A hála megváltoztatja a hozzáállásod.Kezdj új életet!

2020. június 16. 17:23 - Life Advisor

gratitude_life_change.jpgMikor volt utoljára, hogy valamiért hálát adtál az életedben? Nem arra a "köszönöm"-re gondolok, amelyet a párodnak mondtál a vasárnapi ebédért. Mikor volt utoljára időd arra, hogy kiszabadulva a rohanó mindennapokból felismerd azokat a dolgokat, amelyek áldásként vannak ott az életedben? Ha már jó ideje nem volt ilyen, akkor tudnod kell, hogy nemcsak a mentális, de a fizikai egészséged is romlani fog. A hála ugyanis - tudományos bizonyítékokkal alátámasztva - pozitív hatással van a szív és érrendszerre, az idegrendszerünkre, és az immunrendszerünkre is. Az életben rengeteg dolgot magától értetődőnek tekintünk.

Hogy vagy? Hányszor válaszolsz erre a kérdésre egy "megvagyok, köszönöm" -el? Lehet, hogy nagyszerűnek érzed magad, de a válaszod arra utal, hogy valami hiányzik az életedből ahhoz, hogy nagyszerű legyen.

Olyan világban élünk, ahol megakarjuk szerezni azt, amit akarunk, akkor, amikor akarjuk. Ha ez nem teljesül, akkor pedig mérgesek, csalódottak leszünk. Ez viszont önsajnálatba, negatív körforgásba sodor minket. Mindez nem a te hibád. A társadalom kissé hibás.

Pontosabban, a reklám és marketingkampányok mai mivoltja közvetett módon felelős mindezért. A reklámok 1950 óta részei az életünknek annak érdekében, hogy megcélozzák az igényeinket és a vágyainkat.

Alapvető szükségletnek tekintünk az ételre, a vízre, a melegre és a pihenésre. Feltételezzük, hogy boldogok leszünk, ha ezek teljesülnek. A reklámok viszont nemcsak az alapokhoz vezetnek vissza minket.

Sőt, pont azt sugallják, hogy az étel, mint alapvető szükséglet csak egy Big Mac-el teljesülhet, a vízigényünk csak a legdrágább ásványvíz megvásárlása elégítheti ki. A melegséget kizárólag egy márkás Tommy Hilfiger kapucnis pulóver adhatja meg, a pihenés pedig szintén csak prémium minőségű matracon lehetséges.

Hasonlóan a kívánságokhoz, a Hilfiger farmer, a Nike cipő, a Versace felső megszerezhető, ám ha egy Rolex hirdetés is előkerül, akkor elfelejted ezeket a dolgokat és arra összpontosítasz, amid még nincs, az óra. A többi hirdetés is ilyen, amivel naponta találkozol. Mindannyian arra gondolunk ezeket látván, hogy mi hiányzik az életünkből. Ezzel pedig már bele is estünk a pesszimisták gödrébe.

Változtass a hozzáállásodon!

Hogyan lehetsz boldog? A válasz valójában egy választás, amelyet meghozunk. Bármikor választhatjuk, hogy boldogok vagyunk. Egyszerűen azért nem vagyunk most azok, mert hozzászoktunk a külső kielégüléshez, ahhoz hogy minden igényünket és kívánságunkat valóra váltsuk.

Ha a napodból szánsz egy kis időt arra, hogy hálás legyél az életedben már meglévő dolgokért, akkor a hozzáállásod is megváltozik. Ha nem arra figyelsz, hogy mi hiányzik, hanem hálát adsz azért, amid van, akkor erőteljes változást hozol létre az életedben. Ha nem veszel mindent magától értetődőnek, akkor teljesen más szemmel fogod látni a világot, sőt még az esetleges negatív helyzeteket is.

Tanulság?

A hála megváltoztatja a hozzáállásod. Ahogy a hála szokássá válik az életedben, ez fogja uralni a mindennapjaid. Minél több pozitív energiát sugárzol, annál több pozitív dolog fog bejönni az életedbe.

És ez tényleg ennyire egyszerű. Mindig a te kezedben van a döntés, hogy hálás leszel vagy inkább a hiányra fókuszálsz. Biztos vagyok benne, hogy lesznek nehézségeid és nem fogsz hirtelen egyik napról a másikra átállni a hálára. Ezzel nincs is baj. Ez is egy változás és mint minden változás, itt is lesznek hullámvölgyek.

Kezd azzal, hogy naponta szánsz 10-10 percet arra, hogy hálás legyél azért, amid van!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása