A következetesség a siker rejtett ereje

2019. június 12. 07:30 - Life Advisor

consistency.pngGyakran nehéz egy új szokást elindítani vagy egy régi beidegződést megváltoztatni. Rengeteg tanfolyam, könyv létezik, amelyek megtanítanak téged megtervezni a mindennapokat, az éjszakákat, megtanulhatod, hogy kell helyesen priorizálni stb. Ennek ellenére úgy érezheted, hogy még mindig van valami titok, amiről nem tudsz és ami elvezethet a sikerhez. Eme titok megismeréséhez azonban kicsit gondolkodnod kell. Nézd meg azokat az embereket, akikre felnézel, akár élő személy, akár már halott. A sikereikről és a kudarcaikról való tájékozódás hasznos tanulságokat tartogathat számodra is.

Ezek az emberek ugyanis beszélnek a nehéz helyzetükről és arról, hogyan jutottak ki belőle. Számomra azonban az írás sokkal jobb és pozitívabb áramlást biztosít, mert így például írásos beszélgetést tudok veled folytatni.

A válasz a kérdésre, hogy mi is a titok, benned van. Nézd meg mit csinálsz ma az életedben. Az üzleti életedben előre haladsz vagy már egy ideje stagnál az állapot? Építed a kapcsolataidat vagy csak vársz, hogy téged keressenek? Élvezed az a munkát, amit jelenleg csinálsz?

Amikor sikeres vállalkozások és vállalkozók értékeit és cselekedeteit vizsgáljuk, nyilvánvaló lehet, hogy minden lépésük következetesen alakult ki. Lehet,hogy ébredés után történt? Valószínűleg nem. Sok kis dolog adódott együttesen össze bizonyos idő alatt, ami sikerrel járt.

A következetesség az üzleti életben, a kapcsolatokban, a barátságokban, az egészségben, a lelkiségben egyszóval mindenütt megtalálható. Ha a következetességet összhangban tartod a cselekedeteiddel, akkor eredményes leszel. Győződj meg róla, hogy ezek a következetes szokások valóban előrébb visznek téged. Üzleti szempontból például lényeges, hogy olyan üzleti modellt alakíts ki, amely tükrözi a vállalkozásod és a csapatod iránti elismerést is.

Tanulmányok újra és újra kimutatják, hogy az alkalmazottak megbecsülése és a hála valóban növelheti az üzleted sikerét. Ha tehát következetesen zsarnokként jelensz meg a munkádban, akkor megégeted magad. Ha viszont olyan személyként lépsz fel, aki alázatos, hálás, akkor sikereket fogsz tudni elkönyvelni.

Amit adsz, azt kapod vissza. A hasonló hasonlót vonz. Ennyire egyszerű. A következetesség tehát a legerősebb erő az üzleti és magánéleti sikereidhez. Hogyan építheted be a következetességet az életedbe?

1. Kezd kicsiben

Nézzünk egy éttermi példát. Elmész egy étterembe, nagyon éhes vagy, ezért berendelsz egy jó nagy fatányérost. Kihozzák az ételt és rájössz : "Ó basszus, ez rengeteg kaja."

Ha megnézed a tálat, egy csomó maradék lett. Kezd kicsivel az étkezést, ne rendeld be rögtön a fél étlapot. Ugyanez igaz a következetességre is. Kezd kicsiben és érd el azt, amit szeretnél, majd pedig maradj rajta a következetesség útján.

2. Ne rohanj

Mire ez a nagy sietség? A következetesség nem megy egy csettintésre. Időt kell rá szánnod és a saját ütemed szerint kell haladnod. Ne X-t vagy Y-t vedd példaként, mert az nem segít. A türelem és a kitartás két erős motor, amely segítik a következetesség elérését az életedben.

3. Értékeld az utazást

Miközben a következetesség felé vezető úton haladsz, szembesülni fogsz nehézségekkel. Legyél tisztában ezekkel és csak haladj tovább egyenesen. Kétféleképpen dönthetsz. Vagy azt mondod, hogy a következetesség hülyeség és nem éri meg, vagy folytatod amit elkezdtél és értékeled az apró örömöket és sikereket amelyek az út során érkeznek az életedbe. A hála segítségével könnyebben alakulhat ki a következetesség az életedben.

A következetesség tehát a siker rejtett ereje. Olyan egyszerű, mint reggel felkelni és hálásnak lenni azért, hogy van tető a fejed felett, hogy van ruhád,amit felvehetsz. Mindössze néhány következetes intézkedésre van szükséged, hogy megváltoztasd az életed.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása