Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

5 hamis hiedelem a szerelemről, amelyekben mégis hiszünk

2023. február 11. 07:30 - Life Advisor

szerelem_tevhitek.jpgHa irányítani tudnánk a szerelmet, akkor találhatnánk társat azonnal, ahogy készen állunk rá, elkerülhetnénk a szívfájdalmakat és örökké harmóniában lennénk a párunkkal. Egy szerelmi formula tízszer könnyebbé tenné az életünket. Sokan el is hiszik, hogy a szerelemre létezik egy bizonyos képlet, holott a szerelem nem egy matematikai egyenlet. Nem igazán tudjuk megmagyarázni. Minden embernek különböző tapasztalatai, véleményei és elvárásai vannak. A szerelemnek milliónyi definíciója létezik. Ezért nem működnek azok a népszerű tanácsok, amelyeket oly gyakran hallunk. Mégis ez alakítja a döntéseinket. Ezek alapján választunk párt, ezek alapján viselkedünk, ezek alapján döntünk, hogy mikor vessünk véget egy kapcsolatnak. Mindez hihetetlenül veszélyes. Itt az ideje, hogy átvedd az irányítást a szerelmi életed felett. Itt az ideje, hogy megtanuld a kimondatlan szabályokat, amelyek meghatározzák a kapcsolataidat és építs valamit, ami valóban értelmes számodra.

1. Szükséged van egy kapcsolatra, hogy boldog legyél

Ha bármilyen romantikus vígjátékot nézel, tudod, hogy a szerelem a boldogság alapvető összetevője. A főszereplők kihívásokkal néznek szembe és talán nem is akarják megtalálni a szerelmet. Mégis, a film végére rájönnek, hogy csak együtt lehetnek boldogok.

De mi is a boldogság?

Azt mondanám, hogy igen, lehetséges, hogy a szerelem boldoggá tesz. De nem ez az egyetlen módja annak, hogy elérjük a boldogságot. A boldogságot több pillérre építjük. A szerelem csak egy pillér ezek közül. Ezenkívül biztos te is vágysz még szép házra, érdekes barátokra, egyedi hobbira stb. 

Több olyan embert is találhatsz, akik nincsenek kapcsolatban és boldogok.

Amikor úgy gondolod, hogy a szerelem az egyetlen módja annak, hogy boldog legyél, túl nagy nyomást gyakorolsz a kapcsolatodra. Az elvárásaid túl magasak és irreálisak lesznek. A saját boldogságod nem szabad kiszervezned. 

Gyerekkorunk óta azt tanuljuk, hogy szerelemre van szükségünk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Mégis a boldogság, csak akkor jön el, ha boldogok vagyunk önmagunkkal.

2. Nem lehet egyszerre egynél több embert szeretni

A kapcsolatok egy kimondatlan szabályt követnek : a monogámiát. Kiválasztasz egy embert és csak őt fogod szeretni. A kapcsolatokhoz két emberre van szükség, nem egy csoportra.

Kivéve, ha az érzéseid nem törődnek a monogámiával.

Tudod irányítani, hogy mikor érzed magad boldognak? Nem hinném. Nem tudod kontrollálni az érzéseid. Miért lenne pont a szerelem a kivétel? A szerelem csak megtörténik. Nem parancsolhatsz a szerelemnek és nem mondhatod, hogy az érzéseid csak egy személyre korlátozod.

Egyszerre több embert is szerethetsz.

Azt gondolhatod, hogy ezek az érzések azt jelentik, hogy nem igazán szereted a párod, de ez messze van az igazságtól. Képzeld el a barátságaidat : az egyik barátod kedvelése nem változtatja meg a többi barátságod. A kapcsolatok függetlenek és ez nem jelenti azt sem, hogy ezen érzések szerint kell cselekedned.

Még ha nem is változtatod meg az érzéseid vagy a viselkedésed, ez a perspektíva érettebbé tesz. Így nem érzed majd magad frusztrálnak a kapcsolataidban és nem teszel tönkre valami szépet csak azért, mert össze vagy zavarodva.

3. A szerelem és a szexuális vágy ugyanaz

Nincs romantikus szerelem szexuális vágy nélkül. Ha belegondolsz, a szex minden romantikus kapcsolatban fellelhető. Ha nem vonzódsz a párodhoz, akkor akár barátok is maradhattok.

De a szerelem és a szexuális vágy nem ugyanaz.

Igen, ugyanolyan intenzitással érezheted őket a kapcsolatod elején. De a kapcsolatok változnak és az érzéseid is. Ha hosszú kapcsolatban élsz, a partnereddel való szexuális kapcsolat egyszer fent , egyszer lent állapotot vesz majd fel.

Ha a szerelem és a szexuális vágy ugyanaz lenne, nem lenne félrelépés, megcsalás.

Szerethetsz valakit és szexuálisan vonzódhatsz egy másik személyhez. Ettől még nem leszel hűtlen szörnyeteg. Ha szétválasztod ezeket az érzéseket, megérted, mi számít neked jobban.

4. Minden nő gyereket akar

Megdöbbensz, amikor egy nő azt mondja, hogy nem akar gyereket? A gyerekek minden nő életének középpontjában állnak. Ez alig választás; ez elvárás (viszont nem mindig a nőktől).

A társadalom elvárja a nőktől, hogy gyereket válajanak.

Mégis, a gyerekvállalás hiánya népszerű választássá válik, ami teljesen logikus. A gyerekek olyan módon változtatják meg az életedet, amit el sem tudsz képzelni. Megváltoznak a pénzügyeid, a napi rutinjaid, az otthonod, sőt a pároddal való kapcsolatod is.

Ezért veszélyes azt feltételezni, hogy minden nő gyereket akar.

A nők különböző dolgokat akarnak : karrierorientált életet, utazásokat vagy csak élvezni az életet gyerek nélkül. Elég nehéz azt is tudni, hogy mi mit akarunk, tehát ne feltételezd azt, hogy tudod, mit akarnak mások.

Minden ember mást akar az élettől. Könnyű feltételezni, hogy mások is ugyanazt akarják, mint te (különösen akkor, ha ez az egyetlen életmód, amit ismersz). De több különböző nézőpont létezik a világon. Mielőtt életet megváltoztató döntést hoznál, győződj meg róla, hogy te és a párod ugyanazt akarjátok.

A gyerekvállalás sorsfordító döntés. Nem kényszerítheted másokra és nem teheted meg csak azért, hogy megfelelj a társadalmi elvárásoknak.

5. A férfiaknak kell kezdeményezni a szexet

A feminizmus megváltoztatta a gondolkodásmódunkat (szerencsére). De a férfiak és a nők még mindig különböznek egymástól. Egyes viselkedések még mindig jobban kapcsolódnak az egyik nemhez, mint a másikhoz. A szexualitás az egyik.

A nők szexualitása még mindig tabu.

Hány nőről tudod, hogy teljesen kényelmesen megteszi az első lépést? Feltételezem, hogy nem sok ilyen nőt ismersz. A kapcsolatokban a kezdeményezés és az irányítás mindig férfias tulajdonságnak számít. Elvárjuk, hogy a férfiak tegyél meg az első lépést, ők szervezzék meg az első randit, ők kezdeményezzék a szexet (még akkor is, ha már hosszú távú kapcsolatban éltek). 

Kivéve, ha ez a gondolkodásmód mindenkinek fáj.

Mielőtt a nőket hibáztatnánk, próbáljuk meg az ő szemszögükből látni a dolgokat. Amikor egy nő megteszi az első lépést a szex felé, fennáll a veszélye annak, hogy "leribancozzák". Nem tölthetsz el éveket azzal, hogy ribancnak nevezel egy nőt, azért mert ő kezdeményezte a szexet. 

A nők ugyanolyan szexuálisak, mint a férfiak.

Ezek a tanácsok rendkívül népszerűek. Látod őket a filmekben, emberi kapcsolataidban és könyvekben is. Talán nem is hallottad őket, mégis megtanultad őket anélkül, hogy észrevetted volna. Ezek mind-mind köztudott dolgok.

Mégsem működnek.

Ha a fenti tanácsok garantálnák a szerelmet, senki sem lenne egyedülálló (hacsak ő maga nem akarja).

Nem könnyű megtanulni az egészséges szerelmi mintákat. Önismeretre, kérdésekre és annak megértésére van szükség, hogy mi áll a gondolkodásmódod mögött. Lehet, hogy egyszerűen hangzik, de évekbe is telhet akár, hogy megváltoztasd a szokásaid.

Nincs olyan képletem, amely "hét nap alatt elhozza a szerelmet az életedbe". De ezek a gondolkodásmódbéli változások új perspektívákat adhatnak, így amikor találsz valakit, akit szeretsz, feltétel nélkül fogod majd szeretni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása