7 nehéz lecke, amit meg kell tanulnod, ha sikeres akarsz lenni

2020. március 02. 18:29 - Life Advisor

lecke_tanulas_siker.jpgMit csináljak, hogy sikeres legyek? Ez a kérdés nagyon sokszor felmerül hiszen sokakat foglalkoztat. Ennek bizonyára az is az oka, hogy nincs rá egyszerű válasz. Sok ember sikere azon is múlik, hogy megtanultak néhány fontos leckét, amelyeket nem mindig könnyű megemészteni. Minél hamarabb megtanulod őket te is, annál gyorsabban érkeznek pozitív változások az életedbe.

1. Nem szégyen segítséget kérni

Tévhit, hogy azok, akik segítséget kérnek gyengék vagy tájékozatlanok. Soha ne érezd magad rosszul azért, mert segítséget vagy tanácsokat kérsz másoktól, legyen szó munka, párkapcsolat, egészség vagy bármely más témakörben. A legtöbb ember nem szeret segítséget kérni, pedig ez egy nagyon fontos lépés ahhoz, hogy megváltozzon a jelenlegi helyzeted.

2. Időt kell szánnod saját magadra

Bizonyára sokan vagytok úgy, hogy megcsináltok valamit a párotoknak, a gyerekeiteknek, a főnökötöknek stb. És mikor kerültök sorra ti magatok? Ha ezen gondolkodnod kell, akkor bizony ez a lecke is neked szól. Legyen egy nagy minden héten, ami csak rólad szól és azt csinálod, amit te akarsz. Hidd el, megérdemled!

3. Te döntöd el, mire fordítasz energiát

Néhány dolog egyszerűen nem érdemli meg, hogy időt és energiát fektess belé. Mindig fel kell tudnod ismerni, hogy miért éri meg küzdeni és mit kell inkább elengedni. Ez a lecke a kompromisszum készségről is szól. Foglalkozz azzal, ami tényleg számít és eredményt hoz, minden mást pedig, engedj el.

4. Tanulj! Tanulj! Tanulj!

A tanulás nem ér végét az iskolai tanulmányaiddal. Légy mindig nyitott, hogy valami újat tanulj. Oprah Winfrey, Warren Buffet, Bill Gates. Csak néhányan a sikeres emberek közül, akik mindegy, hogy egy nap mennyire elfoglaltak, legalább 1 órát azzal foglalkoznak, hogy megtanuljanak valami újat.

5. El kell hagynod a komfortzónád

Tudom, elsőre baromi kényelmetlen, félelmetes, rémes, szörnyű, borzasztó stb.stb. Viszont hidd el, hogyha kipróbálsz valami újat, amit addig még soha, akkor valami elképesztő élményben lesz részed. Izgalmasabb lesz az életed, fejlődsz. Ezenkívül pedig, amíg valamit nem próbálsz ki, nem fogod tudni eldönteni, hogy szereted-e vagy sem.

6. Ahol boldogtalan vagy, onnan menned kell

Ha több a rossz, mint a jó nap a munkahelyeden, akkor ideje új elfoglaltság után nézni. Soha ne csinálj olyasmit, ami nem okoz számodra boldogságot, örömöt. Tanulmányok szerint az emberek 60-65%-ka akkor sem keres új elfoglaltságot magának, ha teljesen elégedetlen a jelenlegi munkahelyén. Meddig akarsz még így élni?

7. Nem tudsz mindenkinek megfelelni

Ez az egyik legnehezebb lecke, amivel sok sikeres ember is megküzdött már. Amit megtehetsz, hogy önmagadból kihozod a legtöbbet, a legjobb tudásod szerint cselekedsz és kedves leszel azokkal, akikkel kapcsolatba kerülsz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása