5 tipp a félelem legyőzéséhez a sikereid érdekében

2021. november 27. 12:53 - Life Advisor

felelem_tippek.jpgA félelem és a siker általában nem járnak kéz a kézben. Ha megnézzük a sikeres embereket, nagyon magabiztosnak tűnnek és kevés hasonlóságot fedeznünk fel velük kapcsolatban, ha a saját életünket nézzük. Amikor elkezdődik ez a fajta összehasonlítás megjelenik az életünkben a félelem és kétségeket táplálunk. Életünk számos területére jellemző, hogy félünk. Néha az apró dolgok ijesztenek meg minket, mint a pókok, a zsúfolt terek, de ha sikeres életet szeretnénk élni, tudnunk kell, hogy ezeket az irracionális félelmeket bizony meg kell állítanunk. 

Egy dolog félni a pókoktól, de mi a helyzet közönség előtt tartandó beszéddel vagy épp egy videót készíteni a legújabb üzleti ajánlatunkról? Beszélhetünk arról, hogy mennyire akarjuk a sikert, de általában a céljaink követése félelemmel tölt el bennünket, hiszen beszélni valamiről egészen más, mint ténylegesen cselekedni.

Gondolj a saját életedre és kérdezd meg magadtól, hogy milyen gyakran éltél már át hasonló szituációt. Nagyon reménykedsz abban, hogy vállalkozóként sikeresebb leszel, de túlságosan félsz minden olyan feladat elvégzésétől, amelyek ezt a sikert támogatják. 

Les Brown szerint: 

"Túl sokan nem élünk az álmainknak, mert a félelmeink erősebbek."

Ha hagyod, hogy a félelem eluralkodjon az életeden, akkor a félelem lesz is olyan aljas, hogy meg is teszi. Valljuk be, a félelem egyszerűen túl sok időt és energiát vesz igénybe. Annyira átveszi az életünket, hogy kezdünk idegesek lenni, mert érezzük, hogy az időnket vesztegetjük. Amikor megengedjük, hogy a félelem akadályozza a sikereinket, szó szerint belehaluk az adott helyzetbe, mert a félelem megakadályoz minket abban, hogy megtegyük az életben, vállalkozásunkban stb. nehéz dolgait. Egy biztos: soha nem kapjuk meg a gazdagságot, sikert, boldogságot mindaddig, amíg nem mászunk ki a félelem okozta gödörből.

Ha valaha annyira küzdöttél a félelem leküzdésével a saját életedben, hogy úgy érezted, hogy mindez már szinte megbénít, akkor íme 5 szuper tipp, amelyek segítenek legyőzni a félelmeid és előre lépni a céljaid felé. 

1. Lélegezz

Amikor félünk, szorongunk is egyben. Érezni fogjuk ezt az egész testünkben, minden porcikánkban. Ez azt eredményezheti, hogy elveszítjük az irányítást az életünk felett, ezért mielőtt kiborulnál szánj egy percet különböző légzési gyakorlatokra, hogy megnyugtasd az elméd. Egyszerű. Vegyél egy mély levegőt, majd lassan fújd ki. Ha van időd, akár egy rövid meditációt is alkalmazhatsz. Ez általában megtisztítja az elméd, önbizalmat ad, így lépéseket tehetsz a kihívásokkal teli feladatok elvégzése érdekében. 

2. Engedd meg, hogy a belső hangod motiváljon

Ennél a pontál a cél az, hogy rábeszéld magad a cselekvésre. Én minden ügyfelemnek azt mondom, hogy ne feledjék el, hogy bármire képesek és ugyanezt tanácsolnám neked is. Vedd észre, hogy az a sikeres ember, aki azt csinálja, amit te szeretnél nem jobb vagy okosabb nálad. Bízz magadban és hagyd, hogy a belső hangod is motiváljon. 

3. A jól végzett munka öröme

Nem néztem utána, de szerintem ez körülbelül a 50-60. poszt, amiben elmondom, hogy mennyire is fontos dolog a sikereink megünneplése, mégis az emberek 80%-ka csak legyint rá és nem teszi ezt meg.  A maradék 20% pedig a sikeres emberek csoportja, akik számára ez egyfajta szokás, rituálé. Még a legkisebb (legalábbis számodra úgy tűnik) siker megünneplése is óriási változásokat indíthat el. 

4. Látogasd meg a jövőbeli önmagad

Néha mindannyiunknak kell egy kis támogatás, ha úgy tűnik, nem tudjuk összeszedni a bátorságunkat. Kölcsönözz tehát erőt és bátorságot a jövőbeli önmagadtól. Lásd magad előtt, ahogy mindent megteszel a céljaidért, lásd, ahogy minden megvan, amit akarsz, minden pénz, minden boldogság, minden célod, minden sikered. A trükk itt az, hogy úgy ragadd meg a jövőbeli éned változatát, hogy abba a lelkiállapotba kerülj, hogy már most sikeres vagy. Képzeld el, hogyan érezed magad és mit csinálsz, ha eléred ezeket a célokat. A sportolók is alkalmazzák ezt a trükköt, méghozzá azért, mert működik.

5. Fogadd el a segítséget

Van, hogy a dolgok sikere érdekében segítségre lesz szükségünk. Ne feledd el, hogy a bajnok sportolóknak és a leggazdagabb embereknek is van mentora, edzője. Lehet, hogy gondot okoz a kamera elé állnod, hogy élő közvetítést vagy videót készíts. Fogadd ezt el és kérj segítséget, keress magadnak egy szakértőt, egy mentort, aki segít. 

A félelem normális, mindenki életének a része. Bénító lehet, ha eluralkodik az életünkben, azonban tudunk ellene tenni, szembe tudunk nézni a félelmeinkkel, sőt le is győzhetjük őket, hogy elindulhassunk abba az irányba, ahol megtapasztalhatunk mindent, amit az élettől szeretnénk. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása