A lelkesedés mindent megváltoztathat

2019. október 11. 11:12 - Life Advisor

enthusiam.jpgSzeretem Dr.Peale könyveit. Valójában jó pár könyvét elolvastam már és mindegyikben van valami, ami megtudja fogni az embert. Szeretem a páciensei és az ügyfelei történetet olvasni egy olyan világból, amely teljesen más, mint a mi mostani életünk. A történetek ugyanis még az internet előtti időkből származnak. Egyesek szerint akkor még minden könnyebb volt, mint most. Bizonyos mértékben egyetértek ezekkel az emberekkel. Az életünk tényleg felgyorsult.

Bár 24 évesen még nem tartozom az idősebb korosztályba, de én még emlékszem a régi antennás mobiltelefonokra, a nehéz dobozos tévékre, a videó lejátszóra, a kazettás magnóra és sok olyan elavult eszközre, amelyeket mindannyian használtunk, de mára már teljesen eltűntek. Vicces, hogy ezek a dolgok a továbbfejlesztett technológiának köszönhetően teljesen felszívódtak, Dr. Peale bölcsességei azonban változatlanok. A lelkesedés tényleg képes mindent megváltoztatni. Ez igaz volt 1967-ben, amikor kiadta a könyvét és most 2019-ben is. Ha azt szeretnéd, hogy az emberek hallgassanak rád, kövessenek téged vagy tanuljanak tőled, lelkesedére lesz szükséged.

A lelkesedés számít

Egy-egy coaching tanácsadás során mindent elkövetek, hogy a bennem lévő lelkesedés átragadjon a másik félre. Ez sokszor nem könnyű, hiszen továbbra is inkább az a jellemző, hogy az emberek akkor keresnek fel, amikor problémájuk van és nem akkor amikor még megelőzhető lenne, hogy kigyulladjon a ház.

Ennek ellenére igenis próbálom átadni nekik a lelkesedésem, hogy ezzel a lépéssel, hogy a coachingot és engem hívott segítségül bizony egy teljesen új életbe fog belekezdeni. Ehhez persze jó pár dolgot el kell engednünk a múltból, de minden egyes gyakorlatot, amit átadok szeretek én is együtt csinálni az ügyfelekkel. Egyrészt jobban tudom őket motiválni és lelkesíteni, másrészt így számomra is hasznos lesz a dolog.

Joggal teszem tehát a lelkesedést mindennap prioritássá az életemben. Sokat beszélek az emberekkel megfelelő gondolkodásmódról, amelyre mindennap szükségünk van, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki az életükből. Nem szoktam köntörfalazni, igenis elmondom, hogy ez a változtatás nehéz lesz, de azért lesz nehéz, mert ettől sokkal jobbá válhatnak és végre megkaphatnak mindent, amit csak szeretnének.

A lelkesedés tehát szinte minden életterületen a titkos összetevő. Függetlenül attól, hogy füvet akarsz nyírni, vagy edzeni akarsz, van energiád és szellemed, amely minden kihívást jelentő élményt jobbá tehet. A lelkesedésed azonban másokra is hatással lehet.

Hogyan lehet fejleszteni a lelkesedést?

A lelkesedés a szenvedélyt és a szeretetet élménnyé teszi és energiával, életerővel tölt fel minket. A lelkesedés kialakítása szintén a saját elmédben kezdődik.

Minden, amit csinálsz az életeben a fejedben kezdődik. A szenvedély érdekében el kell ültetned a lelkesedés magját a gondolataidba. Tudatosítsd magadba, hogy nagyszerű élményeket és lehetőségeket kapsz az életeben.

Mond el magadnak, hogy szerencsés vagy, hiszen bármit megtehetsz az életben.

Mi történik akkor, ha nem érzed magad így? Nos, "hazudj" magadnak. Mond továbbra is, hogy minden jobb lesz az életedben. Ezzel eltereled a negatív gondolatokat és megváltoztatod őket előnyös és motiváló gondolatokra.

Hogyan tudod másokra is kivetíteni a lelkesedésed?

A legnagyobb dolog, amivel kifejezheted a testbeszéded, a hangod és az arckifejezéseid. Más szavakkal a fizimiskád. :) Ha azt szeretnéd, hogy az emberek körülötted lelkesek legyenek, légy te elsőként az. Beszélj hangosabba, mozogj gyorsabban. Ugyanilyen fontos továbbá a mosoly és hogy jól érezd magad akkor, amikor csinálsz valamit.

És ha nem érzed így magad, amikor csinálod, akkor ismét kicsit "tréfáld meg magad" és akkor is csináld, így garantálom, hogy gyorsan az a lelkes személy leszel, aki lenni akarsz. Izgatottá válasz és tele leszel energiával.

Tehát ne feledd, a lelkesedésed a saját gondolkodásodban kezdődik. Ha lusta és negatív gondolatoknak adsz energiát, akkor lusta és motiválatlan leszel a mindennapi életben és az emberekkel folytatott kommunikációban is. Ezen azonban változtathatsz, de mint bármi más az életben ez is idő és erőfeszítés eredményeként fog csak tudni mássá válni.

A testeddel is teljes mértékben lelkesnek kell lenned, úgy kell mozognod, mint egy lelkes ember. "Játszd addig, amíg úgy nem érzed". Ha lelkesedéssel mozgatod a tested, az elméd is követni fog.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása