5 változás a szokásaidban, amelyek segítenek boldogulni

2021. július 26. 09:05 - Life Advisor

siker_szokasok_5.jpgÉletünk során mindannyian legalább egyszer a padlón találjuk magunkat. Azt hisszük, hogy most mindennek vége, nincs visszaút. Az igazság az, hogy mindig van visszaút. Sőt, sokszor el kell esnünk és úgy éreznünk, hogy mindennek vége, éppen a siker érdekében. Ha úgy érzed, hogy sokkal több lehetőséged lenne az életben, akkor tenned kell valamit. Meg kell értened, hogy nem minden fog úgy alakulni, ahogy te akarod, de sokat kell majd fáradoznod azon, hogy jól működtesd a dolgokat. Az erőfeszítés rengeteg változásból áll. Ha éppen nem azon a helyen vagy, ahol most lenni szeretnél, az azt jelenti, hogy sok dolgon változtatnod kell, kezdve a gondolkodásmódodon és a körülötted lévő tárgyakon át, amelyek esetleg visszatartanak. Íme 5 olyan döntő lépés, amelyet meg kell tenned, ha boldogulni akarsz és el akarod érni életed teljes potenciálját. 

1. Hozz létre egy egészséges rutint

A gyerekorvosok azt állítják, hogy a csecsemők és gyerekek akkor a legboldogabbak, ha szüleik rutint szabnak nekik. Ha pontos időpontjuk van arra, hogy mikor esznek, alszanak és játszanak, akkor boldogan növekednek. Mindez hasonlít kicsit a felnőttekhez is.

Ha még nincs terved, akkor ez lehet a megfelelő alkalom ennek létrehozására. Állíts be egy pontos időpontot, amikor felébredsz, reggelizel, amikor kocogni fogsz és amikor lefekszel. Győződj meg róla, hogy ez nem éjfél után következik be, mivel a testednek 6-8 óra alvásra van szüksége a megfelelő működéshez. 

Kerüld el az egészségtelen ételeket, alkoholt, drogokat. Az egészséges test azt jelenti, hogy az agyad is tökéletesen fog működni és ez elengedhetetlen a sikerhez. Állíts be egy olyan rutint, amely a legjobb a számodra, mivel ez lesz a sikereid alapja.

2. Szabd személyre az otthonod

Tudtad, hogy az a hely, ahol élsz, szimbolizálja a mentalitásunk? Csak nézz körül most és ha látsz olyan dolgokat, amelyek nem testszenek, akkor nem a siker felé haladsz. 

Van egy régi váza, amit utálsz, de nem dobod ki, mert úgy érzed még jó lesz valamire? Ilyen apró részletek teszik az életedet is. Nem engeded el őket és ezek alkotják azt, aki vagy. Te vagy az a régi váza, nem akarod kidobni és újat venni, mert ez azt jelentené, hogy megszabadulsz a régitől. Félsz a változásról.

Ehelyett fektess inkább a környezetedbe, mivel nemcsak új otthont, hanem új önmagadat is létrehozhatod. Fektess be egy új életbe!

3. Vedd körül magad olyan emberekkel, akiket szeretsz

Az irodában nem választhatod meg, hogy kivel fogsz dolgozni. Azt viszont, hogy kivel töltöd az időd a munkán kívül, már rajtad múlik. Mindegyikünk életében léteznek mérgező emberek, akiket el kell távolítani körülöttünk és olyan emberekkel kell körbevenni magunkat, akiket szeretünk. 

Mérgező kapcsolatban élni egy olyan emberrel, aki lehúz minket, katasztrofális lehet számunkra és a siker számára is, amelyre vágyunk. Néha irracionálisnak tűnik, de némi áldozatot kell hoznunk a fejlődéshez. Ilyen az élet és ezt tényként el kell fogadnod. 

Koncentrálj a barátaidra és a családodra, akiket szeretsz. Tölts velük több időt, a munkád után. Ebédelj a kedvence kollégáddal vagy menj el a parkba a gyerekeiddel. A nevetés pozitív energiával tölt el, ami kulcsfontosságú a produktivitás szempontjából. 

4. Programozd át a gondolataid

Tudtad, hogy szó szerint programozhatod az elméd? Az agyunk idegei szeretik a mintákat követni. Be lehet programozni, hogy az agyad csak a boldogságra, jókedvre összpontosítson. A neurobiológusok azt állítják, hogy ezt könnyű megtenni, ha teszünk egy kis erőfeszítést. 

Amit meg kell tenned, hogy legalább két hetet állandóan a sikerre gondolsz, az egészséges életmódra, az erősségeidre és minden eddig elért sikeredre. Az elméd elkezd hinni benne és ha teljesen átprogramozod az elméd, akkor már nem fog a negatív dolgokra koncentrálni. 

Azok a kérdések és akadályok, amelyek napi szinten ott leselkednek, már nem lesznek hatással rád, mint korábban. Ha átprogramozod az elméd, hogy megbizonyosodj arról, hogy sikerre vagy ítélve és a jövőben csak jó dolgok várnak rád, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez meg is fog történni. 

5. Fogadd el a kihívásokat és ne félj semmitől

Sok ember már az első komolyabb kihívásnál feladja. A kudarc tönkreteszi a szellemüket és lemondanak az álmaikról. Rendkívül fontos a kitartás az életben és annak érdekében, hogy sikereket érjünk el. 

El kell fogadnod a kihívásokat az élet részeként. Akadályok csak azért vannak, hogy bebizonyítsák a te értékeid és nem szabad hagynod, hogy eltereljenek az utadról. 

A siker személyes dolog. Mindenkinek mást jelent. El kell gondolkoznod azon, hogy neked mit jelent és el kell kezdened a saját életedet ennek megfelelően átalakítani. 

A rutinos és egészséges élet elengedhetetlen lesz ehhez. Kövesd a fenti lépéseket és a siker biztosan nem marad el. 

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása