Mennyire álomgyilkos a kényelem és a konformitás?

2024. március 20. 07:30 - Life Advisor

komfort_es_kenyelem.jpgAz embereknek nehéz felülemelkedni az önmagukról alkotott véleményükön. Az önkorlátozó hiedelmeknek ez az átka gyakran gyermekkora vezethető vissza. Vagy egy nem támogató szülő, vagy egy óvatlan tanár tett vagy mondott valami pusztítót és mi továbbvisszük a sebet. A sérült kis hang a fejünkben azt suttogja : "Csak annyit tegyél, hogy elboldogulj. Ne bolygasd a dolgokat, ne kockáztass!" Ami szomorú, hogy kétségeink gyakran távol állnak az igazságtól. De a kétségek kényelmesek. A kétségek ürügyet adnak arra, hogy ne próbáljuk meg. Kérdezd meg magadtól : "Mi van, ha a kétségeim nem igazak?"

Néhány évvel ezelőtt egy étteremben ültem egy jó barátommal és a blogommal kapcsolatos munkámról kérdezett.

Azt mondtam : Keményen dolgozom a posztokon és a cikkeken, de úgy tűnik, hogy a befektetésem nem sok megtérülést mutatnak. A blog rengeteg munka. Minden héten új olvasók csatlakoznak a hírlevelemhez, de ugyanennyien iratkoznak le minden alkalommal, amikor publikálok valamit. Azon gondolkodom, hogy abbahagyom. 

A barátom figyelmesen hallgatta, ahogy panaszkodtam a közösségi média algoritmusainak szeszélyes természete miatt, és hogy az online olvasók jobban szeretik a clickbait címeket és a macskás videókat, mint az életleckékről szóló elegáns cikkeket.

Alapvetően egy kis szánalompartit tartottam magamnak és teret engedtem az önbizalomhiánynak az írásaimmal kapcsolatban. 

Az önsajnálat szellemi öngyilkosság. Ez a lélek védhetetlen öncsonkítása. /Anthon St.Maarten/

A barátom felvetette, hogy talán változtatnom kell és ki kell törnöm a komfortzónából. Ez arra késztetett, hogy arra gondoljak, talán az önbizalomhiányom nem igaz. Talán egyszerűen túl kényelmessé váltam az írásban és változtatnom kellene?

Alaposan elemeztem a munkámat és rájöttem, hogy kényelmes stílusba és megközelítésbe esetem. Szövegírási készségeket használtam és néhány sikeres online írót utánoztam. Ennek eredményeként a munkám származékos és unalmas volt. 

Rájöttem, hogy a kényelem és a konformitás az ellenségeim. Álomgyilkosok, mert amikor biztonságban maradunk és másokat másolunk, megtagadjuk valódi lehetőségeinket.

Szóval megváltoztattam a dolgokat az írásomban. 

Elkezdtem az elegánsabb posztokra koncentrálni és igyekeztem mélyebb szinten kapcsolatba lépni az olvasókkal. Ezt követően volt az egyik legjobb évem a blogommal. 

Mutasd meg a barátaidat és én megmutatom a jövődet

Mindannyian a szokások teremtményei vagyunk. Ez jó dolog, ha a szokások egészségesek és produktívak. 

Sajnos szokásaink gyakran a legkisebb ellenállás útját tükrözik.

Tudat alatt csináljuk a dolgokat, mert kényelmesek és ismerősek. Mintha minden este ész nélkül kapcsolgatnánk a tévét edzés helyett. Vagy ugyanazt a régi formulát követnénk írói vagy kreatív munkánkban.

A kényelmen és a konformitáson túl környezetünk hatalmas szerepet játszik potenciális kreatív és személyes sikerünkben. Ez azért van, mert a környezet erősebb, mint az akaratunk és idővel nyerni fog.

Töltsd meg a konyhád egészségtelen ételekkel és azokat fogod enni. Vegyél egy nagy képernyős tévét és azt fogod nézni. És ami őrület, hogy panaszkodunk a barátainknak a súlygyarapodás miatt és hogy soha nincs időnk olvasni.

Az, hogy kivel töltjük időnk nagy részét, meghatározza életünk menetét is.

Lógj olyan emberekkel, akik szeretnek inni és bulizni és hamarosan ez lesz az életmódod. Alternatív megoldásként olyan emberekkel is lóghatsz, akik szeretnek edzeni és táplálni az elméjüket, ez is hatással lesz rád.

Nem azt javaslom, hogy szabadulj meg a barátaidtól, de el kell kerülnöd inden rossz szokásukat. És talán próbáld meg kiterjeszteni a körödet új barátokra, akiknek jó szokásait és sikereit érdemes utánozni.

A növekedés ellensége

Ha követni szeretnék az álmaid és sikereket szeretnél elérni, kerüld el a kényelmet és a megfelelőséget. Ami könnyű és ismerős, ritkán vezet el minket oda, ahova menni szeretnénk.

Vedd körül magad olyan emberekkel, akik inspirálnak és akiknek pozitív példája elősegíti álmaidat és sikereidet. Hozz létre olyan otthoni és munkahelyi környezetet, amely segít jó döntéseket hozni.

Tedd meg ezeket a dolgokat és megváltoztathatod a véleményedet magadról. Az a személy lehetsz, akiről mindig álmodtól.

És amikor odaérsz, győződj meg róla, és szánj időt arra, hogy inspirálj és segíts másoknak, akik még mindig küszködnek. Így nemcsak magunkat és másokat változtatjuk meg jobbá, hanem talán még a világot is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása