Nem olyan az életed, amilyet szeretnél? Ezt a 4 dolgot változtasd meg!

2020. január 28. 15:58 - Life Advisor

lifechanging_now.jpgAz életet soha nem érezzük csak azért másképpen, mert másképp akarjuk érezni. Általában az érzés, hogy nem a legjobb életet éljük vagy hogy nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk tovább fokozódik abba az irányba, hogy az élet nem tisztességes velünk szembe. Ehhez jön még, amikor úgy látjuk, hogy mások, akik kívülről kevesebb energiát fektetnek bele bármibe, sokkal sikeresebbek nálunk. Ha valaha is másképp szeretnéd megtapasztalni a dolgokat, mint jelenleg, akkor csak máshogy kell tenned a dolgod. Mert a jelenlegi életed, az eddigi cselekvéseid eredménye.

Íme 4 dolog, amit jelenleg csinálsz, viszont ha másképp csinálod csodálatos életed lehet.

1. Ne üldözd az embereket, hanem találd meg önmagad

Kapcsolatban akarok lenni A-val, szeretnék olyan lenni, mint B, szórakozni és utazni akarok, mint C. Noha nem rossz, ha jobbá szeretnénk válni, emlékeznünk kell arra, hogy a fenti vágyak valaki más életéhez tartoznak, nem pedig a saját életutadhoz.

Ahelyett, hogy keményen próbálnál más emberek elvárásainak megfelelni vagy üldözni ezeket az embereket, a legjobb ha inkább önmagadat találod meg. Ha nincs oka annak, hogy miért akarsz olyan emberré válni vagy megszerezni dolgokat, akkor hagyd ezt abba, mert nem hozhatja meg az általad kívánt eredményeket és boldogságot.

Annak érdekében, hogy megtaláld önmagad, szánj időt egy teljes önelemzésre. Határozd meg a saját dallamod, táncolj a saját ritmusod szerint és énekelj azzal a hanggal, amivel rendelkezel. Amikor a saját utad megteremtésére összpontosítasz biztos, hogy jobbá válasz és akkor hasonló embereket vonzol majd magadhoz, mert az egyéniség és az eredetiség vonzza az embereket.

2. Változtasd meg, hogy nem nézel szembe az igazsággal és önmagaddal

Több ezer olyan dolog van, amelyekről azt mondjuk, hogy jobban csinálnánk, mint ahogy azt másoktól látjuk. Feladni minden helyzetben könnyű, de ez eredményt nem hoz. Az előrelépés és a továbbhaladás az, amely mindig győztessé varázsol minket.

Amikor valamit fel akarsz adni, próbáld meg kimondani magadnak, hogy ezt most feladod, mert már nem fontos. Ha a lelkiismereted lehetővé teszi, hogy ebből a helyzetből kiszabaduljon, akkor jogod van figyelmen kívül hagyni ezt a helyzetet. De ha nem, akkor ez azt jelenti, hogy a helyzet nagyon fontos számodra és segíteni fog sokkal jobb életet élni. Tehát azzal, ha nem cselekszel, hanem feladod, megsérted önmagad.

3. Cseréld le az igent nemre, ha nem felel meg számodra

Ez általában véve nehéz feladat. Különösen akkor, ha a szeretteidnek kell nemet mondani. Általában úgy érezzük, hogy nem vagyunk empatikusak vagy unalmas emberek vagyunk. De épp ellenkezőleg, legtöbbször, amikor beleegyezünk, hogy megtesszük azt, amit egy másik személy kér, nem élvezzük a folyamatot mert tudjuk, hogy valami sokkal fontosabbról mondtunk le időközben.

<<< Hogyan javíthatja a vállalkozásod, ha nemet tudsz mondani? >>>

Tehát van kiút a kényelmetlen helyzetből, amikor rosszul érzed magad amiatt, hogy nemet mondasz. Ahelyett,hogy azt mondod, hogy "Nem, van valami fontosabb dolgom" mond azt, hogy "Van egy olyan dolog most az életemben, amit határidőre el kell végeznem."

4. Ne aggodalmaskodva feküdj le, hanem a céljaidra fókuszálva

Ez szintén nehéz lehet, ha holnapra nem kapod meg azt a pénzt mondjuk, ami ahhoz kell, hogy valamit véghez vigyél. De amint már az tudod, lefekvés előtt pozitív dolgokra kell összpontosítanod például a céljaid.

Amikor az aggódást felváltja a jövőképedre való koncentráció akkor eszedbe juthat egy ötlet, hogy mi legyen a következő lépés. De  ha nem is egy ötlet, akkor csak maga a boldog és pozitív gondolatokkal való lefekvés egy pihentető alvást biztosít a lelkednek és a testednek.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása