Ezt az ajándékot kell önmagadnak adnod még az idén

2020. december 07. 16:46 - Life Advisor

self_awareness_gift.jpgÚjra itt van, hamarosan kezdődik az ünnepi időszak. Sokan ennek hallatán inkább kiborulnak. Én viszont az ünnepi időszak tiszteletére szeretnék beszélgetni veled valamiről, amely furcsa témának tűnhet. Olyan ajándékokról, amelyeket magadnak kell adnod. Igen jól olvastad. Bár azt tanítják nekünk, hogy másoknak ajándékozni csodálatos dolog, amivel abszolút egyet is tudok érteni, de mi a helyzet veled? Mikor adsz magadnak valamit? Ha az ajándékozás azt jelenti, hogy törődünk valakivel, akkor vajon mit mond az az öngondoskodásunkról, ha soha nem adunk ajándékot magunknak?

Csak, hogy világos legyen nem feltétlenül materialista dolgokról beszélek, bár szerintem azt is meg kellene tenned. Azok az ajándékok, amelyekről beszélni akarok veled, kevésbé kézzelfoghatóak, mégis megváltoztathatják az életed.

ÖNTUDAT

Miért van erre szükséged?

Mielőtt belevetnénk magunkat az életünk 3 területébe, amelyekben nagyobb öntudatra van szükségünk, tisztázzuk, hogy miért is kell ez nekünk?

Ha belegondolsz egy-egy változásba, mi az első dolog ami eszedbe jut? Még a változás iránti vágy előtt? Van tipped?

Ha azt mondtad, hogy az öntudat, akkor igazad van. Mielőtt bármilyen változás iránti vágy felmerül benned, tudatában kell lenned annak, hogy a jelenlegi helyzet nem az, amit szeretnél.

Az életben gyakran az az oka, hogy az emberek soha sem változnak, mert nem elég öntudatosak ahhoz, hogy felismerjék, hogy valamit meg kell változtatni.

Lehet, hogy intuitívan érzik, de ez nem elég. Az átalakulás, a változás tudatos erőfeszítéseket igényel. Tudatos erőfeszítés pedig csak akkor jön létre, ha van öntudatod.

Most, hogy megértettük a miértjét az öntudat fontosságának, beszéljünk 3 konkrét területről, ahol valóban szükség van rá.

Hogy érzed magad?

Az első terület, ahol nagyobb öntudattal kell megajándékoznod magad, az érzéseid megértése.

Coachként sok-sok emberrel dolgoztam már együtt és az egyik dolog, amit újra és újra tapasztalok, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogyan érzi magát. Ami pedig még ennél is rosszabb, hogy a legtöbben észre sem veszik, hogy nem tudják, hogyan érzik magukat.

Biztos vagyok benne, hogy érted, hogy ez problémákat okozhat. Ennek az az oka, hogy öntudatra van szükség ahhoz, hogy tudd hogyan érzed magad azért, hogy ezen változtatni tudj. Nem tudsz kijavítani egy olyan dolgot, amelyet nem veszel észre, vagy nem ismered be, hogy nem működik.

Az öntudat hiánya vezetett egy olyan társadalomhoz, ahol az emberek 70%-ka azt mondja, hogy boldogtalan. Most felmerülhet benned, hogy nemcsak az mondom, hogy az emberek nem tudják hogy érzik magukat, de az emberek többsége még boldogtalan is?

Igen és igen. A "boldogtalan" egy ilyen általános kifejezés és hajlamosak vagyunk az érzéseinket ugyanezen maroknyi szó alatt általánosítani. De, amikor a legtöbben azt mondják, hogy boldogtalanok, valójában nem tudják leírni neked, hogy mit éreznek vagy miért éreznek így.

Szóval, ha jobbá akarod tenni az életed, add meg magadnak azt az ajándékot, hogy öntudatossá válj azzal kapcsolatban, hogyan érzed magad az életed különböző területein. Amikor ez megtörténik, lehetőséget adsz magadnak arra, hogy változásokba kezdj és úgy érezhesd magad, ahogy szeretnéd.

Hogy jelensz meg az életedben?

Olyannak, amilyennek lenni szeretnél? Tudod egyáltalán, hogy akarsz jelen lenni?

Ha az érzéseiddel már tisztában vagy az életedben lévő változásokhoz azt is tudnod kellene, hogyan akarsz megjelenni az életben.

Térjünk vissza arra, hogy nagyjából az emberek 65-70%-ka azt mondja, hogy boldogtalan. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de régebben én amikor így éreztem magam teljesen elzsibbadtam az élettől. Valahogy ugyan túléltem a napokat, de észrevettem, hogy hajlamos vagyok elfeledkezni a megjelenésemről.

Ezt pedig az emberek érzik és látják, hogy valami nincs rendben velünk. Mert "nem vagyunk önmagunk". Van egy bizonyos állapotunk, egy alapértelmezett mintánk, amelyet az emberek elvárnak tőlünk. Ennek ellenére nem mindig bízhatunk abban, hogy mások felhívják a szórakozottságunkra a figyelmünket.

Ezért öntudatosnak kell lenned abba is, hogyan jelensz meg az életben. Az első lépés mindehhez, hogy tisztázod, most hogy nézel ki. Lehet, hogy egyedül is megtudod csinálni, de lehet, hogy néhány bizalmas embert is meg kell kérdezned.

Ha ez megvan, akkor tisztáznod kell, hogy hogy is szeretnél megjelenni a jövőben? Szeretnél vidámabb lenni? Kicsit magabiztosabb? Vagy talán jobban fókuszálnál a jelen pillanatára? Bármi is legyen a vágyad, tudatosan kell felvázolnod a szándékaid.

Mit akarsz?

Az öntudatossággal együtt jár az őszinteség. Az öntudat és az őszinteség hiányzik az emberekből, amikor arról van szó, hogy mit akarnak birtokolni az életben.

Ennek oka az, hogy az emberek többsége még soha sem gondolt rá. Tehát ha megkérdezel valakit, hogy mit akar, akkor vagy olyan dolgokat mondanak el, amelyekről azt gondolják, hogy szeretnének megkapni, mert a társadalom szerint ezek a helyes dolgok, vagy pedig olyan dolgokat, amelyeket a szüleiktől hallottak.

Nehéz boldog életet teremteni, amikor nincsenek olyan dolgok az életedben, amelyek boldoggá tesznek. Szeretnéd tudni, hogyan változtathatsz ezen? A választ már megkaptad - tisztázd, hogy mit akarsz!

Világosan látni a dolgokat szinte elengedhetetlen az életünkben. Valójában ez lehet az életünk alapja. Szinte lehetetlen változtatni, ha nem tisztázol néhány dolgot, amelyek közül az egyik az, hogy tudod, mit akarsz.

Ha soha sem tudod, hogy mit szeretnél, akkor nem fogod tudni beállítani magad egy olyan életre, ahol a vágyaid teljesülhetnek vagy bármi pozitív dolog is történjen. Tehát tégy magadnak egy kis szívességet és szánj időt arra, hogy tisztázd mit akarsz. Akkor meg is kapod.

Összefoglalva tehát az öntudatosság kulcsfontosságú ahhoz, hogy olyan életet élj, amilyet élni szeretnél. Ha még idén megadod magadnak ezt az ajándékot, elindulhatsz egy teljesen új és pozitív élet megélése felé.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása