8 dolog, amire sikeres ember nem vesztegeti az idejét

2019. november 18. 14:19 - Life Advisor

time_wasting.jpgCoachként az emberek sokszor keresnek meg akkor, amikor túlterheltek, stresszesek és úgy érzik, hogy nem sikerül elérni a céljaikat és azokat a dolgokat, amelyeket annyira szeretnének megtapasztalni az életben. Megrekedtnek érzik magukat. Elérkeznek arra a pontra, amikor már nem tudják mi tévők legyenek. Az első dolog, amit ilyenkor megnézünk, hogy melyek azok a dolgok, amelyekre csak az idejüket vesztegetik. Ezek lesznek ugyanis azok, amelyek gátolják őket, hogy sikeresek legyenek, tovább fejlődjenek és megvalósítsák az álmaikat.

Úgy gondolom, hogy időről időre mindannyian szembekerülünk olyan dolgokkal, amelyek nem visznek minket a sikereink és a boldogságunk felé. Én is jártam már így, de meg is tettem a szükséges lépéseket ahhoz, hogy megértsem, hogy minden egyes perc mekkora jelentőséggel bír a mindennapokban. 

Mindannyian keressük a sikert az életünkben, de sokszor olyan dolgokra vesztegetjük az időnket, amelyek visszatartanak minket a teljes potenciálunk kihasználásától. Sokszor pedig észre sem vesszük ezeket a tevékenységeket.

Fontos, hogy megnézzük mivel töltjük a napjainkat, az időnket és rendszeresen találjunk olyan lehetőségeket és megoldásokat, amelyek megszüntetik ezen tevékenységeket az életünkben. Kezdésként itt van 8 olyan dolog, amire sikeres ember biztosan nem vesztegeti az idejét :

1. A sikeres emberek nem rekednek bent a közösségi médiában

Jelen lenni a közösségi médiában - Facebook hírfolyamot nézegetni, Instagramon görgetni, Twitter updateket stb. - a mindennapok része. Azonban, ha nem szabsz határt, hogy mennyi időt töltesz ezeken az oldalakon, akkor az idő csak úgy elrepül anélkül, hogy bármit tettél volna a saját fejlődésed és sikereid érdekében.

Tehát vagy határozz meg egy időkorlátot, hogy mennyi időt töltesz a közösségi médiában vagy használd "jutalomként" a közösségi médiát, miután a fontos feladataidat elvégezted.

2. A sikeres emberek nem állnak neki tervek nélkül a napnak

A sikeres embereknek világos tervük van azzal kapcsolatban, hogy az adott napon melyek azok a dolgok, amelyeket el szeretnének érni. Ezeket a dolgokat, ha lehet, írjuk is le. A lényeg viszont, hogy nem kell feltétlenül az egész listán végig érnünk. Válasszuk ki a legfontosabb 2-3 dolgot és priorizálj.

3. A sikeres emberek nem hagyják, hogy a negatív érzelmek eluralkodjanak az életükben

Ha sikeres akarsz lenni az életben, akkor a pozitív dolgokra kell fókuszálnod. A sikeres emberek nem gondolkoznak és agyalnak negatív dolgokon. Minden egyes cselekedeted legyen pozitív és adjon hozzá valami plusz értéket az életedet. Ha nem hiszed, hogy az a bizonyos dolog, amit meg kellene csinálnod nem hoz számodra pozitív dolgokat, akkor mondj rá nemet. Ezenkívül pedig soha ne érezd úgy, hogy bármilyen plusz feladatra, megbízásra stb. azonnal választ kell adnod. Gondolkodj mielőtt igent mondasz és bizonyosodj meg róla, hogy a másnak adott igen, nem a te életedből vesz el valamit.

4. A sikeres emberek nem töltenek időt negatív emberekkel

Én is sokszor írtam már róla, te is hallottad már, sőt lehet, hogy klisének tartod ettől függetlenül igaz : a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Tehát, ha fejlődni akarsz, akkor a legjobb emberekkel kell körülvenned magad.

Győződj meg róla, hogy a negatív és mérgező emberek nem befolyásolják az életed és nem is részei az életednek.

5. A sikeres emberek nem aggódnak azokon a dolgokon, amelyeket nem tudnak irányítani

A sikeres emberek tudják, hogy az aggódás nem vezet sehova, főleg, ha olyan dolog miatt aggódsz, amit nem tudsz irányítani. Fókuszálj azokra a dolgokra, amelyekkel kapcsolatban van beleszólásod és amelyekért tudsz tenni.

6. A sikeres emberek nem lovagolnak a múlt hibáin

A sikeres emberek is követnek el hibákat. Mindenki követ el hibákat. A sikeres élethez azonban annyit kell tudnod, hogy egy hibát ne kövess el újra. Tanulj a hibákból és válj jobb emberré. Tehát, ha hibázol fogadd el, hogy hibáztál és tudatosítsd magadban, hogy ez már a múlt, ahova nem tudsz visszamenni. Összpontosíts a tanultakra és haladj tovább egyenesen.

7. A sikeres emberek nem arra figyelnek, mit csinálnak mások

Nagyon jó dolog más emberek sikeréből inspirációt meríteni, de folyamatosan másokhoz hasonlítani önmagunkat csupán időpazarlás. Engedd, hogy mások inspiráljanak, de az elméd összpontosítson a legfontosabb személyre, aki TE magad vagy.

8. A sikeres emberek nem szorítják önmagukat háttérbe

Mindannyian tapasztalunk nehéz időszakot, amikor nem aluszunk eleget, nem jut időnk sportolni, feltöltődni mert sokat kell dolgoznunk. A hosszútávú boldogság és siker érdekében viszont fontos, hogy a prioritási lista elejére helyezd magad.

Csinálj valami olyat, ami feltölt téged, ami örömöt okoz számodra, sportolj, meditálj vagy olvasd el a kedvenc könyved. Csinálj valami olyat, amely boldogságot okot hiszen ez segíti visszaszerezni a fókuszt és a boldogság érzése is jobban hatalmába kerít majd.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása