Padlóra kerültél? Ezt az 5 dolgot tanulhatod meg belőle.

2019. június 20. 07:30 - Life Advisor

hit_rock_bottom.pngA padlóra kerülés teljesen ismeretlen volt számomra. Láttam ugyan embereket magam körül, akik azt mondták, hogy teljesen padlóra kerültek és darabjaira hullott az életük. Láttam, hogy mennyire rosszul érzik magukat és azon gondolkoztam, hogy vajon hogyan fognak tudni talpra állni. Egyáltalán talpra fognak tudni állni? Hamarosan a saját bőrömön tapasztalhattam meg milyen érzés is ez valójában. 

Nem fogom azt mondani, hogy minden tökéletes volt az életemben, de nem panaszkodtam. Nem volt minden tökéletes, de minden alkalommal elevickéltem valahogy az életben. A szüleim válása miatt elég hamar fel kellett nőnöm, ennek ellenére a gyerekorom minden percét élveztem. 

Volt viszont egy pont, amikor a nagy hajtás (érettségi, vizsgák, nyelvvizsga, iskolán kívüli tevékenységek, mindennapok, versenyek) miatt a szervezetem feladta a harcot és olyan egészségügyi tüneteket produkált, amelyek miatt majdnem a pszichiátrián landoltam. A beutaló már a kezemben volt és ez volt az a pont, amikor a tükörbe nézve egy idegen nézett velem szembe. Ez nem az a Bence volt, akit látni akartam. Az a személy akit láttam, egy üres, élettelen és szomorú ember volt. Kétségbeesetten vissza akartam kapni önmagam. Hiányzott az az optimista Duracell nyuszi, aki azelőtt voltam és elhatároztam, hogy vissza fogom szerezni őt.

Elkezdtem önfejlesztő könyveket olvasni, blogokat, videókat, filmeket nézni, amelyek segíthettek abban, hogy visszaszerezzem az irányítást az életem felett. Elkezdtem naplót írni, imádkoztam, meditáltam és olyan dolgokat tettem, amelyeket előtte soha.

Lassan elkezdtem meglátni a tükörben Bencét. Ő viszont egy új Bence volt, reménnyel, hittel, elszántsággal és semmi, de semmi nem állíthatta meg, hogy újjáépítse az életet. Sokáig tartozz, amíg felálltam a padlóról, de ez idő alatt rengeteg dolgot megtanultam.

1. A hiba nem létezik

Nincs olyan, hogy hiba. Volt egy ötleted, egy terved, próbáltad és nem működött. Tanulsz belőle és továbblépsz. Egy nagyon fontos dolgot soha se felejts el : te megpróbáltad. A legtöbb ember eddig sem jut el. Bízz magadban!

2. Ne ragadj bele semmilyen helyzetbe

Ha valami nem jó neked, vagy nem működik, hagyd ott. Rettegtem, hogy hogy fognak reagálni az emberek, ha bármilyen felkérésre nemet mondok és féltem, hogy mindent elveszítek. És meg is történt. Amikor azonban továbbléptem és újra én irányítottam az életem egy csapásra megváltozott. Higgy! 

3. A változás ijesztő és szórakoztató egyben, de tedd meg

Bár a változás rettenetesnek tűnhet, elengedhetetlen. Ha a komfortzónádban maradsz, nem fogsz fejlődni. Néha olyan dolgokat kell megtenned, amely teljesen idegen tőled. Pontosan ezekből/ezektől fogsz tanulni és növekedni. Olyan emberekkel fogsz találkozni és olyan dolgokat fogsz csinálni, amit a komfortzónádban soha nem tettél volna meg. Ugorj!

Minden, amit tudni akartál a komfortzónáról! >>>

4. Minden csak ideiglenes

A jó és a rossz is. Semmi nem tart örökké. Nem számít mennyire szörnyű a helyzeted, nem tart örökké. Elmúlik sőt valami nagyszerű is kisülhet belőle. Fogadj el minden boldog dolgot az életedbe, a rosszakat pedig engedd el és tanulj belőlük. Legyél türelmes!

5. Hatalmad van az életed felett

Elhatároztam, hogy megváltoztatom az életem és meg is tettem. Mindent megtettem, hogy jobb legyen. Könnyű volt? Nem. Megérte? Teljes mértékben. Tudtam, hogy hatalmam van megváltoztatni mindent és csak én tudtam ezt megcsinálni, más nem tehette meg volna helyettem.

Nem számít, hol tartasz most az életedben, ha a dolgok nem úgy néznek ki, ahogy elvárnád, ne aggódj. A dolgok jobbá fordulnak, ha megpróbálod őket jobbá tenni. Mindössze annyit kell tenned, hogy szabadjára engeded a benned rejlő hatalmas erőt.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása