Magányos farkas - A szigma férfiak 14 jellemzője

2021. április 29. 07:30 - Life Advisor

szigma_ferfi.jpgVolt idő, amikor az alfa hím megnevezés elképesztő népszerűségnek örvendett. Minden féri alfa hím akart lenni és minden nő alfa hímre vágyott. Az alfa hím rendkívül vonzó, rögtön a társaság középpontjába kerülnek és könnyedén az ujjuk köré csavarják a nőket, ellenben nem a legideálisabb apa és férj jelöltek. Azonban tudni kell, hogy nem csak ez az egyfajta típus létezik. Beszélhetünk még például béta hímekről is, akik kedvesek, őszinték, ragaszkodók, remek csapatjátékosok. Aztán ott vannak még a gamma hímek, intelligensek, tehetségesek és gyakran nem az egyenes utat választják a céljaik eléréséhez. A delták közül sokan korábban az alfa kategóriába tartoztak, de a koruk és a kudarcok miatt ma már inkább deltaként jelennek meg. Ott vannak még az omega csoportba tartozók, akik általában érzelmileg labilisabbak, túlérzékenyek, álmodoznak és nem törődnek a valósággal. Ebben a posztban viszont az igazi magányos farkasokról, azaz a szigma férfiakról mutatunk be nektek 14 jellemző tulajdonságot.

Kik is azok a szigma férfiak?

Minden olyan férfit ide sorolunk, akik úgy döntenek, hogy az életet a társadalom normális társadalmi dominancia hierarchiáján kívül élik. Alapvetően hasonló tulajdonsággal rendelkeznek, mint az alfa hímek, de a saját maguk üteme szerint élnek, nem fogadnak el más emberektől utasításokat, parancsokat és nem felelnek meg a társadalom címkéinek vagy rendszereinek. Gyakran vállalkozók, utazó nomádok, akik inkább kalandra és tudásra vágynak, mint anyagi javakra. 

A szigma férfiakról valaha azt gondolták, hogy elég ritkák, de manapság kezdenek kijönni az odúból és egyre inkább teret nyernek maguknak. A nők számára rendkívül vonzók, mert úgy tűnik, hogy önellátók és képesek az életben a saját útjukat járni valamint, senkire és semmire nem támaszkodnak az igényeik kielégítésében. Ők azok, akik kilépnek a komfortzónájukból és elképesztő dolgokat hoznak létre, csendes és magabiztos partnerek és kemény munkások. 

Bár azt gondolhatnánk, hogy a szigma férfiak azért vonulnak vissza a társadalomtól, mert lusták vagy nem akarnak dolgozni, az ellenkezője igaz. Időre és térre van szükségük ötleteik kidolgozásához és álmaik életre keltéséhez. Szerepük - függetlenül attól, hogy rájönnek-e vagy sem - sok más ember számára előkészíteni az utat, köztük például az alfa hímeknek, akik nem olyan kreatívak vagy hajlandók a trendeket elősegíteni, hogy lehetővé tegyék a társadalom fejlődését. Szépen belekerülnek a társadalom olyan részébe, amelyet az emberek bálványoznak ugyan, mégsem teljesen értenek.

Hogyan azonosíthatsz egy szigma férfit? Íme 14 jellemző, ami segíthet : 

1. Szeret egyedül lenni, de értékel más embereket is

Az egyik első dolog, amit bárki észrevesz egy szigma férfiról, az, hogy mennyire értékeli a saját magányát. Annak ellenére, hogy képesek képesek beindítani a karizmájukat és bájukat, amikor szükséges, a szigma hímek soha nem érzik magukat kényelmetlenebbül ha egyedül vannak, akkor sem. 

Ők introvertáltak, akik szeretnek időt és teret engedni maguknak. Ennek ellenére a szigma hímek még mindig megértik annak a fontosságát, hogy értékes emberek legyenek körülöttük, mert tudják, hogy nem lesznek képesek minden céljukat egyedül megvalósítani.

Ez azt jelenti, hogy nehéz lehet kapcsolatba lenni egy szigma férfival, különösen azoknak a nőknek, akik hozzászoktak ahhoz, hogy a férfiak megszállják őket. A szigma férfiak inkább olyan nőkkel szeretnek kapcsolatban lenni, akiknek nem kell éjjel-nappal a közelében lenni, mert az ilyen jellegű kapcsolatok végül érzelmileg és szellemileg lehúzhatnak egy szigma férfit.

2. Csendes vezető

Mi jut eszedbe, amikor egy hagyományos vezetőre gondolsz? Valaki, aki a frontvonalon van és a beosztottak mindig ott vannak körülötte vagy valaki, aki mindig a csúcson van és végrehajtandó döntéseket hoz? 

Az alfa férfi, aki hangosan beszél, mindig nagynak és megfélemlítőnek tűnik. A szigma hímek hasonlóan csinálják, csakhogy nekik saját magközelítésük van hozzá. A szigma férfiakra számíthatunk, hogy megteszik, amit meg kell tenni. 

Az önállóság, az önellenőrzés és az intelligencia tökéletes keverékével rendelkeznek ahhoz, hogy rájöjjenek bármilyen problémára és a nem hatékonyat, hatékonnyá alakítsák. Egy alfa hím esetében magabiztos vezetést kapsz, megfűszerezve egy nagy és törékeny egóval, aminek állandóan visszajelzésre és megerősítésre van szüksége. 

A szigma férfi viszont az akadályoktól vagy kellemetlenségektől soha sem fog elmenekülni, ehelyett tovább dolgozik, amíg meg nem találja a megoldást. Ők azok a típusok, akik nem félnek bármeddig elmenni, mert a legfőbb prioritásuk a cél, nem pedig az imázs. 

3. Képesek alkalmazkodni különböző helyzetekhez

Az alfa hímek megragadhatnak egy társadalmi csoportot vagy helyzetet és vezetővé tehetik magukat, de vannak olyan esetek, amikor saját magukat nem mindig tudják kijelölni vezetőként (vagy nem javasolt, hogy megtegyék). Amikor viszont egy alfa hím nem kapja meg azt a tiszteletet vagy tekintélyt, amelyet szerinte megérdemel, hajlamosak önmaguk kisebb verziójává válni.

És itt van az előnye a szigma hímeknek. Míg a szigma hím felelősséget vállal, ha szükség van rá, nem igényli annak az igazolását hogy "vezető" legyen különféle társadalmi helyzetekben és hatalmi dinamikában. Örülnek, hogy bármelyik pillanatban megfelelnek a számukra szükséges szerepnek vagyis rugalmasabbak, mint az alfa hímek és így minden helyzetben általában sikeresebbek is. 

A szigma hím elvárások és nyomás nélkül lehet akár beosztott vagy vezető, de bármilyen pozícióban megállja a helyét, amennyiben tudja, hogy hatékony és produktív, amit tesz. Ezzel azonban az a probléma, hogy ez néha furcsa és negatív hatású lehet mások számára. A szégyenteljes magabiztosság és a szabadság, amit sugároznak, arroganciát jelenthet, ami megfélemlíti a szigma hím körülieket.

4. Ugyanúgy bánik mindenkivel a környezetében

A mindennapi életük nagy része a társadalmi hierarchiákra épül és ez olyan dolog, amellyel először az iskolában találkoztunk. 

A legtöbben végül tudjuk, kik a népszerű gyerekek, hogyan kell viselkednünk és ezek a szokások, viselkedések és társadalmi struktúrák egészen felnőttkorunkig követnek minket. 

A szigma hímek nem tudják elviselni ezt a láthatatlan és értelmetlen hatalmi dinamikát, ami sehova nem vezet, a megszerzett társadalmi státuszon kívül. Teljesen elutasítják azt a gondolatot, hogy az egyik embert így, a másikat pedig úgy kell kezelni, egyszerűen azért, mert vannak láthatatlan szabályok, amelyek meghatározzák, hogy milyen ember lehet. 

Tehát ellentétben a legtöbbünkkel, a szigma hím örömmel tekint mindenkire ugyanúgy. Ez az egyik oka annak, hogy csodálatos vezetők lehetnek, nem korlátozzák a csapat tagjait és nem csak egy embert favorizálnak. Értéket és intelligenciát látnak, bárhol is legyen és más emberek nem tartanak tőlük, mert nem versenyeznek.

5. Nincs szüksége a társadalomra, hogy önmaga lehessen

Az alfa hímeknek általában szükségük van struktúrára, mert személyiségük tükröződését várják el más emberektől. Szeretik tudni, hogy ők irányítanak és manipulálnak-e (akár jó, akár rossz értelemben) másokat.

A szigma férfi másképp csinálja mindezt. Nem fojtják meg magukat a társadalmi kötelezettségek körében, ahogy az alfa hímek teszik. Biztonságban vannak, mert tudják, hogy személyiségük teljesen más emberek kötelékein kívül létezik. 

Nem követik a trendeket, gyakran nem tudják mi történik a híreségekkel és nem tudják elviselni a népszerűség gondolatát, nemhogy a közösségi média általi befolyást. Soha nem engedik meg, hogy bárki vagy bármi körülöttük megváltoztassa őket.

6. Megértik a csend fontosságát

A szigma férfiak szűkszavúak. Szinte soha nem fogod őket állandó beszélgetés vagy éppen pletyka közepén találni. Ez pedig azért van, mert először is nem érdekli őket olyan apró, értelmetlen dolgok, amelyek másnap már nem számítanak, másrészt pedig, mert megértik saját energiájuk védelmének értékét. 

Az viszont, hogy hajlamosak csendes típusúak lenni, még nem jelenti azt, hogy hagynák magukat szorongatni. Míg az alfa hímek domináns extrovertáltként írhatók le, addig a szigma hímeket inkább a domináns introvertált személyiség jellemzi. A jelenlétükkel és az aurájukkal irányítanak, míg egy alfa hím például inkább a hangjával és cselekedeteivel. 

Egy szigma féri számára elengedhetetlen a csend és ennek biztosítása. A legtöbb ember nem érti, hogy két ember közötti csend nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs jó hangulat vagy kapcsolat kettejük között. Az a személy pedig, aki képes csendet biztosítani egy szigma férfinak anélkül, hogy az kínos lenne, garantált helyet biztosít magának egy ilyen féri életében.

7. Morálisan szürkék vagy még rosszabbak

A szigma hímek nem mindig a legjobb emberek, de ahogy mondják, ez mindig nézőpont kérdése. 

Általában eléggé befelé fordulók és okosak ahhoz, hogy lássák a "rendszernek" vannak bizonyos részei, amelyeknek nincs értelme és ezért nem követelik meg azt az igazi tiszteletet, amelyet a társadalom hajlamos nekik megadni. 

Látják a társadalmi rendszerek hibáit és nem mindig értik, miért kell figyelni rájuk. Bár ez nem jelenti azt, hogy a szigma emberek rossz emberek lennének, csak meg kell érteniük a logikáját annak, hogy mások mit miért tesznek és hogy nekik miért kellene valamit megtenni.

Ha ez elmarad, akkor nehezen tesznek erőfeszítéseket, hogy valami olyasmit tegyenek, amit egyébként hülyeségnek tartanak.

8. Nem fél a kockázatoktól

Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan az életét kockáztatja vagy vakmerően járna el. A szigma hímeknek azonban nem okoz gondot néhány szabály megsértése vagy néhány jól kiszámított kockázat vállalása, ha ez a személyiségüket szolgálja. 

Nem azért kockáztat, hogy fitogtassa a tekintélyét, hanem azért, hogy előremozdítsa a projektjeit. Minden kockázatnak van célja. Éppen ez a pragmatizmus és idealizmus közti egyensúly teszi a szigma hímet hihetetlenül hatékony vezetővé és partnerré. 

Olyan helyzeteket produkálnak, amelyek nem biztos, hogy tökéletesek, de jobban megfelelnek az adott helyzetnek. 

9. A szociális készségeiken még van mit csiszolni

Nem igazán foglalkoznak azzal, hogy beilleszkedjenek a társadalomba és megnyerjenek valami népszerűségi versenyt, ezért gyakran félreértik őket és sznobnak titulálják a szigma hímeket.

Az alfahímekhez képest, akik minden beszélgetést uralni akarnak, a szigma hímek szívesen ülnek a háttérben. Az úgynevezett small talk, ami sok ember számára alapvető készség, a szigma hím számára unalmas. Nem érzi szükségességét, hogy megbeszélje az életét más emberekkel vagy olyan idegenekkel kedveskedjen, akikkel egyébként soha többé nem beszél majd. 

A szigma hímet tehát soha nem fogod a társaság középpontjába megtalálni, aki mondjuk vicceket mesél, hogy feldobja mindenkinek a hangulatát. Gyakran inkább egy sarokban van és beszél valakivel, akit méltónak talál az idejére és az intelligenciájára. Vagy egyáltalán nem beszél senkivel. 

10. Hihetetlenül öntudatos

Az öntudatosság a szigma hímek egyik elsődleges vonása. Szemben az alfa hímmel, aki kifelé vetíti magát, hogy mindenki láthassa, a szigma hím önmagára és arra összpontosít, hogy a cselekedetei miként befolyásolják az egész lényét. Rendkívül jól ismerik magukat, az erősségeiket és aktívan dolgoznak a szerintük fontos gyengeségeik javítását. 

Szinte mindig képesek elkerülni a drámát, mert tudják, hogyan kell kezelni a társadalmi helyzeteket és tudják, hogyan kell szimpatikus emberekkel találkozni. Ahelyett hogy emberekkel tölteni ki az idejét, gyakran önmagával foglalkozik, elemzi, hogy mit tehetett volna jobban. 

Bármennyire is introspektívek, a szigma hímek még mindig emberek, mint bárki más és időről időre ők is szembesülnek kudarcokkal. A kudarcokat viszont önfejlesztési lehetőséggé alakítják.

11. Saját sorsának a kovácsa

Magától értetődik, hogy a szigma hím mélyen ambíciózus. Lehet, hogy nem mindig ő a leghangosabb egy szobában, de meggyőződése és erkölcse akkor is erős marad, ha senki nem hallgat rá. Megpróbál olyan életstílust kialakítani, amely a legjobban megfelel a személyiségének. 

Itt üti fel igazán a fejét a lázadó hajlama. Legyen szó a munkájáról, kreativitásáról vagy kapcsolatairól, ezeket a dolgokat merev struktúrákhoz való ragaszkodás nélkül kezeli és olyan rendszereket hoz létre, amelyek jobban megfelelnek a céljainak és a képességeinek. 

Hevesen magabiztos egyének, akik addig nem állnak meg, amíg el nem érték, amit akartak.

12. Nehéz megérteni 

A szigma féri személyisége lehet talán az egyik legnehezebben megérthető személyiségtípus. Mivel a maga módján egyedülálló, nehéz jellemezni a döntéseit és a viselkedését, mert azok nem igazán illeszkednek a megértésünkbe, hogy mit jelent dominánsnak vagy alázatosnak lenni.

Ha egy szigma férfival jársz, akkor a vele való randizás egyi legnehezebb része, hogy nem nagyon beszél. A hagyományos elvárás ugye az lenne, hogy beszélgettek rengeteget, de a szigma hím ezt nehezen tudja megtenni, így érzéketlen partnernek tűnhet.

Ez viszont nem is lehetne távolabb az igazságtól. A szigma hímek éppen azért a legjobb társak, mert öntudatosak. Lehet, hogy nem mindig közlik hogy mit gondolnak vagy terveznek, mert a saját fejükben élnek, de ez nem jelenti azt, hogy nem figyelnek ránk. 

A szigma hímek elsősorban megoldás vezéreltek. Szeretnének tovább haladni és segíteni azoknak, akiket érdekeltek abban, hogy ők is önmaguk legjobb változatává váljanak. 

13. Lehetne alfa, ha akarna

Az alfa hímek természetüknél fogva azt akarják, hogy tudd, ők alfa hímek. A szigma hím kevésbé törődik ezzel. Ugyanolyan kérlelhetetlenséggel, könyörtelenséggel és ravaszsággal rendelkezik, mint egy alfa hím, de nem igazán érdekli, hogy ezt kivetítse a társaira.

A szigma hímek hisznek abban, hogy a cselekedeteik révén megmutatják tehetségüket és képességeiket. A díjak és elismerések másodlagosak számukra. Nincs szüksége címekre vagy arra, hogy a figyelem középpontjában álljon vagy hogy fontosnak érezze magát, csak tudja, hogy az. 

Ez az önbizalom és biztonság lehetővé teszi a szigma hímek számára a csendes munkát a háttrében anélkül, hogy állandóan vezetőnek kellene nyilvánítaniuk magukat. Az egójuk az utolsó. A legfontosabb az, hogy a munka elvégezhető legyen. 

14. Nem lehet megmondani neki, hogy mit kell tennie, bármi is történjen

Mivel a szigma hímek magabiztosak abban, hogy kik is ők, nagyon világos képük van arról is, amit szeretnek és amit nem szeretnek. Ennek eredményeként nehéz lehet meggyőzni egy szigma férfit arról, hogy megnézze a dolgok másik oldalát is.

Ahelyett, hogy arra kényszerítenéd őket erre, beszélj a dolgok előnyeiről. A szigma hímek nyitottak a befogadásra és képesek beismerni, ha tévedtek. 

Vidd el egy étterembe, ahova soha nem ment volna. Vegyél neki egy olyan inget, amit nem választott volna magának. A szigma hímek megakadhatnak a maguk módján, de örömmel gazdagítják életüket és személyiségüket mindaddig, amíg te segítesz nekik abban, hogy ezt könnyen megtegyék.

Hogyan tartsunk boldogan egy szigma férfit?

A szigma hímek összetettek lehetnek, de nem annyira bonyolultak, mint amilyennek látszanak. Lehet, hogy hihetetlenül okosak, de nem ördöngösség foglalkozni velük. Alapvető szükségleteik a függetlenség, az intelligencia és az őszinteség.

Amíg megadod nekik azt a teret, amelyre szükségük van ahhoz, hogy gondolkodjanak, érezhessenek és önmaguk lehessenek, akkor már meg is tetted, amit meg kellett tenned, hogy támogasd a szigma hímet az életében.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

1 komment
süti beállítások módosítása