10 dolog, amit meg kell tenned, hogy urald a 2020-as évet

2019. december 20. 16:08 - Life Advisor

success_2020.jpgÚgy érzed, hogy a 2019-es év kihívásokkal, nehézségekkel teli volt? Nyugodtan emeld fel a kezed és üvöltsd, hogy "a fenébe is, IGEN!". Nagyon sokunk érzi ezt. Számomra sem volt zökkenőmentes ez az év. Egész regényt írhatnék róla, de csak, hogy pár példát említsek, karrier területén történő negatív változások, egy-két célom bukásának végig nézése, konfliktusok, anyagi bukdácsolás stb. Szóval nyugodtan kijelenthetem, hogy kemény évem volt. Leegyszerűsítve megszívtam rendesen.

Azonban azt is el kell mondanom, hogy rengeteget tanultam ebben az évben. Ez az év számomra az elengedésről, megértésről és a lezárásról szólt. Felismertem azt is, hogy vannak dolgok, amelyeket határozottan meg kell változtatnom majd 2020-ban. Azt hiszem minden évben tanulhatunk valami újat. Némely tanulságot szeretjük, a másikat utáljuk, van amit figyelmen kívül hagyunk. De ne csinálj ilyet. Mármint a figyelmen kívül hagyásra értettem. Nyeld le a büszkeséged és tanuld meg a leckét.

Íme 10 olyan dolog, amit meg kell tenned ahhoz, hogy uralni tudd a 2020-as évet :

1. Készíts heti listát minden vasárnap

Írd fel magadnak, hogy milyen feladatokat kell elvégezned, milyen céljaid vannak a hétre? Szoríts időt erre minden vasárnap este, hogy már előre tudd, mit kell tenned. Persze oszd be minden időd percről percre, hagyj helyet a váratlan dolgokra is.

2. Ne tűzz ki irreális célokat

Komolyan tartsd be ezt a szabályt. Ne írd fel magadnak, hogy 2020 júliusáig veszel magadnak egy Ferrarit, ha valójában nem hiszed el, hogy ez megtörténhet. Csak csalódás elé állítod önmagad. Ne csináld ezt!

3. Kezdj el több dologra igent mondani

Ne mondj nemet a rendezvényekre, vacsorákra vagy más társadalmi összejövetelekkel kapcsolatos meghívásokra. Lépj ki a komfortzónádból és kezdj el igent mondani több dologra, hogy új helyzeteket és embereket ismerhess meg. Így fogsz fejlődni.

Sőt, nem tudhatod kivel fogsz találkozni. Lehet, hogy a leendő párod ismered meg vagy épp egy új üzleti partnerbe futsz bele. Mondj igent!

4. Kezdj el több dologra nemet mondani

Várjunk csak, mi van? Mondjak több dologra igent és mondjak több dologra nemet? Mi a fene ez? Mondj nemet azokra az emberekre, akik folyamatosan csak hátráltatják az életed. Mondj nemet, ha valaki olyan feladattal akar megbízni, amely minden szabadidődet felemésztené. Tudom, hogy kedves és segítőkész akarsz lenni, de ne áldozd fel a saját életed. Nem rendelkezel emberfeletti képességgel és energiával és a saját boldogságod a legfontosabb, ezt ne felejtsd el.

5. Használj időzítőt

Mindazok számára, akik otthonról dolgoznak nagyon hasznos módszer. Mielőtt bármilyen projektbe, feladatba belekezdesz, állíts be egy időzítőt 90 percre. Amikor az idő lejár, te is. Kelj fel, nyújtózkodj, tarts 15 perc szünetet csinálj bármit, csak hagyd abba a munkát.

6. Gyakrabban kérj segítséget

Emlékszel mit mondtam korábban? Nem rendelkezel emberfeletti képességekkel! Ne próbálj meg mindent egyedül megcsinálni. Nagyon is jó dolog, ha segítséget kérsz, mert az emberek valóban akarnak segíteni. Ne félj néha kihasználni ezt a lehetőséget és segítséget kérni.

7. Kényeztesd magad

Menj el vacsorázni, moziba, vásárolj magadnak valami remek élményt legalább hetente egyszer. Nem számít, hogy mindent teljesítettél-e a vasárnap megírt listáról. Mindenképp meg kell jutalmaznod magad a héten végzett munkádért.

8. Kapcsold ki a közösségi médiát

Kérlek dobd ki a rohadt paradicsomot. Ez kötelező! Naponta legalább 1 óra hosszáig teljesen hanyagold a közösségi oldalakat. Ehelyett sétálj, olvass, játssz a kutyáddal, macskáddal. Csinálj bármit ebben az 1 órában a közösségi médián kívül.

9. Menj önkénteskedni valahova

Bárhova. Keress olyan szervezetet, amelynek a működése és az, amit képviselnek neked is tetszik. Hetente legalább 1 órára menj el önkéntesnek. Persze ha van időd, akár több órára is. Amikor másoknak csinálsz kedves dolgokat, amiben te magad is örömödet leled, akkor boldogabbnak érzed magad, kevésbé leszel stresszes és megnő a produktivitásod.

Játssz kutyákkal a menhelyeken (igen van ilyen lehetőség), tölts időt ápolási otthonban. Sok idős embernek nincs családja, nem látogatja őket senki. Szomorú igaz? Menj el te és hallgass meg néhány csodás történetet.

10. Nyeld le a békát már reggel

Jó ez durván hangzik. Persze nem a szó szoros értelmébe gondoltam, hogy minden reggel egyél meg egy békát. Nem. A béka lenyelése azt jelenti, hogy elvégzed azt a feladatot, amelyet valójában nem akarsz megtenni, de tudod nagyon jól, hogy elkerülhetetlen és meg kell tenned. Ha ezt reggel nem csinálod meg, akkor egész nap stresszbe kerülsz. Bízz bennem és nyeld le a békát már kora reggel.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása