5 önpusztító szokás, amely gátol a siker elérésében

2019. december 15. 14:34 - Life Advisor

goals_habit.jpgÓriási terveket szövögetni egyszerű. Ami viszont nehezebb, hogy ezeket az álmokat és célokat valóra váltsuk. Az az igazság az, hogy sokan közülünk ugyanazt a napi rutint élik meg minden egyes nap. Amikor viszont azt vesszük észre, hogy az életünk nem jut egyről a kettőre, akkor érdemes egy kis időre elmélyülni és kitalálni, hogy mi akadályoz minket a siker következő szintjének elérésében. Ha sikeresen megnevezzük ezt a visszatartó erőt, akkor megnő az esélye annak, hogy továbblépjünk. A coachingok során szerzett tapasztalataim alapján az emberek általában ugyanazt az 5 önpusztító szokást ismétlik újra és újra.

1. Mások hibáztatása

Ezt hívják úgy, hogy ürügyeket készítünk. Mielőtt a kezedbe vennéd az életed irányítását és elindulnál a céljaid felé meg kell értened, hogy hol is vagy jelenleg. Bár tucatnyi tényező befolyásolja a jelenlegi életed minden aspektusát ettől függetlenül neked is megvan a lehetőséged arra, hogy változtass és ettől senki nem tántoríthat el.

Itt az ideje, hogy abbahagyd a főnököd, a párod, a barátod, a szüleid hibáztatását és hogy őket okolod azért, mert nem érsz el sikereket és ehelyett inkább kezdj el keresni működő eszközöket, stratégiákat, szokásokat a sikereid érdekében.

2. Az egészségünk elhanyagolása

Úgy tűnhet, hogy az egészségünk nincs kapcsolatban a karrierünkkel, pénzügyeinkkel, személyes fejlődési céljainkkal. Az egészség elhanyagolása azonban súlyos következményekkel járhat az életünk minden területén. Ha csak kávén és nulla kalóriás ételeken élsz, akkor nem fogsz tudni jó döntéseket hozni a jövőd érdekében, de biztos, hogy kimerült leszel és kevésbé leszel önmagad jobb verziója.

Figyelj az egészségedre, az étkezésre, a testmozgásra és a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra. Kezdj el apró lépéseket és következetes szokásokat kialakítani az egészségeddel kapcsolatban.

3. Nem hagyjuk el a komfortzónánkat

A komfortzóna a kényelemről szól. Amint benne ragadsz ebben észreveszed, hogy semmi nem kényszerít téged változtatásra. Ne csináld!

Az álmaid és céljaid csak akkor valósulnak meg, ha kimersz lépni az ismeretlen területre, ahol kihívásokkal szembesülsz és ahol fejlődhetsz.

4. Nem fejleszted önmagad

A folyamatosan tanuló emberek sokkal jobban teljesítenek és sokkal könnyebben érnek el sikereket. Ha a téged érintő témákba jobban beleásod magad, akkor könnyedén érheted el a céljaid és eljuthatsz oda, ahova szeretnél. Tedd a tanulást és az önfejlesztést az életed szerves részévé és az elméd hálás lesz érte.

5. Nincsenek céljaid

Cél nélkül nem tudsz eljutni sehova. Kell, hogy legyen egy terved az elkövetkező 5-10 évre, hogy hova is akarsz eljutni. Tehát fogd meg a papírt és a tollat és kezdj el célokat kitűzni. De csak okosan.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása