Az igazság a manifesztációról és arról, hogyan csináld jól

2020. október 19. 10:12 - Life Advisor

manifestation_truth.jpgHacsak eddig nem valami elszigetelt burokban élted az életed, akkor nagy eséllyel hallottál a manifesztációról. Nagyon divatos technika az önfejlesztés terén. Azok az emberek, akik a sikeressé szeretnének válni, a boldog életet szeretnék megteremteni, alkalmazzák a manifesztációt, hogy megteremtsék mindazt, amire vágynak. A probléma az, hogy vannak félreértések azzal kapcsolatban, hogy mi is a manifesztáció és hogyan kell valójában alkalmazni. Ezért szeretnék most eloszlatni a fejekben néhány mítoszt és tisztázni, hogy mi is ez valamint megmutatni, hogyan tudod te is megteremteni mindazt, amit akarsz.

A manifesztációval kapcsolatos egyik legelterjedtebb mítosz, hogy mindez egy passzív folyamat. Ahhoz, hogy megteremtesd amit akarsz, csak vizualizálnod kell magadnak és nyitottnak kell lenned az elfogadásra.

Ezzel csak az a gond, hogy a manifesztációt 100%-ban passzív folyamattá teszi. Úgy tűnik, mintha semmit nem kellene csinálnod a célod elérésének érdekében.

Csak, hogy világos legyen, én spirituális személyiségnek tartom magam. De függetlenül attól, hogy ki kiben/miben hisz, még nem találkoztam olyan tanítással, amely összhangban áll azzal a meggyőződéssel, hogy rengeteg áldást fogsz kapni csak azért, mert eléggé kívánod/óhajtod őket.

"Minden, amik vagyunk, annak az eredménye, amit elgondoltunk."  /Buddha/

Mi az igazság a manifesztációról?

A manifesztáció nagyon is cselekvést igénylő módszer. Valójában egy folyamatról beszélünk. A jó hír, hogy ha valaki egy ideje már gyakorolja a manifesztációt, akkor már megteszi a szükséges dolgokat a vágyott dolgok létrehozásához, attól függetlenül, hogy észreveszi-e vagy sem.

Azok pedig, akik még kívülállók vagy egyenesen ellenzik a manifesztációt, a jó hír, hogy ez több, mint egy aranyhal, aki teljesíti a három kívánságunkat. Egy folyamatot kapunk, amelyet ha elvégzünk igenis megnyilvánulhat mindaz, amire vágyunk az életünkben. Nézzük meg, hogyan.

1. Ismerd meg a szándékod

Amikor valamit létre akarsz hozni az életedben, az első lépés a szándék meghatározása, hogy igenis elakarjuk érni a kívánt eredményeket. Sokszor kimarad ez a lépés, pedig ez az egyik legfontosabb.

Megfelelő szándék nélkül könnyen letérhetünk a céljaink felé vezető útról, könnyebben feladhatjuk, amikor a dolgok megnehezülnek. Azt pedig már jól tudjuk, hogy amikor egy nagy célt vagy álmot követünk, akkor nehézségekkel is találkozni fogunk.

Könnyű akarni valamit, de ugyanilyen könnyű lemondani is valamiről, ha nem vagyunk hajlandók elvégezni a megszerzéséhez szükséges munkát. Az égő vágyak viszont túlmutatnak azon, amire csak vágysz és amire szükséged van. Ezek azok a dolgok, amelyek éjjel fent tartanak és amelyekre vágyakozol. Ezek az igazi égő vágyak.

Ha megvan benned a szándék és ez az égő vágy, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy feladod, ha nehézséggel találod szembe magad. Tehát határozd meg a szándékod, hogy a vágyott dolog vagy eredmény egy égő vágy lehessen. Olyas valami, ami mellett hajlandó leszel elkötelezni magad és cselekedni.

2. Vizualizálás

A legtöbb ember kihasználatlan eszköze a vizualizáció. Dr. Biasiotto, a Chicagói Egyetemen, 1996-ban kutatást végzet, amiben bemutatta a vizualizáció erejét. Kosárlabdázókat osztott 3 csoportba. Az első csoport a szabaddobásokat gyakorolta mindennap egy órán keresztül, a második csoport a sikeres szabaddobásokat vizualizálta szintén napi 1 órán keresztül, a harmadik csoport pedig semmit sem csinált.

30 nap után tesztelték a játékosok szabaddobási hatékonyságát.

  • Az első csoport (akik gyakoroltak) 24%-ban javultak a szabaddobásban.
  • A második csoport (akik vizualizáltak) 23%-ban javultak a szabaddobásban.
  • A harmadik csoport (akik nem csináltak semmit) nem is javultak a szabaddobás eredményességében.

Bár a harmadik csoport eredményei nem megdöbbentőek, elgondolkodtató, hogy az a csoport, amelyik csak vizualizálta a sikeres szabaddobásokat, csak egy százalékkal van lemaradva attól a csoporttól, akik fizikailag gyakorolták a szabaddobást. Ez a tanulmány és hogy a vizualizációt a világ legjobb sportolói is használják, elég bizonyíték arra, hogy igenis működik.

Tehát, ha te is létre akarsz hozni valamit az életedben, akkor kristálytiszta képet kell alkotnod arról, hogy fog kinézni az a bizonyos dolog. Amikor ezt megteszed, létrehozol egyfajta tervrajzot, amelyre hivatkozhatsz. A legfontosabb, hogy a lehető legélénkebb, legpontosabb módon jelenítsd meg magad előtt.

3. Cselekedj

A céljaink elérésében minél előbb cselekedni szeretnék. Ez remek, de az ilyen típusú cselekvésnek csak akkor lesz értelme, ha előtte a fenti két lépést is teljesítettük.

Először tisztázd magadban a vágyaid, a szándékod, vizualizálj és csak utána állj neki cselekedni. Így sokkal hatékonyabb leszel, hiszen meglesz a kellő motiváció és az inspiráció a céljaid megvalósításához.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

3 komment
süti beállítások módosítása