18 dolog, ami minden gazdag embert jellemez

2019. augusztus 16. 07:30 - Life Advisor

gazdag_ember.jpgA legtöbb ember még mindig úgy gondolja, hogy a gazdagság csak bizonyos kiválasztottak számára érhető el. Emellett azonban több oka is lehet annak, amiért elkerül téged a gazdagság. Én azonban azt mondom, hogy elég ezekből a régi, begyöpösödött és hamis gondolatokból.

Mint sok más dolog az életünkben, a személyes és pénzügyi sikereink is kemény munkához kapcsolódnak. Steve Siebold író szerint a gazdagságot nem nehezebb megtanulni, mint mondjuk a golfot, egy idegen nyelvet vagy nem nehezebb, mint lefogyni. Szinte bárki megtudja csinálni, a gazdagság első lépése pedig a gondolataid és a hitrendszered átalakításával valamint okos döntések meghozatalával kezdődik.

A gazdagok mindennap különböző döntéseket hoznak, amik miatt sikeresek lesznek. Azért, hogy többé te sem korlátozd magad a sikerek elérésében, íme mi az ami biztosan jellemez egy gazdag embert.

1. A gazdagok kontrollálják a sikereiket

A gazdag emberek hisznek abban, hogy képesek megváltoztatni az életüket, mialatt az átlagember úgy gondolja, hogy az életet úgy kell elfogadni, ahogy most van. A pénzügyi életünket folyamatos kontroll alatt kell tartaniuk és el kell hinnünk, hogy felelősek vagyunk a saját sikereinkért.

Mi döntünk a középszerűségünkről, a sikereinkről és a kudarcainkról is.

2. A gazdagok nagyban gondolkoznak

Ha nem én, akkor ki? Így gondolkoznak a gazdagok. A nagy gondolatok és nagy cselekedetek sok pénzhez vezetnek.

A legtöbb ember úgy dönt, hogy kis zsemléket süt. Miért? Mindenekelőtt a félelmeik miatt, mert a hibák és a kudarcok megrémítik az embereket. Másodszor az emberek azért sütnek kis zsemléket, mert önmagukat is kicsinek érzik. Értéktelennek érzik magukat. Úgy gondolják, hogy nem elég jók vagy fontosak ahhoz, hogy változásokat érjenek el az életükben.

Siebold azt írja : ne számíts arra, hogy több pénzt fogsz keresni. Gondolkodj nagyban. 500.000Ft? Miért nem rögtön 1 millió?

3. A gazdagok teljes mértékben elkötelezettek a vagyonuk iránt

A gazdagok, nemcsak gazdagok akarnak lenni, hanem mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy gazdagok legyenek.

A meggazdagodás fókuszt, bátorságot, ismereteket, szakértelmet, 100%-os cselekvést igényel. Soha nem szabad feladni. Ha nem érzed magadénak a gazdagság megteremtését, akkor kicsi az esély, hogy gazdag leszel.

A gazdag emberek világosan látják a céljaikat és szintén világos jövőképük van. A fő ok, hogy a legtöbb ember nem kapja meg azt, amit akar, az az, hogy nem tudják, mit akarnak. A gazdag emberek tudják, hogy gazdagok akarnak lenni. Ez kőbe vésett döntés. Ami törvényes, erkölcsi és etikai szempontból megengedett, mindent elkövetnek érte.

4. A gazdag emberek sportolnak

Szinte minden gazdag ember sportol. A gazdagok mintegy 76%-a naponta legalább 30 percet tölt mozgással. Thomas C. Corley 5 éven keresztül tanulmányozta a milliomos emberek szokásait, amiből megállapította a fenti százalékot. A sport nemcsak a testünknek, de a szellemünknek is jó. A testmozgás többek között növeli a glükóztermelést is, a glükóz pedig az agyunk egyik üzemanyaga.

5. A gazdag emberek a lehetőségeikre koncentrálnak

Mialatt az átlagos ember a közelgő kihívásokra, nehézségekre koncentrál, addig a gazdag emberek a lehetőségeikre fókuszálnak. A gazdag emberek látják a potenciális növekedést és a profitot. A szegény emberek pedig a potenciális veszteséget látnak. A gazdag emberek a jutalmakra koncentrálnak, a szegények pedig csak a kockázatot veszik figyelembe.

6. A gazdag emberek a saját útjukat járják

Mit csinál az átlagember? Mindent megpróbál, hogy jól beleilleszkedjen a társadalomba, úszik a tömeggel és mindent megtesz, hogy ne lógjon ki a sorból.

A sikeres emberek megteremtik a saját világukat, mernek kilógni a tömegből és a saját életüket élik.

7. A gazdag emberek gazdag emberekkel veszik körbe magukat

Az ellentétek vonzzák egymást, de nem mindig. A gazdag emberek olyan emberekkel töltenek időt, akik ugyanolyanok, mint ők vagy akár még gazdagabbak.

A sikeres ember példaként lát más sikeres embert, ezáltal motiválják saját magukat. A gazdag emberek nem irigyek mások sikereire, hálásak azért a példáért, amit látnak és ami megmutatja nekik, hogy hogyan sikerül elérni a céljukat.

A leggyorsabb és legegyszerűbb módja a gazdagság megteremtésének, ha megértjük, hogyan viselkednek a gazdag emberek.

8. A gazdag emberek mindig nyerni akarnak

Miközben a gazdag ember azért játszik, hogy nyerjen, a szegény ember azért játszik, hogy ne veszítsen. A gazdag emberek célja a gazdagság és a bőség. Nem kis pénzt akarnak, hanem sokat. Ha csak annyi a célod, hogy kifizesd a számlákat, akkor pontosan csak annyira leszel "gazdag".

9. A gazdag embereket nem tudják legyőzni a problémák

A siker kulcsa nem az, hogy a problémáinkat lekicsinyítsük vagy hogy kikerüljük őket. A kulcs abban rejlik, hogy tudjuk, nagyobbak vagyunk, mint a problémáink.

A sikerhez vezető út gyakran nehéz, göröngyös, akadályokkal teli. Ezért nem is mindenki akar rajta végig menni. Sokan nem akarnak felelősséget vállalni, dióhéjban nem akarnak problémákat. Ahhoz azonban, hogy te is gazdag legyél nem ezekre kell fókuszálnod, hanem a célodra.

10. A gazdag emberek azt csinálják, amit szeretnek

Az átlag ember számára úgy tűnik, hogy a gazdagok nem is dolgoznak. Valójában a gazdag emberek csak egy okos stratégiát követnek : azt csinálják, amit szeretnek és a legjobb esetben még fizetést is kapnak érte.

Az átlag ember azonban olyan munkát végez, amit igazán nem is szeret csak azért, mert szükségük van a pénzre és mert azt tanították az iskolában, hogy a pénzszerzés csak kemény fizikai és mentális erőfeszítésekkel együtt lehetséges.

11. A gazdag emberek nem szégyenlik, ha valamit nem tudnak megcsinálni

A gazdag emberek nem aggódnak amiatt, ha a jövőjük és a pénzük valaki mástól fog jönni. Az igazi kérdés inkább az, hogy érdemes-e valamit megvenni, valami befektetni vagy valamit folytatni?

A tipikus középosztálybeli klisé, hogy pénzzel kell pénzt keresni, korlátozó hiedelem. Az igazság az, hogy nagyszerű ötletekkel kell rendelkezni, amelyek problémákat oldanak meg. Ha ez megvan, akkor a pénz jönni fog.

12. A gazdag emberek a vagyonukra összpontosítanak

A vagyon olyan pénzügyi eszköz, amely magában foglal minden értéket az életedben. Ez a gazdagság alapvető mértéke, mert innen látatod, hogy mi váltható készpénzre.

13. A gazdag emberek az eredményeik alapján akarnak bevételt

A gazdag emberek nem munkaidő után szeretnének fizetést kapni. Inkább sikerdíjat szeretnének, ha pedig ezt csak részben érik el, akkor elfogadják, hogy a fizetés is ehhez mérten fog alakulni.

A gazdag emberek valamilyen formában rendelkeznek saját vállalkozással. Ezért a jövedelmük a nyereségtől függ. Ezért dolgoznak és tesznek meg mindent a jutalék minél nagyobb arányú részesedésén. A magasabb fizetések helyett inkább részvényopciókat és a profitmegosztást részesítik előnyben.

14. A gazdag emberek kezelik a pénzüket

A gazdag emberek nem intelligensebbek, mint a szegények, csak más módon kezelik a pénzüket. A pénzügyi siker és kudarc között a legnagyobb különbség, hogy jól tudd kezelni a pénzt. Valójában egyszerűen hangzik, nem? Annak érdekében, hogy több pénzed legyen, tudnod kell, hogyan kezeld a pénzt.

De ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Az átlagember azért nem kezeli a pénzét, mert úgy gondolja, hogy nincs elég. Amíg bebizonyítod magadnak, hogy kijössz a pénzedből, addig nem fogsz többet szerezni.

15. A gazdag emberek folyamatosan tanulni akarnak

Voltál már vendégségben gazdag embernél? Nem? Az első dolog, amit biztosan megfogsz találni náluk egy könyvtár. A gazdag embernek ugyanis a folyamatos önfejlesztés nélkülözhetetlen.

Senki nem született pénzügyi zseninek. Minden gazdag ember megtanulta hogy sikeres legyen és ezt te is megtanulhatod. Igen, a siker tanulható.

16. A gazdag emberek segítenek másokon

Senki nem lesz sikeres egy sikerorientált csapat nélkül. Tehát a legjobb módszer egy ilyen csapat felépítése. De nem kell mindenkinek segítened. Segíts olyan embereknek, akik olyanok, mint te, vagyis sikerre törekednek, optimisták, sikerorientáltak, pozitívak és bizakodók.

17. A gazdag emberek korán kelnek

Aki korán kel, aranyat lel - tartja a mondás. A gazdag emberek bizony korán indítják a napjaikat annak érdekében, hogy tervezzenek és már időben elkezdjék a nap irányítását. Ezekkel nyerik vissza az irányítást az életük felett és lesznek magabiztosak.

18. A gazdag emberek kockázatot vállalnak

A tőkeáttétel a gazdagok varázsszava. Minden befektető időnként pénzt veszít, de a gazdagok tudják, hogy bármikor több pénzt kereshetnek. Az átlag emberek nem mernek kockázatot vállalni, mert félnek, hogy még azt is elveszítik, amijük van.

 

komment
süti beállítások módosítása