még nem szoktál hozzá a gyakorlathoz, minden kissé furcsának és értelmetlennek tűnik. Ez azért van, mert mindig robotpilótával működünk, nap mint nap felébredünk és robotként végezzük tevékenységeinket, soha nem kérdezünk, csak az időbeosztásunk által vezérelt feladatokat hajtjuk végre. 

Ennek ellenére arra kérlek, hogy gyakorold a hálát.

Ne hagyd, hogy a kritikai érzéked elriasszon, mert senki sem hallgat vagy olvas a gondolataidban, ezért LÉGY HÁLÁS! Légy hálás mindenért, amit áldásnak érzel az életedben, mint például : a levegőért, amit belélegzel, a tested integritásáért, a pénzügyi és anyagi erőforrásaidért, az otthonodért, az ételért...és így tovább. Minél több dolgot tudsz felsorolni, annál teljesebbnek fogod érezni magad a létezésedben, békében leszel magaddal, kiegyensúlyozottan élsz majd és belső erőt fogsz érezni, amely növeli az önbizalmad és az elégedettséged is.

Egy kis idő múlva kiterjesztheted a hálád olyan helyzetekre (még a nem túl jókra is), amelyek lehetővé tették, hogy tanulj belőlük. De ugyanígy hálás lehetsz azokért az emberekért is, akik szintén - lehet nem pozitív értelemben - de tanítottak neked egy fontos leckét, amit később okosan felhasználhatsz (vagy talán már meg is tetted) az életedben. 

Mindig van ok hálásnak lenned! Gyakorold te is a hálát!

 40 egyszerű tipp, hogy gyakorold a hálát >>>

Hogyan találj 100 dolgot, amiért hálás lehetsz? >>>

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása