5 egyszerű tipp, hogy elhagyd a komfortzónád

2020. október 15. 16:32 - Life Advisor

get_out_from_your_comfort_zone.jpgSzeretnél kijutni a komfortzónádból? Legyünk őszinték, a legtöbb embert nem nagyon izgatja ez a kérdés. Úgy értem, ha meggondoljuk, akkor a komfortzónából való kilépés azt jelenti, hogy kényelmetlen helyzetbe kerülünk. Mégis ki a fene szeretné ezt? Nos, lehet,hogy nem ez a legélvezetesebb hely, de a növekedés és a siker a komfortzónánkon kívül történik. Ezért is hallhatjuk a sikeres emberektől azt, hogyha mi is sikerre vágyunk, bizony el kell hagyni a kényelmi zónát. A jó hír, hogy ha megszokottá válik a komfortzónádból való kilépés, akkor mindez egyre könnyebb és könnyebb lesz. Íme 5 olyan egyszerű módszer, amellyel te is rendszeresen kiléphetsz a megszokottból és megsokszorozhatod a sikereket az életedben.

1. Válassz egy új utat a célodhoz

Legközelebb amikor elindulsz munkába, boltba, templomba stb. válassz egy teljesen új útvonalat. Gyerekesnek tűnik? Tényleg az és nem véletlenül. 

A gyerekek például átlagosan sokkal könnyebben képesek elhagyni a komfortzónájukat, mint a felnőttek. Akármennyire is apró dolognak tűnik, a fenti módszer tényleg segít kizökkenteni téged a komfortzónádból. Miért? Mert bizonytalanságot érzünk (az új útvonal miatt), amit egyszerre élvezünk és utálunk.

A szokásaink rabjai vagyunk. Ezért mindig a megszokott útvonalon haladunk és amikor valami olyan dolog történik, ami elválaszt minket a megszokottól, akkor kiborulunk. Ez a kiborulás bénítja meg az embereket és akadályozza őket, hogy fejlődjenek az élet bármely területén.

Amikor viszont te hozod meg a döntést, hogy most más útvonalon mész mondjuk munkába, akkor képes leszel felkészülni a bizonytalanságra és könnyeben dolgozod majd fel a helyzetet.

2. Változtass az edzésterveden

Folytatjuk az egyszerű tippeket. Amikor kezdetben elmegyünk edzeni, bizony előfordul, hogy teljesen fáradtnak érezzük magunkat, izomlázunk van állandóan stb. Újra és újra felütheti a fejét ez az érzés az életünkben. A felmerül a gondolat, hogy újra át kell élnünk ezt a poklot, megbénulunk. 

A vicces dolog az, hogy bár utáljuk a fájdalmat, amiről tudjuk, hogy jönni fog, az új edzésterv létrehozása és a rutin megváltoztatása szükséges az új eredmények elérésének érdekében. Az edzésterv megváltoztatása pedig egyszerű módja annak, hogy kikerülj a fizikai, szellemi és érzelmi komfortzónádból.

3. Rendelj valami mást

Tetszenek az egyszerű tippek. Remélem neked is. A komfortzónán kívülre jutás másik egyszerű, de hatásos módja a rendelésünk megváltoztatása, amikor legközelebb meglátogatjuk kedvenc éttermünk, kávézónk.

Esélyes, hogy az új dolog, amit rendelünk szar lesz? Nos...igen.

De azt is elmondhatom, hogy ez a személyes növekedés, amelyet valami ilyesmivel el fogsz érni, sokkal értékesebb, mint az a néhány ezer forint, amit kifizetsz, ha olyan ételt vagy italt rendelsz, amit nem szeretsz.

Szóval legközelebb tegyél magadnak egy szívességet és rendelj valami mást.

4. Bocsáss meg valakinek

A francokat....már hallom is, hogy az "X" gombra kattint néhány ember és bezárja a posztot.

Egyeseknek ez nehéz lesz. De kérdezd meg magadtól, hogy mi a fontosabb : tovább dédelgetni a haragod vagy fejlődni és továbblépni a kívánt életed megteremtéséért?

Miért olyan fontos tipp ez?

Először is, az élet túl rövid ahhoz, hogy haragudjunk. Ha nem mást nem is, azt megtanulhattuk ebből a világjárványból, hogy az élet egy pillanat alatt teljesen megváltoztatható, sőt akár teljesen át is fordulhat.

Emiatt ne vesztegesd az időd azzal, hogy a haragot cipeled. Nem azt mondom, hogy felejtsd el, ami történt, de a megbocsátás fontos a nagyszerű élet eléréséhez.

Másodszor, a megbocsátás neked szól és nem annak, akinek megbocsátasz. Olyan ez, mint amikor az edzés végén letesszük a súlyzót. Sokáig cipeltük, de most megérdemlünk egy kis szünetet.

Végül de nem utolsó sorban ha képes vagy megbocsátani, akkor a személyes erőd is nőni fog és kialakul saját magaddal szemben egyfajta önbizalom, hogy képes vagy irányítani a saját sorsod.

5. Tanulj valami újat

Ismét egy teljesen egyszerű és nyilvánvaló tipp, de nem túl sokan csinálják.

Nagyon kevés olyan dolog van, amely rendkívül egyszerűen komfortzónánkon kívül helyez minket, mint például egy új képesség elsajátítása. Olyat válassz, amit szenvedéllyel tanulnál meg. Olyan dolgot, amit élvezni fogsz és élvezni is fogod a jövőben is, de még soha nem adtál magadnak időt arra, hogy megtanuld, belemélyedj.

Ahogy látod, rengeteg egyszerű módja van annak, hogy elhagyd a komfortzónádat. Az igazság viszont az, hogy az emberek többsége ezt nem akarja megcsinálni. A siker, bármit is jelent és bárhogy is néz ki számodra, a legtöbb ember nem akar kilépni a komfortzónájából.

Valójában a fenti tippeket sokan lefogják sz*rni, azt hiszik, hogy hülyeség vagy nem működik. Ne tartozz ezek közé az embere közé.

Ugyanezt a hibát követtem el én is, amikor azt gondoltam, hogy valami titkos gén vagy képlet szükséges a siker eléréséhez. Ez nem igaz. Igyekszünk túlbonyolítani mindent, de a siker valójában egyszerű. Nem könnyű, de egyszerű.

Van pár dolog, amely meghatározza, hogy valaki sikeres-e és a folyamatos fejlődés és növekedésre való képesség a lista tetején van.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

6 komment
süti beállítások módosítása