Hogyan találd meg a bátorságot az újrakezdéshez?

2023. február 13. 07:30 - Life Advisor

ujrakezdes_tippek.jpg2023 van, új év, új én, ugye? De hogyan kezdjük előröl? Hogyan érhetjük el azokat a változásokat az életünkben, amelyekre olyan nagyon vágyunk? A változás nehéz, különösen ma, amikor 3-ból 1 embert szorongással diagnosztizálnak. Az állandó igény, hogy lépést tartsunk a sikeres emberekkel, hogy közzétegyük, mennyire boldogok vagyunk a közösségi médiában és mosolygós arcot öltsünk, ijesztő lehet, ha nem egyenesen kísérteties. Szóval, hogyan változhatunk meg, ha a változás ijesztő? Ha a változás ismeretlen? Amikor még a változás gondolata is megbénít minket? 

Cselekedj!

Amikor olyan helyen maradunk, ahol a szorongás áramlik, ez nem segít abban, hogy megtegyük azokat a változásokat, amelyeket látni akarunk az életünkben. Az ismeretlen "mi lenne, ha" és legrosszabb forgatókönyvei továbbra is megfognak minket bénítani. 

Összeomlunk, amikor hagyjuk, hogy a szorongás megduzzadjon az elménkben és legyőzzük az érvelési képességünket. A lehetőségek súlya és potenciális bukása annál tovább fokozódik, minél tovább ülünk az általunk hozott érzésekben.

Csinálj valami mást! Valami fizikai dolgot. Menj sétálni! Légy művészi! Lelkizz! Írj valamit! Próbálj ki valami újat!

Önbizalomra teszel szert minden alkalommal, amikor teljesíted a magad elé kitűzött kötelezettségvállalásokat és célokat. Minden alkalommal, amikor felkelsz, könnyebb lesz.

Tűzz ki egy kis célt és ragaszkodj hozzá

Tűzz ki egy célt, hogy minden reggel rendbe rakd az ágyad. Még akkor is, ha tudod, hogy később visszafekszel. 

Tűzd ki célnak, hogy minden nap új állásokra jelentkezel. Olyan munkákra, amelyek örömöt és kiteljesedést hozhatnak neked. Ijesztő új dolgokat csinálni, de minél többet próbálkozol, annál könnyebbé válnak. Ha magadat választod, amikor a világ azt mondja neked, hogy mindenki más szükségleteit helyezd előtérbe, rossz érzés lehet, de a megértéseidre hallgatva tudni fogod, mi az, ami igazán fontos.

Próbálj ki valami újat, új készséget, új szakmát, új hobbit stb. Mindegyikük többet fog tanítani számodra és segít a jövőbeli döntések meghozatalában. Egye fene, próbálj ki egy új ételt is! Minél több dolgot próbálsz ki, annál inkább kiszélesíted a látókörödet és megengeded magadnak, hogy új dolgok jöjjenek az életedbe.

Változtasd meg azt, ahogyan azt a dolgot nézed, amin változtatni szeretnél

Bármi is legyen az a dolog, ami visszatart az életben, próbálj meg egy harmadik fél szemével ránézni. Tovább, ha a szorongás visszatart, kérdezd meg magadtól : Mi a legrosszabb, legjobb és legreálisabb kimenetel ebben a helyzetben? A helyzet igazságának megértése segít elfojtani a szorongást és lehetővé teszi, hogy előrelépj. 

Ha azon gondolkodsz, hogy edzeni mész, ahelyett, hogy azon gondolkodnál, hogy milyen hülyén fogsz kinézni, vagy hogy mások mit gondolnak majd rólad, lás meg az igazságot, hogy ott mindenki - függetlenül attól, hogy néz ki - ugyanarra vágyik, mint te = fejlődni akar. 

Ha megpróbálsz jobban enni, ahelyett, hogy azon gondolkoznál, hogy miről mondasz le, nézd meg, mit nyersz azzal, hogy jobb döntéseket hozol a tested számára.

Ha megváltoztatod, hogyan tekintesz a dolgokra, az segít leküzdeni azokat a problémákat, amelyek eléd állnak. Segít abban is, hogy tisztábban lásd a dolgokat, ahelyett, hogy azon a szemüvegen keresztül nézelődnél, amely eddig mozdulatlanul tartott téged.

Önreflexió

Szánj időt arra, hogy megnézd, milyen változásokat szeretnél végrehajtani és valójában MIÉRT akarod végrehajtani őket. Azért, hogy féltékennyé tedd az exed? Azért, mert beteg vagy és belefáradtál abba, hogy beteg és fáradt vagy? Miért akarsz változni? Mi a személyes hajtóerőd?

Győződj meg arról, hogy az ok, amiért valami újat csinálsz NEKED szól. Csináld, hogy mosolyogj! Tedd, mert megérdemled a boldogságot! Csináld, mert megérdemled!

Amikor elkezded úgy érezni, hogy nem tudod vagy nem akarod folytatni, emlékeztesd magad arra, hogy milyen jó érzés lesz, amikor túljutsz ezen az érzésen. 

Törekedj a hálára mindenben

A változás ijesztő, de az élet normális része. Nehéz, de mindenki átmegy rajta. Lásd a pozitívumokat azokban a dolgokban, amelyek megijesztenek. Lásd a pozitívumokat a változásban és a kihívásokban. Mindig arra gondolj, hogy mit tanultál vagy mit fogsz tanulni ebből?

Amikor a változás elsöprő ereje elkezd eljutni hozzád, írj egy naplót arról, hogy miben vagy sikeres. Mindenkinek más az útja és az igényei, és elengedhetetlen, hogy felismerd, hogy amire szükséged van, az egy kicsit más. Ez lehet megerősítés, naplóírás stb. Rajtad múlik, hogy megteremted-e az ideális éned. Tehát tedd meg, amire szükséged van!

Hajlamosak vagyunk beengedni a világot és elengedjük azokat a célokat, amelyeket magunkkal tűztünk ki, amikor a mindennapi életünk súlya elkezd ránk nehezedni. Emlékezted magad, hogy miért és kinek csinálod. Ne feledd, hogy mit nyersz vele! Ne feledd, hogy megérdemled!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása