A múlt végleges elengedésének 5 módja

2020. november 09. 07:30 - Life Advisor

past_is_the_past.jpgAzért küzdesz, hogy elengedd a múltad? Anélkül, hogy elengednéd a korábban megélt konfliktusaid, küzdelmeid és kétségeid, a múlt újra és újra visszatér. Ahogy, hogy elkezd megélni a jelenlegi életed, el kell engedned a múltad. Ha megkerekedtél, akkor a továbblépés érthetetlennek tűnik. Mindenkinek van múltja, amellyel azonosul. A múlthoz való ragaszkodás azonban meggátol téged. Ahhoz viszont, hogy felépítsd a jövőd, megéld a jelened úgy kell cselekedned, hogy a múlt terhei többé nem nyomasztják a vállad.

Teljesen más ember vagy, mint egy másodperccel ezelőtt. A testedet alkotó sejtek állandó mozgásban vannak. Az életben mindig minden változik, veled vagy nélküled, de a változások folyamatosan zajlanak. Nem ugyanaz az ember vagy, mint egy másodperccel ezelőtt és pláne nem ugyanaz az ember, aki évekkel ezelőtt voltál.

Ha elengeded a múltad, akkor elfoglalod a helyed a való életben. Az elméd meggyógyítása, meggyógyítja az életed és mindezek következménye egy teljes élet lesz.

Íme 5 módszer, amit te is használhatsz, ha elengednéd a múltad :

1. Meditáció

A szenvedésünk középpontjában gyakran a ragaszkodás áll. A meditáció létfontosságú annak megértéséhez, hogy bizony túl fogunk jutni az adott helyzeten. A gondolataink és a hiedelmeink megfigyelése lehetővé teszi, hogy más szemszögből lássuk a dolgokat.

Ahhoz, hogy meditálj, nem kell szerzetesnek lenned. Akár napi 5-10 perc meditáció már drasztikus változásokat indíthat be az életedbe. A meditáció felhatalmaz téged, hogy megértsd a múltad és a pszichéd mélyére evezz.

Ha képtelen vagy elengedni a múltad, akkor a tudatalattidban ott fog rejtőzni. A meditáció lehetővé teszi, hogy ezek a tudatalatti gondolatok a felszínre kerüljenek és lehetőséget adnak, hogy megbékélj velük. Ha a meditációval eléred, hogy a jelenben élj, automatikusan elengeded a múltad.

2. Tudatosság

Az éberség nem meditáció, de valójában egyik sem létezhet a másik nélkül. Figyelembe kell vennünk a gondolatainkat, így válhatunk tudatossá. Amikor az elméd felidézi a múltadat, akkor a tudatosságot arra kell használnod, hogy együtt legyél ezekkel a gondolatokkal. Nézd meg, hogyan érzed magad és milyen érzelmeket vált ez ki belőled.

Kérdezd meg magadtól, hogy ez a gondolat tényleg te vagy vagy csak egy gondolat, ami épp az elmédben van. Próbáld meg annyira átélni az érzelmeid, amennyire csak lehet, ez lesz a kulcsa a múlt elengedésének. Ha kiborulsz, nyugodtan tarts egy kis szünetet.

A meditáció és a tudatosság nem egyik napról a másikra biztosít megoldást. Hihetetlenül hatásosak, ha együtt használod őket, viszont ne számíts arra, hogy egy nap alatt meggyógyulsz. Folyamatos gyakorlással viszont pozitív változásokat tapasztalhatsz mentális szinteken is.

3. Megbocsátás

Bocsáss meg másoknak akkor is, ha nem szabad nekik megbocsátani. Azok az emberek, akik keresztül húzták a számításaid, fájdalmat okoztak, akár évekig is befolyásolhatnak téged. Legyen szó akár barátról, családról, exről, bocsáss meg nekik.

Ne azért bocsáss meg, hogy nekik segíts, azért bocsáss meg, hogy magadon segíts. A benned rejlő negatív érzelmek újra és újra feltöltése, nem segítség. Ha hagyod, hogy újra és újra kiborulj, dühös legyél, akkor hagyod, hogy a múltad irányítsa a jelened.

Bocsáss meg magadnak is. Lehet, hogy hibáztál, de ez nem jelenti azt, hogy a hibáidban kellene élned. Az élet megváltozott, te is, ők is és a megbocsátás hatékony módja az elengedésnek.

4. Elfogadás

Ha nem értünk egyet a valósággal, akkor konfliktusok élnek bennünk. Ez a konfliktus pedig rátapad a pszichénkre. Az elfogadás egyszerű gyakorlat, mégis sokan figyelmen kívül hagynak. Milyen lenne az életed, ha elfogadnád a jelen pillanatot?

Nem lennének belső konfliktusaid, küzdelmeid, kétségeid. Csak a jelen pillanat marad, lehetővé téve, hogy te irányítsd az életed anélkül, hogy bármi visszatartana. A szabadságot úgy találjuk meg, hogy elfogadjuk a múltunkat, hogy kik vagyunk és haladunk előre.

5. Kérj segítséget

Nem kell egyedül megbirkóznod ezzel. Mutasd meg valakinek azokat az érzelmeket,érzéseket, amelyek zavarnak és amelyektől szabadulnod kell.

Ha ezt nem tudod megtenni a barátaiddal, családoddal, akkor szakember segítségét is kérheted. Az, hogy a tanácsadás, terápia csak gyengéknek való, nem igaz. Hihetetlen hatással lehet rád az, ha megnyílhatsz olyan ember előtt, aki egyébként nem vesz részt az életedben.

Itt az alkalom, hogy őszinte legyél nemcsak önmagaddal, hanem azzal az emberrel is, akivel beszélgetsz. A családunk és a barátaink azért vannak, hogy támogassanak minket. Még akkor sem vagy teher számukra, ha esetleg te úgy gondolod.

Legyél nyitott a múltad által előidézett negatív érzelmek megtapasztalására. Azzal, hogy szembeszállsz velük, hogy hogy az érzelmek és a múltad távozhasson tőled. Minden szükséges eszközöd megvan ahhoz, hogy elengedd a múltad. Adj magadnak időt, hiszen ez nem egyik napról a másikra történik. Odaadással azonban megtalálod a megkönnyebbülést, amire vágysz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása