5 döntés, amely meghozza vagy megtöri személyes sikered

2023. november 20. 07:30 - Life Advisor

sikerek.pngNem irányíthatsz mindent. Az élet kövekkel és viharokkal fog dobálni. Úgy kell mozognod, mint amikor egy kő kacsázik, miközben megpróbálod megtalálni az utadat. Bár számos módja van annak, hogy menet közben tanulj és fejlődj, a legnagyobb hatást néhány egyszerű, mégis erőteljes döntés adja, amelyekkel mindannyiunknak szembe kell néznünk.

1. Kivel töltöd az életed

Kezdjük egy jelentős ponttal, méghozzá a pároddal. 

Ha ezt elrontod, éveket - vagy talán egy egész életet is - elvesztegetsz az értékes erőforrásokból, hogy megpróbálj javítani valamit, aminek sziklaszilárdnak kellene lennie. 

A pároddal ugyanazon az úton haladtok? Mindketten szeretnétek gyereket? Hogyan kezelitek a konfliktusokat? Kölcsönösen függtök egymástól?

Ezek a dolgok számítanak és mielőtt elkezdenél elemezni másokat, ismerd meg önmagad.

Sokan nem szeretnek egyedülállóak lenni, mert nem tudják, hogyan kell egyedül lenni. Ezért belevetik magukat a kapcsolatokba és beillesztik a csúnya részleteket, hogy becsapják magukat és azt gondolják, hogy ez megtérülő befektetés. Elveszíthetnek egy életet és soha nem jönnek rá, hogy mit is akarnak valójában. 

Mennyire szomorú ez?

Többet érsz, mint tolerálni egy nem megfelelő partnert. Megérdemled, hogy boldog legyél!

Tégy magadnak egy szívességet és válaszd ki a számodra megfelelő személyt. Vagy döntsd el, hogy jobban szeretsz egyedül maradni a saját feltételeid szerint (nem azért, mert félsz, hanem azért, mert jól érzed magad.)

2. Hol élsz?

Vannak, akiknek napfényre van szükségük, másoknak a család közelében kell lenniük, mások pedig kényelemre vágynak. Mérlegelned kell, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy a legjobb lehess.

Talán jól fogod érezni magad, ha egy nagyvárosba költözöl. Vagy talán a világ másik felére egy teljesen más országba. Talán szeretnél valahol egy óriási kertet, tele virágokkal, fákkal stb. Vagy talán olyan helyen szeretnél élni, ahol a közelben van egy csodás erdő, ahova mindennap elviheted sétálni a kutyusod.

Légy őszinte magaddal azzal kapcsolatban, hogy milyen életet szeretnél és válasz olyan helyet, amely közel visz ehhez a célodhoz.

3. Mit csinálsz a szabadidődben?

Minden hétvégén becsípni a legtöbb ember számára szórakoztató, de ez segít? És ez tényleg hobbi?

Régóta nézegetem az emberek önéletrajzát és megdöbbent, hogy az emberek milyen kevés érdeklődési kört sorolnak fel. Az olyan általános dolgokon kívül, mint a társasági élet, az olvasás és az utazás, úgy tűnik, hogy az embereket egyre kevésbé érdeklik a különböző érdeklődési körök és lehetőségek.

De a hobbi nagyszerű módja annak, hogy szórakozás közben klassz dolgokat tanulj. Miért ne akarnál olyan dolgokat csinálni, amelyek élvezetesek és jobbá is tesznek?

Néhány embernek kreatív kivezetésre van szüksége. Néhányunknak stresszoldásra. Mások csak mozogni akarnak és aktívnak érezni magukat. 

Bármit is teszel, hogy a szabadidődben kiteljesedést találj, tedd meg. Még akkor is, ha kis dologról van szó. Megtanulhatsz egy nyelvet, kompetenssé válhatsz a pókerben, megtanulhatod a famegmunkálást mindezt napi 15 perc alatt.

4. Hogyan kezeled a rossz dolgokat és hogyan reagálsz rájuk?

Mi az a történet, amit elmesélsz magadnak azokról a küzdelmekről, amelyekkel szembe kell nézned?

Amikor a dolgok rosszul mennek, az emberek szerencsétlennek érzik magukat. Mintha a világ ki akarna szúrni velük. De hiányoznak a leckék az univerzumból, mert nem tekintik őket leckéknek.

Ha még nem tetted meg, próbáld meg a gondolataidat és az érzéseidet újraprogramozni. Keretezd át a negatívumokat növekedési lehetősséggé. 

Igen, természetesen vannak rossz pillanatok és fontos, hogy megadjuk nekik azt az időt és tiszteletet, amit megérdemelnek. Légy őszinte magaddal az érzelmekkel kapcsolatban, de ismerd fel azt is, hogy mindig van választásod. Úgy látod magad, mint akinek önrendelkezése van az életedben, vagy úgy érzed, hogy az élet legyőzhet? Mindkettő teljesen igaz, ha hiszel bennük és ennek megfelelően alakítod az életed.

Ha a kudarccal való kapcsolatod egészséges, konstruktív, akkor sikereket érhetsz el. De ez azzal kezdődik, hogy képes vagy levonni a tanulságokat a negatív helyzetekből és felhatalmazva érzed magad arra, hogy lépéseket tegyél ellenük.

5. Mit csinálsz azért, hogy legyen bevételed/pénzed?

A szeretet és a munka döntő fontosságú az emberi boldogság szempontjából, mert ha jól csináljuk, kapcsolatba kerülünk önmagunkon túlmutató emberekkel és projektekkel. 

Nem kell szeretned a munkádat. Nem kell, hogy hivatás legyen. És nem kell, hogy ez legyen a szenvedélyed.

De, ha átlagosan heti 40 órát töltesz valamivel, akkor legalább valaminek lennie kell, ami : 

  • Örömöt okoz számodra
  • Megéri az időt, amit ráfordítasz
  • Készségeket tanít neked
  • Rugalmasságot biztosít más projektekhez
  • Ajtókat nyit más lehetőségek előtt
  • Olyan emberekkel vagy ilyenkor, akik gazdagítanak téged
  • Elégedettségérzetet ad neked

Talán szerencséd van és a munkádra ezek mind igazak. 

De a boldogság nem csak a pozitív dolgokról szól, hanem azokról is, amelyek negatív dolgokként jelennek meg.

Stresszes a munkád? Bizonytalan órákat dolgozol és nem látod a barátaidat vagy a családod? Megkérdőjelezhető a munkád vagy olyan dolgokra kényszerít, amelyek nem egyeznek a világnézeteddel? Ismétlődő és unalmas? A kollégáid szörnyű emberek? 

Nem mindenkinek adatik meg az a luxus, hogy megválaszthatja, hol dolgozik. Ha neked igen, akkor gyakorold ezt a választás.

Tartozol ezzel azoknak, akik nem tudnak választani és tartozol magadnak is, aki viszont megteheti.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása