7 ok, amiért a meditáció a nyugalom és a békés elme kulcsa

2019. május 10. 11:00 - Life Advisor

meditation_good.pngÚj kor, új gondolatok, új módszer, hogy éljünk. Mindhárom kéz a kézben jár. A 21 században teljesen más dolgokat és felfogásokat kell alkalmaznunk, mint azelőtt. A sok luxustól eltekintve az emberek manapság sokkal több problémával néznek szembe, mint korábban. Az ok egyszerű, felgyorsult az életünk, már már a fénysebességgel azonos szintre. Habár manapság nehezebb problémákkal nézünk szembe, a megoldás még mindig a régi. A meditáció képes rendben tartani az elmét és az egészségünket. Íme 7 ok, amiért a meditáció kulcsfontosságú a te életedben is.

1. Támogatja a belső elégedettséget

Az elégedettség a személyiségünk létfontosságú eleme. Ha könnyedén szeretnéd megélni az életed, elengedhetetlen, hogy rendelkezz ezzel a képességgel. Az élet bármely céljának eléréséhez boldognak kell lenned. Nem attól leszel boldog, ha ez vagy az megtörténik. Hanem ha boldog vagy, akkor fog ez vagy az megtörténni.

A legtöbb ember nem elégedett azzal, ami van, hanem folyamatosan többet akar. Ez jelentős probléma az életünkben. A meditáció segíthet ezen. Segít elégedettnek lenni a jelenlegi helyzeteddel, az elégedettség pedig boldogságot, békét és ezáltal sikereket hoz az életünkbe.

2. Megöli a haragot

Harag. Mindennapos nem? Akár az irodában, akár otthon tartózkodsz, a düh bármikor felütheti a fejét. Amikor viszont ez az állapot megérkezik, te is közelebb kerülsz egy gyönyörű élet elpusztításához. Azok viszont, akik meditálnak könnyebben birkóznak meg ezzel az élethelyzettel.

A meditáció során ugyanis nincs helye felháborodásnak vagy megtorlásnak az elmében. Sokszor a harag és a felháborodás ok nélkül jön ki belőlünk, a meditáció azonban megtanít téged minden helyzetet pozitívan látni. Amikor a világot pozitívnak látod, esélyed sem lesz teret engedni a haragnak.

3. Segít a céljaid követésében

Az egyik legalapvetőbb dolog, amit a meditációról tudunk, hogy fejleszti a koncentrációt. Még a "kezdő meditálók" is tudják ennek a gyakorlatnak a szépségét, vagyis a koncentráció és a mentális fókusz fenntartását.

A siker elérése a legboldogabb életérzést adja. Nincs jobb út a siker felé vezető útnál. Az életedben a sikerek elérése bizonyára neked is fontos, a meditáció pedig kiváló segítséget nyújt majd neked.

4. Gondoskodik az egészségedről

A betegségek a pokolba küldenek minket. A mai modern világ immunrendszere nagyon gyenge így sokkal hajlamosabbak vagyunk különböző betegségek összeszedésére. Ha fizikailag nem vagy jól, mentálisan sem fogsz tudni egészséges maradni és fordítva.

A meditáció fontos szerepet látszik az egészséges állapot elérésében. A magas vérnyomás probléma például biztosan gyógyítható meditációval. A test, a szív és az elme a napi meditáció során folyamatosan gyógyul, erősödik és fejlődik.

5. A meditáció a lelki jólétről szól

A meditáció a gyakorlatok lévén kifejleszti, hogy az ember képes legyen befelé figyelni. Ahelyett, hogy itt-ott keresnéd a válaszokat, megfogod látni, hogy a válasz is ott van már benned. Az ember felismeri az élet valódi lényegét és hogy mindenki az egyetemes világ része. Az ego, a harag, a gyűlölet és a büszkeség már nem kap jelentőséget, így a lelki jólétet könnyedén elérheted.

6. Segít döntéseket hozni

Ha jó döntéseket hozol, biztos nyugodt leszel. Vannak olyan helyzetek, amikor azonnal dönteni kell és bizony nagyon nem mindegy, hogyan döntünk. Sokan küzdenek ilyen helyzetekkel, de azok, akik meditálnak biztos, hogy nem.

A meditáció az illető személyiségének javítására is irányul, ezáltal jobban fogod tudni kezelni az életben felmerülő helyzeteket. Mindez azonban csak akkor lehetséges, ha az elméd minden esetben felkészült. A meditáció békés teret biztosít az információ és a bölcsesség tárolásához és felhasználásához, ha arra van szükség.

7. Nincs helye a szorongásnak

A munkamániás környezetben a stressz és a szorongás sosincs elég távol tőlünk. A mentális nyugalmunk minden percben veszélyben van. A munkaképes lakosság többsége nehéz helyzetben teljesen elveszíti a fejét.

Amikor a meditáció jelen van az életedben, nincs esély arra, hogy a stressz megtámadjon téged. Rendkívül nyugodt és összeszedett maradsz még a legfélelmetesebb körülmények között is. A meditáció mintegy nyomástárolóként működik, így az elme nem érzi a stresszes helyzetet.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása