4 lépés, hogy 30 nap alatt túljuss a szakításon

2019. július 14. 07:30 - Life Advisor

doctor_szoszi.pngA válás általában mindkét fél szívét összetöri. Egy álom a közös jövőről hirtelen szertefoszlik. Meglepő ugyan, de még a legpocsékabb kapcsolatokból is képesek vagyunk tanulni, sőt még ezen kapcsolatok okozta nehézségekből és fájdalmakból is képesek vagyunk felállni. Íme 4 lépés, hogyan tudsz megszabadulni a szívfájdalomtól 30 nap alatt, függetlenül attól, hogy mennyire nehéz helyzetről van szó.

1. Döntsd el, hogy igenis túljutsz ezen a szakításon

Bár ez nyilvánvalónak tűnik, még mindig rengetegen figyelmen kívül hagyják ezt a lépést a szakítás után. Nem töröljük ki a telefonszámot, ugyanúgy írogatunk egymásnak a közösségi médiában, ahelyett, hogy teljesen véget vetnénk minden kontaktnak, ez ugyanis elengedhetetlen a gyógyulási folyamathoz.

Csak hozd meg a döntést, hogy túljutsz ezen a szakításon és megfogod tudni csinálni.  Ez az első dolog, amit meg kell tenned, nemcsak megszakítani az összes kapcsolatot, de meggyőződnöd róla és elhatároznod magad, hogy igenis túlfogsz jutni rajta. Ezután elindulhatsz a gyógyulási folyamaton. Eme döntés nélkül azonban folyamatosan bizonytalan leszel és újra és újra kapcsolatba akarsz majd lépni a lánnyal, fiúval.

Először is tehát tisztában kell lenned azzal, hogy túl leszel ezen a helyzeten és a fiúra, lányra már tényleg csak az ex partneredként tekintesz.

Ez a 6 dolog kell az örök szerelemhez! >>>

2. Keress egy tiszta, füves területet és sétálj mezítláb

Ezt a folyamatot földelésnek nevezik. Néhányan azt mondják, hogy mindez segít csökkenteni a stressz és traumatikus időszak által kiváltott tüneteket. Továbbá a mezítláb járkálás segít stabilizálni a lelki állapotunkat is.

Amikor a lépéseidre koncentrálsz, megfogod érteni, hogy önmagadra mindig számíthatsz és képes leszel a jelenben élni. Sokszor egy szakítás során úgy érezhetjük, mintha egyszerűen kihúzták volna a lábunk alól a talajt és nem tudjuk, mit is kellene tenni.

Azonban, ha mezítláb járunk, érezhetjük, hogy a föld és a talaj még mindig ott van, mi pedig képesek leszünk előre tekinteni. Tudom furcsának tűnhet, de próbáljátok csak ki ezt az egyszerű kis trükköt. Könnyű, de elképesztően hatékony.

3. Lásd tisztán, hogy mit szerettél volna ebből a kapcsolatból

Minden szakítás egyfajta veszteség. Azonban, ha tudod, hogy mit is vesztettél el, segíteni fog a gyógyulás során. Meglepő, de mindig azt mondom az embereknek, hogy itt nem az exünkről van szó, hanem arról, hogy mit jelent ez a szakítás számunkra, mint egyének számára. A kapcsolatok arra épülnek, amelyek korábban már rendelkezésre álltak. Tehát, ha mentálisan erős vagy, akkor a kapcsolat során is növekedni fogsz, de ha önbizalomhiánnyal küzdesz és mindig azt feltételezed, hogy kudarcot vallasz, akkor ezek a félelmek a kapcsolatotok során csak növekedni fognak.

Ha a kapcsolat mérgező és fájdalmat okoz, akkor valószínűleg a válás is nehézkesebb lesz, azonban, ha a kapcsolatotok stabil és érett volt, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a szakítás is békésebb lesz.

Amikor egy szakítás során úgy érezzük, hogy az identitásunk is elveszik, valójában ez az igazi oka, hogy egy szakítás ilyen mértékű fájdalmat okoz. Mert már nem tudod, hogy ki vagy és pontosan ez az a dolog, amit meg kell gyógyítani. Meg kell értened, hogy mit is szerettél volna ettől a kapcsolattól. Biztonságot? Megerősítést?

Ha biztonságot, akkor ott van a család és a barátok, akikre számíthatsz, valamint érdemes megnézned, hogy mit veszítettél el, ami most bizonytalanságot okoz. Ha a megerősítés lett volna a fontos, akkor tisztában kell lenned azzal, hogy a szakítás nem feltétlen kudarc, csak ez az illető nem volt számodra megfelelő.

Szakítási kisokos lépésről lépésre >>>

A különbség azok között, akik veszekednek és szakítanak és azok között, akik különválnak egymástól az, hogy megértik, hogy különbség van a kapcsolat és az identitás között. Tudják, hogy a biztonság és a megerősítés más életterületről is jönni fog és nem kell ehhez egy párkapcsolat.

4. Próbálj meg mindennap 1%-kot fejlődni

A siker nem érkezik meg egyetlen nap alatt. A szokásaink összessége vagyunk és a jó és rossz szokások határozzák meg az életünket. Ha például a lezárás után még mindig felhozod magadnak, hogy mennyire rettenetesen érzed magad és mennyire nem ér semmit az életed, akkor ez a te szokásaid miatt alakul így ki.

Ha azonban mondjuk lemondtál a negatív attitűdről, akkor már felmérted azt a helyzetet, hogy mit is tudtál megtanulni ebből a kapcsolatból és mit tudsz tenni annak érdekében, hogy legközelebb már ne kövesd el ezt a hibát. A kapcsolatoknak nem szabad megváltoztatniuk az önértékelésünket, csupán jelzik számunkra azt, ami már amúgy is nyilvánvaló.

Az 1%-kos szabály azt mondja, hogy mindennap meg kell tennünk valamit, amivel pozitív irányba tereljük az életünket. Csupán 1%-nyi változtatásra van szükség, hogy a holtponton lévő gondolatoktól eljussunk a növekedési és pozitív gondolkodásig. Holtponton kívüli gondolkodás, amikor azt mondjuk : nem vagyok méltó a szerelemre. A növekedési gondolkodásmód pedig, hogy már annyi mindent tanultam a kapcsolataimból, nem kell bizonyítanom semmit.

Képzelj el egy virágot, amely csak egy picivel nőtt magasabbra, mint a körülötte lévő növények. Egy kicsit magasabbra nőt, de mégis sokkal nagyobb az esélye annak, hogy több napfényhez jusson. Ez egy kumulatív hatás.

Soha ne próbáld meg az exed kicserélni valaki mással és egyik kapcsolatból se ugorjatok rögtön a másikba. A szerelemben három dolog állandó : intimitás, odaadás és szenvedély. Ha megpróbálsz valakit rögtön az exed helyére behozni, gyakorlatilag csak ezeket a dolgokat próbálod meg azonnal helyettesíteni.

Ezzel a húzással azonban, csak egyiket fogjátok megtalálni, a szenvedélyt, amely hosszú távon nem lesz elég.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása