Hogyan összpontosíthat az elméd a 2023-as céljaidra?

2023. január 29. 07:30 - Life Advisor

elme_figyelem.jpgA mai őrülten gyors világban valódi kihívás lehet, hogy az elménket pozitív szempontokra és konstruktív tevékenységekre állítsuk be. Néha mentálisan és fizikailag is elvesztegetjük értéked időnket a technológiából származó zavaró tényezők miatt. Meg kell értetnünk a prioritásunkat és meg kell tanulnunk, hogyan összepontosítsunk rájuk világosan.

Javítsd a hozzáállásodon

A megfelelő hozzáállással bármit és mindent elérhetsz a világon. A 20. században intenzív kutatásokat végeztek a sikere emberek mögött meghúzódó okok azonosítására. Leleplezték, hogy a hozzáállás globálisan kiemeli őket mások közül. A hozzáállásod határozza meg a sikereid nagyságát.

A globális hozzáállást, tudást és készségeket széles körben vitatják. Közülük a hozzáállás döntő szerepet játszik a tudás, készségek és képességek megszerzésében. Amikor a személyiségről, a hozzáállásról és a viselkedésről beszélünk, az attitűd döntő szerepet játszik személyiségünk és viselkedésünk javításában.

Amikor a készségeinkről beszélünk az úgy nevezett soft skillek számítanak jobban és a hozzáállás a soft skillek megszerzésének döntő eleme. Dióhéjban ez a hozzáállás teszi az életedet 100%-ban sikeressé és értelmessé.

A hozzáállás három összetevője az, amit érzel, gondolsz és teszel. Végzettséged, környezeted és a tapasztalatod határozza meg a hozzáállásod. Ezért győződj meg arról, hogy rendes oktatást kapsz és pozitív emberek vesznek körül, hogy pozitív tapasztalatokat szerezz az életben. 

A negatív hozzáállás önbizalomhiányt, alacsony önbecsülést, rossz egészségi állapotot, stresszt, keserűséget és neheztelést eredményez. Mindenesetre az energiáidat fogod befektetni, akkor miért nem fekteted az energiádat egy pozitív hozzáállás kiépítésébe a negatív hozzáállás helyett. 

A pozitív hozzáállás megszerzéséhez pozitívan kell gondolkodnod, pozitív emberekkel kell körülvenned magad, ki kell fejlesztened a "képes vagyok rá" mentalitást, értékelned kell másokat és mindenekelőtt a jelenben kell élned.

Tippek a konstruktív tevékenységekre való összpontosításhoz

Amikor negatív gondolatok bukkannak fel az elmédben, ismételten erősítsd meg, hogy bizonyos ajándékokkal születtél az életben. Használd ki ezeket az ajándékokat, hogy növekedj és értéket teremts mások számára. Íme néhány tipp, hogy a céljaidra összpontosíts és elképesztő sikereket érj el az életben.

 • Vond be az elméd konstruktívan a céljaidba és a tevékenységeidbe. Kerüld a többfeladatos munkavégzést.
 • Vedd körül magad olyan emberekkel, akik pozitívak. Hozz létre egy olyan csapatot magad körül, akik szakértők az ötletek létrehozásában és az ötletek megvalósításában is.
 • Oszd meg a személyes érzéseid és érzelmeid megbízható barátokkal. 
 • Kövesd a szenvedélyed és a hobbid. Használd ki a technológiát.
 • Meditálj és jógázz.
 • Tölts időt a családoddal.
 • Tartsd folyamatosan a gondolataidat a céljaidon 21 másodpercen keresztül úgy, hogy csak és kizárólag a céljaidra összpontosítasz. 
 • Vállalj sokkal nagyobb kihívásokat és összpontosíts arra, hogy megoldd őket.
 • Értsd meg azt a tényt, hogy az emberek gyorsabban ragaszkodnak a negatív szempontokhoz, mint a pozitív szempontokhoz.
 • Ne panaszkodj, ne kritizálj és ne ítélj meg másokat. Vállald a felelősséget a tetteidért.
 • Koncentrálj az erősségeidre, a gyengeségeid helyett. 
 • Győzd le az aggodalmaid és a szorongást. Maradj távol a babonáktól. A nyitott ajtóra figyelj, ne a zártra. Légy nyitott a problémák megoldására.
 • Utazz, pihenj, kapcsolódj ki.
 • Ne hasonlítsd magad másokhoz.
 • Légy nagylelkű, segíts másokon.
 • Vezess hálanaplót és gyűjts össze azokat a dolgokat, amelyekért hálás lehetsz.

Erősítsd meg tudatalatti elméd. Adj pozitív energiát az elmédnek 30 perccel lefekvés előtt. Ezek a pozitív energiák, megerősítések jó hatással lesznek az elmédre, javítják a személyiségedet, hozzáállásod és a viselkedésed.

Növeld a potenciálod azáltal, hogy a céljaidra összpontosítasz, folyamatosan fejleszted magad, elfelejtve a múltad. Élj a jelenben és összpontosíts a jövőre.

Az élet ajándék

Ne vizualizáld az élet negatív eseményeit. Ne ess túlzásokba! Ne csinálj hegyet a vakondtúrásból. Ne feledd, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje az életben. Te sem vagy kivétel. Értsd meg ezt a tényt és világosítsd fel magad, hogy kellemes, békés és boldog életet élhess. 

Rövid látogatáson vagy ezen a bolygón. Egy élettel vagy megajándékozva, ezért gondoskodj arról, hogy konstruktívan vezesd az életed, hogy értelmet adhass neki. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása