5 tipp, hogy jól használd az információkat és a gondolkodásod

2019. május 26. 14:02 - Life Advisor

information_flow.pngAz elménk egy összetett rendszer, amelyet még a mai napig nem fedeztek fel rendesen. Mindezek ellenére, mindig elegendő információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy kezdeti megértést szerezzünk. Gondolkodni mindannyian gondolkodunk a különbség csupán az, hogy milyen hatékonysággal és milyen szinten csináljuk ezt. Sok dolog befolyásolja a gondolkodásunkat és a legtöbb tényező személyenként változik. Vannak azonban olyan tippek, amelyek segíthetnek abban, hogy okosan szűrd meg az információt és hatékonyan gondolkodj.

1. Legyél csendben és hallgass a belső hangodra

Folyamatosan áramlik felénk az információ és ezek az információk határozzák meg, hogyan reagálunk. Te olyan ember vagy, aki sem a rossz sem a jó híreket nem tudja igazán jól kezelni? Ha igen, akkor lépj vissza egyet, elemezd az adott helyzetet, értékeld a meglévő dolgokat és találj új megoldásokat.

2. Soha ne hagyd figyelmen kívül az érzéseid

Bár sokan nem tudják, de gondolataink határozzák meg az érzelmeinket is, majd pedig a cselekedeteinket. Sokszor elveszünk az érzelmeinkben, amikor egyszerre több millió információ áramlik felénk és döntéseket kell hoznunk és tovább kell mennünk és meg kell csinálnunk és nem adhatjuk fel stb.stb. Ehhez a legkülönbözőbb érzések is társulnak, amelyekre érdemes hallgatni.

Az agyad próbál különbséget tenni jó és rossz között. Ha az érzéseid határozottan megmondják, hogy mit csinálj, hallgass rájuk.

3. Soha ne gondolkodj akkor, amikor nagy a nyomás

A nyomás sokszor hasznos lehet, de minél tovább tart annál nehezebb lesz számunkra. Függetlenül attól, hogy éppen mit csinálsz, a te életedben is érezhető bizonyos szinten a nyomás. A nyomás arra kényszerít minket, hogy romboljunk. Elkezded elemezni az adott helyzetet és az agyad arra fog ösztönözni téged, hogy ne lásd meg a fejlődési lehetőségeket. 

Csendesítsd le az elméd >>>

Tehát, ha időt szánsz a képességeidre fejlesztésére, akkor ne feledkezz meg arról sem, hogy hinned kell az ösztöneidben is.

4. Soha ne fókuszálj csak egyetlen szempontra

A blöff egy olyan tevékenység, amelyet a profi pókerjátékosok rendszeresen csinálnak. Habár támaszkodhatnának csak erre az egy képességre, mégsem ezt teszik, hanem arra gondolnak, hogy a játékostársuk hogyan cselekedne, ha ők most nem blöffölnének.

A legtöbbször az agy szűrőket keres, hogy megerősítse a meggyőződéseinket, azonban ezzel saját magadat is korlátozod.

5. Mit szeretsz csinálni?

A tanulmányok szerint az emberek sokkal könnyebben találnak megoldást a problémáikra, ha nem érzik azt, hogy az agyuk elemezni próbálja a problémát. Ezek azok az pillanatok, amikor sétálunk, zenét hallgatunk, kedvenc kávénkat kortyolgatjuk, zuhanyzunk, blogot olvasunk, tehát amikor nyugodtnak és boldognak érezzük magunkat.

Ez azért van, mert az erős és meggyőző gondolatok az agyunk jobb agyféltekéjén fellépő idegrendszeri beáramlásból erednek. A legjobb idő arra, hogy az elméddel pozitívan összekapcsolódj akkor van, amikor stresszmentesen élsz, ezért tegyél meg mindent annak érdekében, hogy lazíts és azt csináld, amit szeretsz.

Így használd okosan az ÉN-időt >>>

komment
süti beállítások módosítása