4 újraszervezési stratégia Doktor Szöszitől

2021. július 20. 09:21 - Life Advisor

doktor_szoszi_tanulas.jpgA Doktor Szöszi című film július 13-án fontos mérföldkövet ünnepelt. 20 éve láthattuk először, ahogy Elle Woods nem akar mást, mint Warner Huntington felesége lenni, viszont az elutasítás arra késztette, hogy újra átszervezze az életét. Nem is gondolnánk, de bizony ebben a filmben akad jó pár újraszervezési stratégia, ha tudjuk, hol keressük őket. Ezek közül mutatunk most be 4-et, amelyet érdemes megtanulni és elsajátítani. 

1. Szakíts a negatív címkékkel

Annak ellenére, hogy Elle biztos volt benne, hogy a romantikus vacsorán Warner végre megkéri a kezét, sajnos csalódás érte, ugyanis Warner politikai ambíciói miatt nem őt akarta feleségül venni. Mivel el "túl butuskaként" lett megbélyegezve úgy döntött, hogy megcáfolja a negatív címkét és elhatározta, hogy jogi egyetemre megy, hogy bebizonyítsa képes rá és hogy visszaszerezze Warnert. Ezen törekvések azt bizonyították, hogy ha egy célra vagy tevékenységre fordítod a figyelmed, akkor átléphetsz a nehézségeken és megtudod valósítani a céljaid.

Amikor te is arra törekszel, hogy új szintre lépj, akkor meg kell, hogy szabadulj minden előzetes elképzeléstől és előítélettől önmagaddal kapcsolatosan, mivel enélkül csak önszabotázst hozol létre, ami pedig valljuk be, nem vezet sehova.

2. Ne hagyd abba

Annak érdekében, hogy felvételt nyerjen a Harvard jogi karára Elle önbizalma teljesen átalakult. Magabiztossága csak azután érkezett meg, miután tisztában volt azzal, hogy mit akar valójában az élettől, másoktól és önmagától. Felfedezi, hogy sokkal több van az életben, mint amit elképzelt. 

Az önbizalom átalakulásának érdekében Ellenek szembe kellett néznie félelmeivel és őszinte beszélgetéseket kellett folytatnia magával, hogy akkor is folytassa, ha minden nehéznek tűnik, nem éri meg és a feladás könnyebb megoldásnak tűnt volna. Végülis a jogi egyetem nem az a karrier volt, amelyet eredetileg magának választott volna. Könnyen feladhatta volna és visszamehetett volna gazdag szüleihez, ha minden más kudarcot vall. Ő viszont kitartott és megtanította nekünk, hogy soha ne engedjük meg senkinek, hogy lebeszéljen minket az álmainkról, hogy azt mondják nekünk, hogy nem vagyunk rá képesek, ahogy Warner annyiszor próbálta meggyőzni őt erről.

3. Barátok

Elle belső köre Margo,Serena és Paulette kulcsfontosságú volt a sikere szempontjából. Mindenkinek szüksége van egy támogató csapatra. Olyan csapatra, amely a legjobbat hozza ki belőled azáltal, hogy növelik az önbizalmad, különösen akkor, ha bedobnád a törölközőt. Az LSAT-ra való felkészüléstől kezdve Elle folyamatos támogatást kapott a barátaitól. 

Neked is szükséged van olyan bizalmasokra, akikben megbízhatsz. Elle ezenkívül megtalálta Emmettet is, akinek a figyelmét felhívta saját magára és Emmett is tovább erősítette és bátorította őt.

4. Gondolkodj a dobozon kívül

Elle új önbizalma további lendületet adott az egyetemi pályázatának benyújtásához és ugyan azt gondolta, hogy nem sok mindent fog tudni bemutatni, tudta, hogy meg kell csinálnia. Felvételi videó esszéje ragyogó stratégia volt, amely a javára is vált, mivel kiemelkedett a tekintélyes mennyiségű pályázat közül.

Kiemelte és meggyőző okokat sorakoztatott fel, hogy miért őt kell felvenniük. Ez egy remek példája annak, hogy nem kell mindig a megszokott dolgokhoz ragaszkodnunk. Néha olyan dolgokat kell megtennünk, amit azelőtt soha, amit mások még nem azért, hogy élvezhessük az eredményt.

Elle a legfontosabb dolgot az egyetemen tartott beszédében fogalmazta meg : 

"Az elmúlt három év alatt bebizonyosodott, hogy a szenvedély elengedhetetlenül szükséges, hogy eligazodjunk a jogban és az életben is. Így hát szenvedéllyel, meggyőződéssel és határtalan önbizalommal tesszük meg a következő lépéseket az életben. Szem előtt tartva, hogy az első benyomás nem mindig a végleges. Az emberekbe vetett hitünk adjon erőt. De ennél is fontosabb : ha hiszünk önmagunkban, nem érhet kudarc." 

Bátorság kell ahhoz, hogy újra szervezzük a dolgainkat és végig vigyünk minden szükséges folyamatot. A fejlődés képessége pedig a siker egyik kulcsfontosságú mutatója. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása