Tai Lopez 6 tanácsa, amivel legyőzheted a szorongást és a stresszt

2019. november 12. 11:36 - Life Advisor

taio_lopez_business_fears.jpgVállalkozóként a személyiségünk minden aspektusa mikroszkóp alá kerül. Az erősségeid és a gyengeségeid is nagyobbak lesznek. Ezért is fontos, hogy tudd ki vagy és mit kell tenned ezzel kapcsolatban. Ahhoz, hogy vállalkozóként másképpen lásd és akár meg is változtasd a világot szükséged van önismeretre. Életünk során szintén meg kell küzdenünk stresszel, szorongással, de vállalkozóként ennél sokkal mélyebbre kell ásnunk. Ha például hajlamos vagy minden apróságon aggodalmaskodni, akkor ez az üzleti életedben is megfog jelenni. A jó hír azonban az, hogy tehetsz azért, hogy mindezek fejlődjenek. Tai Lopez 19 éves korában kezdte el első vállalkozását. Úgy véli, hogy a félelem és a szorongás miatt nagyon kevés ember mer csak belevágni saját vállalkozásba. Nézzünk 6 tippet, amit ő javasol ilyen helyzetben.

1. Ahhoz, hogy kezeld a félelmeid, meg kell róla győződnöd, hogy a megfelelő dolgoktól félsz

"Az egyetlen félelmünk, hogy átlagos életet fogunk élni. A félelem azonban természetes, ezért soha nem tanácsolnék egy vállalkozónak olyat, hogy arra gondoljon, hogy minden félelem elől elzárva tudja magát tartani. A félelem benne van mindannyiunk DNS-be. Amit megtehetünk az az, hogy irányítjuk a félelmeinket és megfelelő helyre irányítjuk a fókuszt. Az életünk legfőbb félelme, hogy nem élünk majd megfelelő életet. Ennek vagyunk a megszállottjai. Ne félj azonban az életedben lévő nehézségektől, mert ezek elkerülhetetlenek. Az emberi állapot részei. Amikor szorongani kezdek felülírom a hagyományos szorongást a vállalkozói szorongással. A vállalkozói szorongás ugyanis arra koncentrál, hogy mennyivel rosszabb lenne, ha nem lennék vállalkozó."

2. Töltsd ki a Hexaco tesztet

A pszichometriával foglalkozó szakemberek rendkívül pontos személyiségtesztet készítettek. Ez lenne a Hexaco teszt. Különösen nagy figyelmet szentelj az érzelmi képességre kapott pontszámodra. Az érzelmi képesség négy részből áll : félelem, szorongás, függőség és érzelmesség. Összpontosíts a szorongásra utána pedig különböztesd meg a szorongást a félelmektől. A félelem például a fizikai fájdalomtól való félelem. Ha a félelemre kapott pontszámod magas, akkor ne aggódj, sokat nem kell rajta változtatni. Azonban, ha a szorongásra kapott pontszámod lett magas, akkor veszélyzónában vagy. Ez az, amivel vállalkozóként foglalkoznod kell. Ne aggódj, legyőzhető. Ugyanúgy, mint amikor elmész orvoshoz, mert lázad van. Mindössze tudnod kell, honnan kezd.

3. Ellenőrizd kik vesznek körül és szüntesd meg a szorongó emberekkel lévő kapcsolataid

Alapvető fontosságú, hogy egyre kevesebb időt tölts szorongással küzdő emberekkel még akkor is, ha közeli barátokról van szó. Mi történik ugyanis akkor, ha olyas valakivel vagy, aki nem ad számodra nagyszerű élményeket, mert állandóan csak panaszkodik, szorong, fél? Korlátozza a te életedet is. Csakúgy ahogy a siker, a szorongás is rád ragad. Bármit is csinálsz ne válassz olyan üzleti partnert vagy alkalmazottat, aki nagyon szorongó típus. Sőt, végeztesd el velük is a Hexaco tesztet. :)

4. Hagyd el a várost

Na persze nem örökre. Ha állandóan egy nyüzsgő nagyvárosban élsz, akkor legalább havonta egyszer vonulj el egy nyugodt környezetbe. Kirándulj, tölts időt a természetbe, amely feltölti az energiáid és megnyugtatja az elméd is.

5. Aludj eleget

"Tudom, hogy a legtöbb ember vitatkozik ezzel olyan nagy emberekre hivatkozva, mint például Arnold Schwarzenegger, aki azt mondta, hogy neki soha nem volt szüksége napi 4,5 óránál több alvásra. De se én, se te nem vagyunk Schwarzenegger. Hacsak nem tartod magad valami Marvel szuperhősnek, akkor tartsd be az ajánlott 8-8,5 óra alvást naponta. Fiatalít, csökkenti a vérnyomást, jobban érezheted magad tőle egész nap. Felejtsd el az összes olyan embert, aki azt mondja, hogy dolgozz napi 18 órát, mert majd halálod után úgyis lesz időd pihenni. Ha ezt a filozófiát követed, hamar végére érsz a vállalkozói létednek."

6. Küzd le a szorongást mentális erővel

"Misztikusan hangzik, ugye? Pedig csupán arról van szó, hogy a gondolataink igenis befolyásolják az életünket. Igen,egyébként azt gondolom, hogy a meditációnak is lényeges szerepe van az életünkbe. Napi 10-20 perc képes megváltoztatni az életünket. De ugyanilyen a jóga is vagy a rendszeres edzés. Az elején nehéz lesz, de egyre könnyebbé fog válni."

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása