Egyszerű, de hatékony technika, hogy magabiztos legyél

2021. október 26. 07:30 - Life Advisor

magabiztos_technika.jpgBár sokan szeretnék megtanulni, hogyan legyenek megabiztosak különböző helyzetekben, be kell látnunk, hogy ez nem mindig könnyű feladat. Lehet, hogy túlságosan a rabjai vagyunk annak, hogy másokhoz hasonlítsuk önmagunkat vagy épp a közösségi média mosta már át annyira az agyunkat, hogy elhiggyük, gazdagnak, híresnek és hihetetlen formában lévőnek kell lennünk a magabiztosság eléréséhez. Mindenesetre ebben a posztban egy olyan egyszerű, de szuper hatásos tippet mutatunk be nektek, amivel te is önbizalmat építhetsz. A legjobb, hogy tényleg működő technikáról van szó, amely meglehetősen könnyen megvalósítható és megfelelő használat esetén hatalmas eredményeket hozhat. 

Az emberi pszichológia megértése

Ennek a technikának a megtanulásához először is meg kell értened az önbizalom és az emberi pszichológia néhány alapját. A magabiztosság alapvetően az a képesség, hogy megbízol magadban és a képességeidben a legkülönböző helyzetekben. Akkor érheted el a magabiztosságot, ha tudod, hogyan kezelsz egy bizonyos helyzetet, függetlenül attól, hogy éppen mi történik. 

Amikor olyasmit csinálsz, amire nagyon is képes vagy, valószínűleg magabiztos leszel, mert tudod, hogy az eredmény pozitív lesz. De mi lenne, ha azt mondanám, hogy még a negatív eredmények is a javadra vállhatnak? 

Ha jobban megnézed, látni fogod, hogy mind a pozitív, mind pedig a negatív eredmény rajtad múlik. Nem arról van szó, hogy sikerül-e vagy sem. Arról van szó, hogyan látod és hogyan bánsz a képességeiddel. Gondolkodásmódod és cselekedeteid megváltoztatásával azt is megváltoztathatod, ahogyan a körülötted lévő világra reagálsz. 

Ennek a technikának a kulcsa az emberi pszichológiában rejlik. A megfelelő gondolkodásmóddal és cselekvéssel bármilyen helyzetben bármilyen eredménnyel megbirkózhatsz és így magabiztos lehetsz.

Hogyan használd ezt a technikát és hogyan legyél magabiztos

Tegyük fel, hogy prezentációt tartasz, de nem készültél fel megfelelően. Ez bizonytalanságot okoz, mert zavarba hozhatod saját magad. A bemutató jól kezdődik, de végül elfelejtesz valamit, lefagysz beszéd közben és mindenki nevetni kezd.

Szóval mit csinálsz? Ha mindenki előtt bocsánatot kérsz és gyűlölöd magad, akkor valószínűleg még nagyobb lesz a bizonytalanság. Ehelyett méltósággal és tisztelettel kezelheted a helyzetet, ha valami olyasmit mondasz, hogy "Jó látni, hogy mindenki jól érzi magát, mert ezek az előadások általában unalmasak. Valószínűleg több dologról kellene elfeledkeznek, hogy ennyire jó hangulatot teremtsek."

Amikor ezt teszed, azt sugallod, hogy a kudarc rendben van és egyáltalán nem kínos az a helyzet, amiben vagy. Valójában jó voltál, hiszen mindenki jól érezte magát. Gondolj csak bele, mennyire magabiztosnak éreznéd magad az előadás előtt, ha tudnád, hogy ilyen könnyen megbirkózol a kudarcokkal. 

Ha megfelelő a gondolkodásmódod, akkor hiszel benne, hogy a kudarc rendben van és képes vagy minden negatív eredményt a saját magad javára fordítani. Ráadásul a többi ember határozottan értékelni fogja az önbizalmad és elkezd jobban tisztelni téged. 

Amikor pedig a környezeted így reagál, még magabiztosabb leszel. Ez egyfajta bizalmi spirál, amely megerősít téged. 

A előadás csak egy példa volt. Szinte minden negatív helyzetben képes vagy így teljesíteni. A technika végrehajtása három dologból áll : 

1. Ismerd fel, ha kudarcot vallasz vagy vannak hibáid. Ez rendben van és ezek nem határoznak meg téged.

2. Találd ki, hogyan lépsz ki ebből a helyzetből úgy, hogy önbizalmat sugározz és a helyzetet a saját magad javára fordítsd. 

3. Ne feledd, hogy mások úgy fognak látni téged, ahogy te látod magad. Hagyd, hogy a pozitív eredmények felerősítsék az önbizalmad.

Ha tisztelettel bánsz magaddal, akkor hatékonyan fogod tudni kezelni a negatív helyzeteket. Ez fog segíteni abban, hogy magabiztos legyél, mert tudod, hogy az eredményektől függően minden rendben lesz.

Sokan úgy próbálnak magabiztosak lenni, hogy lenyűgöznek másokat és olyan dolgokkal dicsekednek, amelyeket sikerrel megoldottak. Amikor viszont kudarccal és negatív következményekkel kell szembenézniük, a bizonytalanságuk átveszi az irányítást. 

Először magadra kell koncentrálnod. Változtasd meg a saját cselekedeteidet és gondolkodásmódodat, hogy téged szolgáljanak. Fogadd el a hibákat és tudd, hogy minden ember hibázik. Fogadd el azt, hogy a kudarc a része az életednek és ez is teljesen rendben van így. 

Ha saját magaddal kezded és elsajátítod ezt a gondolkodásmódot, rá fogsz jönni, hogy a szavaid és a tetteid is ezt fogják tükrözni, amikor nehéz helyzetbe kerülsz. Ha pedig tudod, hogy mások ugyanúgy fogna látni téged, mint te magad, akkor az önbizalmad az egekbe szökik. 

Ahhoz, hogy magabiztos legyél, úgy kell érezned, hogy az adott helyzetben bármilyen eredménnyel megbirkózol. Ez a technika pedig eszközöket ad a negatív helyzetek kezelésére. Ez olyan egyszerű, mint megérteni az emberi pszichológiát, belenyugodni egy negatív eredménybe és önbecsüléssel és önbizalommal tenni a dolgod.

Napról napra magabiztosabb leszel

Ennek a technikának a megtanulása némi gyakorlást igényel, de mivel megtanultad az emberi pszichológiát, már úton is vagy a siker felé. Tehát gyakorolj! Ha túlságosan félsz, kezdd a gondolkodásmódoddal és könnyebb lesz.

Gondold át, milyen helyzetekben használhatod mindezt. Valaki mondjuk megbánt, mert túl alacsony vagy, de te viccesé változtathatod a helyzetet azzal, hogy azt mondod, ez jó, mert így jobban elférsz majd a Lamborghinidbe. 

Végezetül ne feledd, hogy a körülötted lévő világ úgy reagál rád, ahogy te magadra. Ennek ismerete segít abban, hogy magabiztos legyél, mert még a negatív következményeket is a javadra fordíthatod. Amikor elsajátítod ezt a technikát, az olyan, mint egy láthatatlan erőtér, amely a világot a te nagyszerűségedre változtatja.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása