Itt egy reggeli rutin, amely megállíthatatlanná tesz

2020. szeptember 02. 11:18 - Life Advisor

ultimat_morning_ritual.jpgKelj fel, moss fogat, öltözz fel, egyél reggelit, kezdj el dolgozni. Nap, mint nap. Hogyan is kezdjük a napunkat? A szokások rabjaiként és ennek következtében bizony hamar belekerülhetünk egy-két csapdába, amelyek valójában nem biztos, hogy rosszak, de nem engedik meg, hogy megéljük a magunk teljességét. Ha valami olyat keresel, amivel mindezen változtathatsz és már a reggeled óriási előnnyel indíthatod, akkor ne keress tovább. A reggeli rutin nem egy gyorsan összecsapható cselekvéssorozat. A reggeli rutin egy figyelemre méltó élmény, amely nagyszerű napot eredményez. Tehát milyen szokásokat kezdhetsz el a reggeli rutinod során? Íme pár dolog, amit érdemes fontolóra venned.

1. Hidratálj

A tested reggelre dehidrált lesz, így az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy egy nagy pohár vizet megiszol felkelés után. Ha ennél többre vágysz, feldobhatod a vizet egy kis citrommal is, ami az emésztőrendszeredet is felébreszti. (Ne aggódj, nem úgy értem az emésztőrendszer felébresztés, amire gondolsz, nem kell egyből a WC-re rohannod.)

Bármelyiket is választod a tested számos előnnyel gazdagodik. Javul az anyagcseréd, a mentális teljesítményed és a méreganyagok is könnyebben ürülnek ki a szervezetedből.

2. Csendes, reflektív idő naplózással, hálával vagy meditációval

A sikeres emberek nagy része, beleértve Oprah Winfrey-t, Mel Robbins-t és Tim Ferris-t, valamilyen csendes, reflektív időtöltéssel kezdi meg a napját. E rutinok mindegyike segít csökkenteni a stresszt, megnyugtatni az elmét és segíthet a mentális egészség fenntartásában is. Pozitívan kezdheted a napod és képes leszel az elméddel egész nap a jó keresésére fókuszálni. Az elménk úgy van beprogramozva, hogy megtalálja, amit keres, tehát ha edzed az elméd a jó, pozitív dolgok keresésére, akkor meg is fogod találni őket és ez lehetővé teszi, hogy pozitív maradj egész nap.

3. Küldj szeretetet

Lehet, hogy ez most nagyon furcsán hangzik, de olvass tovább. Ezt a módszert Bob Proctor tanítja és egy hatalmas tanulság a megbocsátás témakörében. Miután befejezte a naplózást, a hálát vagy a meditációt szánj egy percet, hogy lehunyd a szemed. Gondolj valakire, akivel nehézségeid vannak és küldj neki szeretetet.

Ne gondolj arra, hogy mit tett az illető, miért haragszol rá, miért idegesít téged. Egyszerűen küldj neki szeretetet és pozitív energiát.

Igaz, ez a szokás nem rólunk szól, bár előfordulhat, hogy az általad küldött pozitív energia valahogy lebontja azokat a nehézségeket és kihívásokat, amelyekkel szembe kell nézned. Sokkal inkább rólad és az általad a világba juttatott energiáról szól ez a gyakorlat. Ha ragaszkodsz a dühöz vagy folyamatosan a nehézségeken rágódsz, akkor mindkettő veled marad.

Olyan ez, mint amit Buddha megfogalmazott és amit már te is hallhattál :

"Haragtartónak lenni olyan, mint forró szenet marokra fogni azzal a szándékkal, hogy valakit megdobjunk vele. Bennünket éget meg."

4. Mozgasd át a tested

A reggeli testmozgás javíthatja a hangulatod és növelheti az energiáid. Persze nemcsak reggel van előnye a testmozgásnak. Bármilyen testmozgás szóba jöhet akár egy kis otthoni torna, akár egy rövid, környékbeli séta stb. Beindul a vérkeringésed, fokozódik az éberséged és felkészülsz a napodra.

5. Döntsd el, mi lesz a nap legfontosabb feladata

Sokan írjunk listát a tennivalóinkról és igyekszünk minél több feladaton átesni. A sikeres emberek tudják, hogy a legfontosabb feladatot kell legelőször elvégezni, hiszen ez biztosítja a hosszútávú előrelépésünket.

Szánj időt arra, hogy legfeljebb 6 feladatot írj le, ami a mai nap fontos lenne számodra. Ezután számozd be őket, a legfontosabbtól kezdve úgy, hogy ha ma csak egyetlen feladatot végeznél el, akkor melyiket kellene megtenned. Amikor belevágsz a napba, kezdj ezzel a feladattal és egyelőre felejtsd el a többit. Addig ne lépj más feladatra, amíg ezzel nem végeztél.

Egyszerűnek hangzik, de rendkívül hatékony stratégiáról van szó a nagyobb teljesítmény érdekében. Az elménk hajlamos elkalandozni és már a következő feladaton gondolkozni, mielőtt az első befejeztük volna. Ha eldöntöd, hogy mi a legfontosabb elsőre, akkor gyorsabban végzel, ráadásul úgy, hogy nyugodtan térhetsz át a következő feladatra még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy lesz, ami holnap is a listádra kerül.

Ha pozitív energiával kezded a napod, óriási hatással lesz a napod hátralévő részére is. Szakadj ki az eddig megszokott rutinból és hétköznapokból, próbáld ki a fenti tippeket néhány hétig és figyeld meg, ahogy az életed elkezd átalakulni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása