5 ok, amiért a múltbéli hibáid nem határoznak meg téged

2022. augusztus 13. 07:30 - Life Advisor

hibak_mult_onkep.jpgAz emberek minden egyes nap követnek el hibákat. Ezek a hibák egészen az apróságoktól a súlyos méretű káosz megteremtéséig bárhol elhelyezkedhetnek. Néha ezek a hibák megbocsáthatatlannak vagy javíthatatlannak tűnnek, amelyek meghatározzák a jövőnket. A múltunk azonban nem határoz meg minket annyira, mint amennyire azt gondolnánk. Az életben ugyanis nem hagyhatjuk, hogy egyetlen hiba határozza majd meg a jövőnket. Tanulnunk kell a hibáinkból és tovább kell lépnünk. Ahogy visszatekintek az életemre, sok olyan pillanatot látok, amikor megtanultam valamit magamról és az életemről. Bár rengeteg rossz pillanat létezik, sok jó is van, ami örökre velem marad. Nem mondanám, hogy olyan ember vagyok, aki szeret a rosszon rágódni annak árán, hogy a jó dolgokat elengedem. Épp ezért hoztam most 5 olyan okot, amivel bebizonyítom, hogy a múltbéli hibák nem határoznak meg minket.

1. Tanulhatsz a hibákból

A hibáink többsége valamilyen módon megtanít nekünk egy leckét. Lehet, hogy nehéz időket kell átélned ahhoz, hogy odaérj a célodhoz, de a megszerzett tudás végül mindig megéri. 

Gondolj minden kihívásra, amellyel szembesültél, mint esélyre, hogy erősebb és bölcsebb legyél. Még az is lehet, hogy később hasznodra válik mindez. 

A csapások, nehézségek sok mindent megtanítanak saját magunkról és arról, hogy mire vagyunk képesek. 

Lehet, hogy úgy érzed, mintha valami szörnyű dolog történt volna, ami túl nagy ahhoz, hogy legyőzd vagy tanulj belőle, de hidd el, amikor azt mondom, hogy ez nem igaz. 

Sokkal erősebbek vagyunk, mint amennyire azt elhisszük magunkról.

Az igazság az, hogy minden kihívást le lehet győzni, függetlenül attól, hogy milyen nagy vagy kicsi.

Nem érdekel, ha hibáztál és valami traumatikus vagy pusztító dolgon mentél keresztül. Az egész arról szól, hogyan kezelted és mit tanultál belőle. Ez az, ami számít.

2. Sokkal erősebb lehetsz

Ha valami szörnyűség történt veled, tudom, hogy nehéz nem szarul érezned magad miatta. Nem könnyű tovább lépni úgy, mintha semmi sem történt volna.

Könnyű elidőzni azon, hogy min mentél keresztül és azt gondolni, hogy ez a legnagyobb akadály, amit le kell küzdened.

De ha nem tudod elengedni ezeket az eseményeket, itt az ideje, hogy továbblépj. Az egész életed ott áll előtted. 

Nem kell, hogy a hibáink határozzanak meg minket vagy, hogy naponta szenvedjünk miattuk. Soha nem leszünk jobbak, ha hagyjuk, hogy lehúzzanak minket.

Semmi sem vész el örökre. Minden tapasztalat és minden hiba megtanítja nekünk azt, amit tudnunk kell. 

Ezt felhasználhatjuk arra, hogy új jövőt teremtsünk magunknak, amely jobb, mint amit a múltbéli hibáink valaha is megengedtek. 

Ne add fel a jövőd azért, amit a múltban tettél!

Itt az ideje, hogy továbblépj és békét köss azzal, ahol eddig voltál és ahova szeretnél eljutni. Használd a hibáid arra, hogy motivációt szerezz, hogy egyre jobbá válj. 

Már nem szükséges, hogy a múltad lehúzzon vagy meghatározza a jövődet. Annyi lehetőséged van. Ne ragadj a múltban!

Dönthetsz úgy, hogy fejlődsz a tapasztalataid alapján, még akkor is, ha ez néha nehéz. Ne légy túl kemény magaddal, amiért hagytad, hogy a dolgok megtörténjenek.

És ne gondold, hogy nem tudod legyőzni őket, mert soha nem is lehetnél távolabb az igazságtól ezzel a gondolattal a fejedben.

3. Sokkal többre vagy képes, mint azt gondolod

Tudom milyen érzés, ha valami hatalmas hibát követtél el vagy valami rossz történt veled.

Néha úgy érezzük, hogy ezek a hibák nem hagynak minket békén, de egy nap visszatekintünk erre a pillanatra és elmondhatjuk, hogy legyőztük a legrosszabbat.

Nem feledkezhetünk meg ezekről az élményekről, de nem is kell velük foglalkoznunk. Hidd el és könnyebb lesz, ha nehezen tudsz megbékélni azzal, ami történt.

Tudom, hogy most nincs kedved hozzá, de többre vagy képes, mint azt gondolod.

Ha hibáztál és úgy érzed csalódást okoztál valakinek vagy saját magadnak, tudd, hogy nincs semmi baj azzal, ha hibázol. Így tanulunk és fejlődünk mindannyian.

A legjobb az egészben az, hogy minden okkal történik. Néha nehéz időket kell átélnünk, hogy megtanuljuk az élet legértékesebb leckéit.

Úgy tűnhet, hogy nem tudsz továbblépni valamiből, de megteheted, ha akarod.

Túl leszel rajta és továbblépsz a hibáidtól. Nem számít, mennyire nehéznek tűnik, mindig van mód arra, hogy tanuljunk a dolgokból és fejlődjünk általuk.

4. Tapasztalatot szerzel

Néhány dolog felkészít a jövőre, ilyen a hibák elkövetése is.

Ha nagy hibát követtél el, az rendben van. Mindenki hibázik az életben. Nem mindig kerülhetjük el, hogy elkövessük őket, ezért meg kell tanulnunk elfogadni, amikor épp megtörténnek. 

Az élet nem könnyű. Amikor hibákat követünk el vagy nehéz időket élünk át, tanulunk belőlük és ezek az élettapasztalatok is segíthetnek abban, hogy erősebb emberré váljunk. 

A hibáink nem tesznek minket gyengévé vagy alkalmatlanná. A hibák tökéletes dolgok. Olyan élmények, amelyek a részünkké válnak és megadják nekünk azt a tudást és szakértelmet, amellyel még nagyszerűbb jövőt építhetünk.

5. A hibák az életünk részei

Sok mindenen fogsz még keresztül menni az életben, de ezek mind okkal történnek. Nem számít, mekkora hibát követtél el, ne feledd, tanulhatsz belőle és a leckét felhasználhatod, hogy jobbá válj. 

Valamikor mindannyian hibázni fogunk, ilyen az élet. Sokkal könnyebb lesz viszont a továbblépés, ha nem hagyjuk, hogy a hibáink meghatározzanak minket. 

Soha nem tudhatod, hogy mit fogsz tanulni vagy milyen hibákat fogsz elkövetni a jövőben, ezért használd ki a hibáidat a saját előnyödre.

Kérlek, ne érezd magad rosszul és ne csinálj úgy, mintha bármi baj lenne veled! Ne feledd, hogy ez nem állandó része annak, aki vagy!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása