Meghalnál egy jobb életért? Dél-Koreában megteheted

2021. július 23. 07:30 - Life Advisor

temetes_1.JPGA Hyowon Healing Center 2012-ben nyitotta meg kapuit és a megnyitás óta több, mint 25.000 ember vett részt már tömeges "élő temetésen" remélve, hogy haláluk szimulálásával javulhat az életük. A központ vezetője - Cho Jae-hee - szerint, amikor tudatába kerülünk a halálnak és megtapasztaljuk azt, újfajta életszemléletet fogunk majd alkalmazni.

Az eseményen tucatnyian vesznek részt minden alkalommal, tizenévesektől kezdve a nyugdíjasokig. Leplet viselnek, temetési portrét készítenek róluk és minden résztvevő megírja a saját végrendeletét is, mielőtt elkezdődik a temetés. Miután minden készen áll a résztvevők befekszenek a koporsóba, ahol körülbelül 10 percet töltenek. A temetés annyira valósághű, hogy a rendezvény szervezői a koporsóra való koppintással még a koporsó lezárását is imitálták. 

Az egyik résztvevő azt nyilatkozta a Reuters újságírójának, hogy a koporsóban eltöltött idő segített neki felismerni, hogy túl gyakran tekint másokat versenytársának. A koporsóban töltött idő segített neki átgondolni, hogy ennek az egésznek valójában semmi haszna és hozzátette, hogy a diploma megszerzése után vállalkozás indítását tervezi és nem szándékozik belépni a munkaerőpiacra. 

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jóléttel foglalkozó kiadványa a Better Life Index létrehozása során 33. helyre sorolta Dél-Koreát a felmért 40 ország közül. Bár sok fiatal nagy reményeket fűz az oktatáshoz, a hanyatló gazdaság és az egyre növekvő munkanélküliség megtöri a boldogság indexet. 

Yu Eun-sil professzor - aki könyvet ír a halálról - szerint egyébként már fiatalon fontos megtanulni és felkészülni a halálra. 

2016-ban Dél-Korea öngyilkossága 100.000 lakosra vetítve 20,2 volt, ami majdnem készerese a 10,53-as globális átlagnak a WHO szerint. 

A Hyowon Healing Center azért kezdte el felajánlani az élő temetéseket, hogy segítsen megbecsülni az embereknek a saját életüket és megbocsátást, megbékélést keressenek a családdal és barátokkal. 

Nem élünk örökké, ezért gondolja a központ vezetője úgy, hogy ez a tapasztalat fontos. Hamarabb elnézést kérhetünk és megbékélhetünk, amely lehetővé teszi, hogy életünk hátralévő részét boldogan éljük.

Cho Jae-hee fő célja az élő temetés népszerűsítésével : 

"Szeretném tudatni az emberekkel, hogy igenis számítanak és hogy valaki más szomorú lenne, ha meghalnának. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a boldogság a jelenben van."

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása