A szerelem nem nekem való - 6 ok, amiért így érzel

2021. október 20. 09:53 - Life Advisor

szerelem_nem_nekem.jpgAzt mondják, hogy az igaz szerelem soha nem zökkenőmentes, de pontosan mennyire kell durvának lennie? Ez az egész szerelem, romantika, társkeresős dolog gyakran rögös úton keresztül érhető el. A csalódás, az elutasítás és a szívfájdalom sokakat elgondolkoztathat azon, hogy mi van, ha nem is akarnak szerelmet az életben? Felmerülhet bennünk, hogyha eddig nem voltunk szerelmesek, akkor valami baj van velünk és soha nem is leszünk szerelmesek az életben. Ha te is feladtad a reményt, hogy megtaláld a szerelmet és úgy érzed, hogy nem fogsz párkapcsolatban élni, akkor ez a poszt neked szól.

1. Negatív tapasztalat a múltban

Lehet, hogy nem túl vigasztaló tény, de a szívfájdalom az élettapasztalat egy típusa. Több, mint 80%-unk egyszer megfogja ezt tapasztalni. 

Ha ilyen helyzeten mész keresztül, tudni fogod, hogy ez rossz dolog és a szívfájdalom számos szakaszát le kell küzdened. Így talán nem meglepő, hogy a szívfájdalom okozta fájdalom elég furcsa dolgokat tehet velünk. Ehhez neurotikus hajlam, szorongás és elkerülő szemlélet társul. 

A szívfájdalom fizikai stresszt is okozhat a szervezetben, megváltozhat az étkezési szokásunk, motivációhiány léphet fel, fogyás, hízás, fejfájás, gyomorfájás vagy általános rossz közérzet is jelentkezhet. 

A szívfájdalom múltbéli tapasztalatai befolyásolhatják azt, hogyan reagálunk a jövőre és hogyan tekintünk a szerelemre. 

Egy nemrégiben történt szakítás után gyakoriak a félelmetes, negatív gondolatok arról, hogy találunk-e még szerelemet. Könnyen pánikba eshetünk és akár azt is gondolhatjuk, hogy elvesztettük az egyetlen esélyt a szerelemre. 

Bármennyire is "valósnak" tűnik ez annak idején, nem így van. Csak időre van szükségünk, hogy újra elhiggyük, hogy valóban rengeteg hal van még a vízben. Ha érzelmi poggyászt cipelsz a régi kapcsolataid miatt, amelyek nem működtek, azzal megakadályozhatod, hogy újra megtaláld a szerelmet. 

2. Félelem

Sokan vannak úgy, hogy egyszerre képesek kijelenteni, hogy meg akarják találni a szerelmet és ezzel párhuzamosan rettegnek is ettől. 

Emiatt szabotáljuk magunkat, ha úgy tűnik, hogy a szerelem közelít felénk. A védelmi mechanizmusok beindulnak, hiszen az agyunk - a negatív minták és a félelem miatt - úgy véli, hogy meg kell védenie minket. 

3. Nem kergeted a szerelmet (és ez jó dolog)

Volt már olyan, hogy úgy érezted, mindenki más boldog párkapcsolatban él, csak te nem? 

Talán van egy barátod, aki soha nem élt egyedül, sőt sikerül neki egyik kapcsolatból a másikba ugrani. Mindez persze elgondolkoztat téged arról, hogy nálad ez miért nem így működik?

De ha jobban körülnézel, láthatod, hogy rengeteg ember él rossz kapcsolatban, egyszerűen azért, mert félnek egyedül lenni. Inkább megelégszenek egy rossz kapcsolattal, csak ne legyenek egyedül.

Ha erős önbecsüléssel és önértékeléssel rendelkezel, akkor nagy valószínűséggel magasabbak az elvárásaid a szerelemmel kapcsolatban. 

Előfordulhat, hogy a szerelem megfoghatatlannak tűnik számodra, egyszerűen azért, mert magas az önértékelésed. Nem vagy kétségbeesett attól, hogy egyedül vagy és tiszteled önmagad. 

Bár a szerelem csodálatos dolog, nem ez jelent mindent. Lehet, hogy jelenleg más dolgokat helyezel előtérbe, legyen az a karriered, utazások vagy a saját személyes fejlődésed. 

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem találhat rád a szerelem. Arról van szó, hogy mindez majd akkor jön el, amikor neked jó és készen állsz rá. 

4. Irreálisak az elképzeléseid

Sajnos a mesék és a romantikus filmek azt a benyomást keltik, hogy bájos hercegnőt vagy herceget akarjunk szerelmünkként. A baj ezzel az, hogy a valós élet nem egyezik meg ezekkel a mesékkel vagy filmekkel. Irreális és igazságtalan elvárásokat teremtenek bennünk a szerelemmel kapcsolatban. 

Mivel a hangsúly a romantikus szerelem megtalálása, túl sokat várunk tőle. Azt akarjuk, hogy a szerelem kiteljesítsen és boldoggá tegyen minket. Ha ez nem történik meg, úgy érezzük, hogy soha nem fogjuk megtalálni az igaz szerelmet és nem létezik olyan személy, aki valóra tudná váltani az álmainkat. 

Az igazság az, hogy senkinek nem kellene a "másik felét" keresni, még akkor sem, ha úgy érezzük, hogy lelki társunkra találtunk valakiben. A boldogságod rajtad múlik és soha nem attól függ, hogy szerelmes vagy-e valakibe.

Sokan igyekszünk a szerelmet gyorstalpalóként használni a boldogság és a kiteljesedés elérséhez. De amikor ezt tesszük, akkor előbb vagy utóbb csalódni fogunk.

5. Nyomás alatt vagy

Még mindig vannak emberek, akik úgy élik az életüket, hogy bizonyos életkorikg meg kell, hogy történjenek bizonyos dolog és ez a szerelemmel sincs másképp. Ha ez mégsem így alakul, akkor jönnek elő olyan mondatok, mint a "Mi van, ha már túl öreg vagyok a szerelemhez" vagy a "Mi van, ha nem is akarok párkapcsolatot most már". 

Az élet nem így működik, mármint nem lehet meghatározni, hogy igenis 25 éves korunkig vagy 30 éves korunkig meg kell házasodnunk, mert ha nem akkor már úgyis késő. Mégis saját magunkat terheljük azzal, hogy elvárásokat támasztunk azzal kapcsolatosan, hogy bizonyos dolgok mikorra kell, hogy megtörténjenek az életünkben. 

6. Aggódsz, hogy senki nem tud téged szeretni

A lelkünk legmélyén sokan úgy gondolják, hogy nem szerethetők. Valójában ez jelentős oka annak, hogy az emberek negatívan reagálnak a szerelem felbukkanására. 

Néha ez a hit, hogy nem vagyunk szerethetők, alapvető meggyőződéssé válik. A múltban lévő negatív tapasztalataid miatt gondolod ezt. Az első lépés, hogy ezt a gondolatot megszüntesd, hogy önszeretetet gyakorolsz

Végezetül pedig, a szerelem neked való, hiszen a szerelem mindenkinek való. Ezen a földön minden egyes ember születésétől fogva szeretetreméltó. 

A szeretet az egyik legalapvetőbb szükségletünk. Azonban mindannyian megtapasztalunk olyan időszakot az életünkben, amikor úgy érezzük, hogy el vagyunk szakítva a szerelemtől. Ha a lelked mélyén romantikus kapcsolatra vágysz, megtalálhatod. De bármi is történjen, fontos megjegyezni, hogy a szerelem sokféleképpen jelenik meg és mindig körülötted van.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása