16 jel, hogy erős akaratod van, még ha nem érzed így

2021. november 08. 07:30 - Life Advisor

akaratero_jelek.jpgAz akaraterő olyan, mint a lóerő az autóban. Nem igazán tudod, hogy megvan, amíg rá nem lépsz a gázra. Az igazság az, hogy sok erős akarattal rendelkező ember nem igazán ismeri önmagának ezt az oldalát, mert túl sok sztereotípiát fogad el. A közhiedelemmel ellentétben az akaraterő nem olyan, mint a filmekben elcsépelt "alfa hímek". Íme 16 jele annak, hogy erős akaraterővel rendelkezel még akkor is, ha nem így érzed.

1. Az értékeid nem alku tárgya

Az egyik legnagyobb jele annak, hogy erős akaraterőd van, hogy az értékeid nem eladók. Nem számít, milyen keményen próbál valaki padlóra küldeni vagy zaklatni, semmiképpen sem fogsz meghátrálni attól, amiben hiszel és amiért kiállsz. 

Sokan azt mondják, hogy mindez látványosan megmutatkozik, de lehet, hogy nagyon csendes és tisztelettudó ember vagy, aki egyszerűen nem hajlandó olyan dolgokat tenni vagy kimondani, amelyek ellentétesek a hitrendszereddel. 

2. Határozott vagy és ragaszkodsz a döntéseidhez

Az erős akaraterő arról szól, hogy tudod ki vagy és ragaszkodsz hozzá az életben felmerülő viharok, nehézségek ellenére. Határozott vagy és nem engeded, hogy mások befolyásoljanak a döntéseidben. 

Van egy részed, amely nem törik meg mások kénye-kedve szerint. Gondolj vissza arra a pillanatra, amikor legutóbb eldöntöttél valamit. Elbizonytalanodtál vagy ragaszkodtál a döntésedhez?

3. Nem ugrassz bele a szerelembe

A szerelem még a legkiegyensúlyozottabb ember számára is nehéz lehet. Ha megnyílunk másnak, akkor azt is kockáztatjuk, hogy súlyosan megbántsanak minket.

Az egyik jele az erős akaraterőnek, hogy nem nyitod meg magad könnyen a szerelem előtt. Félre értés ne essék, nyitott vagy rá és képes vagy kifejezni és elfogadni a szerelmet, amikor jön. De nem ugrasz bele gondolkodás nélkül, nem hozol felelőtlen döntéseket. 

Lassan haladsz, amikor csak lehet és ügyelsz arra, hogy ugyanazon az oldalon legyél a pároddal, mert tudod, hogy a viszonzatlan szerelem mennyire fájdalmas tud lenni. Megvan az akaraterőd ahhoz, hogy visszatartsd magad az egyoldalú szerelemtől. 

4. Nem félsz az elutasítástól

Az elutasítás bizonyos ponton mindenkinek fáj. Ez lehet karrier, család, barátok körében történő elutasítás és persze érkezhet egy romantikus partner részéről is. 

Mivel ez fájdalmas, természetes, hogy a legtöbben igyekszünk elkerülni. Az erős akaraterő jele viszont, hogy te nem félsz az elutasítástól. Annak ellenére, hogy fáj, egyszerűen nem arra koncentrálsz, hogy elkerüld. Éled az életed és akkor foglalkozol az elutasítással, ha tényleg előfordul az életedben. Elfogadod, hogy ez az élet része és nem tudod 100%-ban elkerülni. 

5. Te irányítod a reakcióidat a nehéz helyzetekben

Amikor valami meglepő vagy felkavaró dolog történik az életünkben, könnyen elveszíthetjük a fejünket. Erős akaraterővel rendelkező embereknél ez viszont nem történik meg. 

A benned rejlő akaraterő elég erős ahhoz, hogy visszatartsd a reakcióid, nem üvöltesz, nem csapkodsz, nem kerülsz padlóra. Tudod, hogy egy ilyen felelőtlen reakció valójában súlyosbíthatja a valóságot. 

6. Szellemileg és fizikailag is ki akarsz tűnni a tömegből

Mindannyian más-más erőségekkel és gyengeségekkel születünk. Az erős akaraterővel rendelkező emberek viszont szellemileg és fizikailag is kiválóan akarnak teljesíteni és erre törekszenek. 

Az erős akaraterő része, hogy maximalizáld az általad irányítható dolgok előnyeit. Tehát, ha megtudsz győződni arról, hogy jól érzed magad, jól nézel ki, akkor a lehető legtöbbet fogsz beleadni mindenbe, amit csinálsz. 

7. Önellátó vagy

Képes vagy segítséget kérni és elfogadni, de általában nem keresed ezt, mert nincs rá szükséged. Amikor valamit meg kell tenned, az első dolog, hogy te magad egyedül próbálod megtenni a szükséges lépéseket. 

Nehéz helyzetek idején az emberek gyakran fordulnak hozzád, mert képes vagy elintézni a dolgokat. Tudják, hogy te olyan ember vagy, akire számíthatnak és aki figyelmezetten, előrelátóan tudja kezelni a felmerülő helyzeteket és szükségleteket. Ez mind az akaraterődnek köszönhető. 

8. Reálisan látod az erősségeid és a gyengeségeid

Az akaraterő nem csak arról szól, hogy "jobban próbálkozz", mint mindenki más és soha ne add fel. Ez a realista felfogásról is szól. 

Az egyik legerősebb jele annak, hogy erős akaraterővel rendelkezel, ha elfogadod a korlátokat. Ahelyett, hogy irreális, kérkedő vagy egoista lennél, elfogadod a hiányosságaidat és továbblépsz. Ismered, hogy miben vagy jó és miben nem.

9. Óriási a türelmed

A türelem szintén a magas akaraterőhöz kapcsolódik. A türelem egyébként egy olyan alulértékelt tulajdonság, amely manapság sok emberből hiányzik. 

Ritka és értékes tulajdonság napjainkban, hogy időt szánjunk a dolgokra és jól érezzük magunkat azonnali kielégülés nélkül. 

10. Beosztod az időd

Az alacsony akaraterővel rendelkező emberek idejét mások irányítják. Éppen ezért, ha te képes vagy beosztani az idődet és ehhez tartani magad, akkor biztos lehetsz az akaraterőd erejében. 

Ha lehetséges ragaszkodsz ahhoz, amit elterveztél és csak nagyon jó indokkal változtatsz rajta. 

11. Gondolkozol, mielőtt cselekednél

Impulzívnak lenni káros lehet és sokféleképpen szabotálhatja az életünket. Ahhoz, hogy gondolkodjunk mielőtt cselekszünk, erős akaraterő szükséges. 

12. Növekedés alapú gondolkodásmód jellemez

Kétféle gondolkodásmód létezik. A rögzített és a növekedés alapú. 

Rögzített gondolkodásmód a korlátokra, múltbéli eseményekre és az "így is lehetett volna" attitűdre összpontosít. 

A növekedési gondolkodásmód ezzel szemben a lehetőségekre, a jövőre és a közelgő célok optimális végrehajtására összpontosít. Ha erős akaraterőd van, nem hagyod, hogy a múltad határozza meg a jövőd. 

13. Nem várod el, hogy mások megértsenek téged, enélkül is boldog vagy

Sokszor érezhetjük magunkat kirekesztettnek, ha nem követjük a csordát, mert inkább a saját életünk megélését választottuk. 

Erős akaraterővel viszont akkor is boldog vagy, ha úgy tűnik, senki nem ért meg téged. 

14. Nem kergeted az elismeréseket

Az előző ponthoz kapcsolódva, ha az emberek szeretnek téged vagy a munkád, az nagyszerű. Ha azt hiszik, hogy hülye vagy, az is nagyszerű. Továbbra is mész tovább, mert az elveid szerint élsz. 

Ugyanez vonatkozik a kritikára, a féltékenységre vagy a mérgező reakciókra is. Ezek csak háttérzajok.

15. Nem ismered a féltékenységet

Erős akaraterővel rendelkező emberek szótárában nem szerepel a féltékenység. Lehet, hogy már megízlelted, de keserűnek és undorítónak találtad az ízét, így nem akarsz belőle többet. 

A féltékenység egy érzelmi reakció, amelyet blokkolsz és figyelmen kívül hagysz, mert tudod, hogy kontraproduktív és hülyeség. 

Nem érdekel, hogy kinek van jobb szerelme, otthona vagy karrierje. A céljaid elérése érdekel és a belső kiteljesedés megtalálása. 

16. Nem hibáztatsz másokat

Olyan világban élünk, ahol mindenkit hibáztatnunk kell. A kapzsi cégeket, a tisztességtelen embereket, politikusokat. Gyakorlatilag mindenki felelős az életünkben lévő problémákért, kivéve mi magunk. 

Az erős akaraterővel rendelkező emberek tudják, hogy mások hibáztatása nem hoz eredményt. Bár csábító lehet kifogásokat keresni, panaszkodni és elkerülni a nehéz körülményeket, az erős akaraterővel rendelkezők nem hajlandók időt vesztegetni eredményt nem hozó tevékenységekre. 

Jó dolog erős akaraterővel rendelkezni?

Ha a fenti pontok közül sokat felfedeztél a saját életedben, akkor talán azon tűnődsz, hogy ez most jó vagy rossz? A válasz egyértelműen: jó!

Az akaraterő olyan, mint a szél. Hatalmas erőt hoz létre, amelyet felhasználhatsz a dolgok elérésére. Az akaraterő létfontosságú az álmok megvalósításához és az életed valódi megéléséhez. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása