12 egyszerű szokás, amelyek felgyorsítják az újbóli vonzerőt

2023. január 18. 07:30 - Life Advisor

ujbol_vonzo.jpgAnnak érdekében, hogy újból vonzó legyél, több szokás kialakítására is szükséged lesz, amelyek javítják az életedet és a személyes fejlődésed. Az elmélet szerint minél jobb az életed és minél érettebb vagy, annál vonzóbb leszel és annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy ennek eredményeként akár még párkapcsolatot is kialakíthatsz majd. De nem minden szokás hozzam meg ugyanazt az eredményt. Egyesek hatékonyabbak, mint mások, vagyis gyorsabban vonzzák a megfelelő embert hozzád. Az alábbiakban bemutatjuk nektek azokat, amelyek a leghatékonyabbnak bizonyultak. 

1. Gyakorold a sebezhetőséget

Tanuld meg feltétel nélkül kifejezni, amit érzel. Vagyis anélkül, hogy választ várnál cserébe. A kiszemelt illető dögös? Mondd meg neki. Szeretnéd meghívni randira? Hívd meg őket egy randira. Ha valamikor elutasítás is lesz ebből, fogadd el és adj nekik teret és időt vagy pedig sétálj el tőlük véglegesen. 

2. Kezeld jobban az érzelmeid

Érezd az érzelmeid, de tartózkodj attól, hogy mindig reagálsz rájuk, különösen akkor, ha úgy érzed, hogy önszabotáló módon fogsz reagálni. Például, ha dühös vagy valakire, ne hívd fel azonnal és mondd el neki, hogy az illető egy idióta. Ehelyett menj el sétálni, edzeni, meditálj, azaz találj pozitív kiutat a felgyülemlett negatív érzéseidnek.

3. Állj ki magadért

Állíts fel határokat és tartsd magad hozzájuk. Egy barátod mindig csak akkor hív fel, ha szüksége van valamire tőled? Ne vedd fel a telefont! Randizol egy sráccal, aki tiszteletlen veled a randin? Udvariasan közöld vele, hogy hagyja abba, különben hazamész, majd pedig tényleg hagyd ott, ha továbbra is szamár. Az exed szakított veled és biztos, hogy nem akarja újrakezdeni? Legyen egy kis önbecsülésed és lépj tovább!

4. Fejleszd a szociális készségeid

Tanulj meg úgy kapcsolatba lépni az emberekkel, hogy biztonságban és kényelmesen érezd magad. Tanuld meg, hogyan tudsz dinamikus és érdekes kommunikációt fenntartani. Tanulj meg olvasni a sorok között. Tanulj meg pozitív érzelmi hatást elérni.

5. Helyezd magad az első helyre

Helyezd előtérbe a gondolataidat, érzéseidet, hiedelmeidet és az önmagadról alkotott képedet. Maradj rendíthetetlen és légy te önmagad legfontosabb személye az életben.

6. Tiszteld magad

Ne próbálj senkinek semmit bizonygatni. Vess véget annak, hogy bárkit is szándékosan lenyűgözz. Ha egy kapcsolatba csak és kizárólag te fektetsz energiát, hidd el, nem éri meg.

7. Fektess be a személyiségedbe

Ez egyfajta keveréke az érdekes hobbiknak, szenvedélyeknek és vágyaknak. Minél többet fektetsz ezekbe a dolgokba, annál vonzóbb leszel másokhoz képest, növelve az esélyét, hogy valakivel akár, komoly dolgok is kialakulhatnak.

8. Törekedj az optimális fizikai, mentális és érzelmi egészségre

Minőségi alvás. Egészséges étkezés. Sport, testmozgás. Higiénia, tisztaság. Aktív társasági élet. Mi értelme van ennek? Boldogabb leszel. Ráadásul egy fizikailag, mentálisan és érzelmileg egészséges ember mindenki számára vonzóbb, mint egy kanapéhuszár. 

9. Gondoskodj magadról

Vásárolj be te magad. Főzz. Mosd ki a saját ruháid. Légy önellátó. Szerezz olyan munkát, tanulj olyan dolgokat, amelyek tényleg érdekelnek és amelyeket élvezel és szeretsz csinálni.

10. Nézz körül a világban

Menj ki a természetbe, piknikezz vagy csak bámuld a csillagos eget. Utazz el valahova (igen, egyedül is akár), fedezz fel új helyeket, városokat, helyeket, kultúrákat, embereket. 

11. Adj irányt az életednek

Tervezd meg a jövőd! Légy tisztában azzal, hogy mit is szeretnél, mit akarsz elérni a jövőben és hogy mihez is kezdenél az életeddel. Rajtad kívül ezt senki sem tudja eldönteni, tehát ez bizony rád marad. Ha megvan a cél, a jövőkép, akkor pedig cselekedj! 

12. Keress és koncentrálj valami fontosabbra, mint a múltad

Ez sok minden lehet : önkéntes mozgalmak, adott készségen vagy szokáson való munka vagy valamelyik életcélod megvalósítása. A lényeg az, hogy ne hagyd, hogy a múltad határozzon meg téged és ne rágódj továbbra is a múltban szerzett sérelmeken. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása