6 módszer az optimális éned felfedezéséhez

2023. március 12. 07:30 - Life Advisor

ragyogj_es_valtozz.jpgA kutatások azt mutatják, hogy lehetséges a veleszületett személyiséged pozitív módon történő átalakítása, hogy nyugodtabbá, boldogabbá és magabiztosabbá válj! Először is képzeld el a változás előnyeit, például, hogy könnyebben kezeled a stresszt, vagy ahogyan élvezed a több örömöt és nevetést a mindennapokban. Következetes erőfeszítéssel fokozatosan észre fogod venni, hogy mindezek egy idő után természetessé válnak. A következő hat módszer gyakorlásával megváltoztathatod a személyiségedet és azzá válhatsz, aki lenni akarsz.

1. Határozottabb döntéshozatal

Mindig hezitálsz? Kezdd kicsiben azzal, hogy kiválasztod, hol eszel vagy mit nézz meg a tévében és haladj felfelé, miközben önbizalmat építesz a döntéseidbe. Képzeld el, hogy sajnálod az elszalasztott lehetőségeket, hogy sikerüljön önbizalmat szerezned és jobb döntéseket hozni. Minél többet gyakorlod a döntéshozatalt, annál határozottabb leszel.

2. Tanulj meg türelmesnek lenni

Amikor a "várakozás" stresszel téged, vond el magad más érdekes dolgokon való töprengéssel, például hobbival vagy szórakoztató emlékkel. A figyelem elterelése a késésről megnyugtatja a szorongást és lehetővé teszi, hogy a jövő helyett a jelenre összpontosíts. Mivel a rendszeres gyakorlás unalmas helyzetekben is megmarad, a türelmesség egyre inkább magától értetődő lesz.

3. Légy pozitív

Mosolyogva vedd fel a telefont, üdvözöld vidáman a kollégáid. A pozitív hozzáállás varázslatos és az ismételt cselekvésből fakad. Még a kezdeti pozitív hozzáállás "erőltetése" is segít optimálisabban gondolkodni és végül ez a pozitivitás beáramlik a kommunikációdba és a mindennapjaidba.

4. Nézz szembe a félelmeiddel

Minél inkább elkerülöd a félelmeket, annál nagyobb hatalommal összpontosítasz rájuk. A félelmekkel való fokozatos, ki módokon való szembenézés segít bátorságot és önbizalmat szerezni. Például, ha egy nyilvános beszéd megijeszt, kezdd azzal, hogy megosztod a véleményed munkahelyi megbeszéléseken, majd lépésről lépésre építs fel nagyobb prezentációkat. Minél inkább túllépsz a komfortzónádon, annál bátrabb és kalandvágyóbb leszel.

5. Kevesebb ítélkezés

Kérd meg megbízható barátaid és családtagjaid, hogy mutassanak rá a kritikus gondolataidra, hogy felismerhesd és csökkenthesd azokat. Keresd meg a pozitívumokat, amelyeket kiemelhetsz, ahelyett, hogy a hibákat rögzítenéd. Idővel megtanulod megfékezni a negatív ítéleteket és kedvesebben gondolkodni, ami a saját hangulatodra is hatással lesz, sőt erősíti a kapcsolataidat is pozitív irányba.

6. Csökkentsd a túlzott aggódást

Amikor elakadsz a rajtad kívül álló dolgok miatt, próbáld meg a figyelmedet a jelenre irányítani. Ne használd újra a múltbéli vagy jövőbeli forgatókönyveket. Különösen a megoldhatatlan aggodalmak esetében, szembesülve a helyzet valóságával. Az aggodalmak elkerülésével elkerülhető, hogy a szorongás terméketlen hurokjába szoruljunk. 

A veled rezonáló stratégiák elhivatottságával és gyakorlásával tartós változásokat hozhatsz létre személyiségedben. Bár folyamatos erőfeszítést igényel, még a kis változások is elindíthatják a pozitív átalakulást. Tehát fogadd el azt a folyamatot, hogy azzá a magabiztos és boldog emberré válj, aki lenni akarsz.

A következetes cselekvés és a változásra való képességedbe vetett hit révén eljutsz oda, és szereted azt, akivé válni fogsz az út során. Bár a változáshoz idő kell, tartsd magad hozzá és biztosan célba érsz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása