Kövesd ezt az 5 lépést és megszabadulhatsz a negatív gondolatoktól!

2019. március 06. 18:32 - Life Advisor

negative_mind_to_positive.jpgHa már olvastad a "Valósítsd meg minden álmod!" című Ebookomat, bizonyára megkaptad tőlem az az e-mailt is, amelyben arról szeretnék tőled többet megtudni, hogy jelenleg mi okozza a legnagyobb problémát az életedben. Tudnotok kell, hogy mivel minden tőletek érkező emailt én személyesen olvasok el, szívügyemnek tekintem, hogy számotokra megfelelő tartalmat hozzak. Az utóbbi időben felütötte a fejét egy újabb probléma, nevezetesen a negatív gondolatokkal folytatott küzdelem. Sokan tudjátok, hogy a pozitív gondolkodás rendkívül fontos, azonban a jelenlegi élethelyzetetek alapján elég nehéz beépíteni ezt a szokást az életetekbe. Mutatok 5 olyan lépést, amelyet követve te is megszabadulhatsz a negatív gondolatoktól.

A negatív gondolatok jelentősen befolyásolják az önfejlesztésünket, hiszen a gondolkodásmódunk meghatározza a boldogságunk szintjét is.

Mi az a gondolkodásmód?

A gondolkodásmód az önmagadról és a legalapvetőbb tulajdonságaidról szóló hiedelmek. Gondolj az intelligenciára, a képességeidre, a személyiségedre ezek ugyanis a te alapvető vonásaid. A gondolkodásmódod határozza meg hogyan kezeled a kihívásokat és az akadályokat.

A szakértők szerint kétféle típus létezik. Van, aki úgy gondolja, hogy a gondolkodásmód adott, velünk született és nem lehet rajta változtatni, míg mások hisznek abban, hogy a gondolkodásmódunk igenis fejleszthető és szükség esetén javítható.

Kutatások szerint a napi közel 60.000 gondolatunk 80%-a negatív. Tudatalatti szinten az emberek mindig a legrosszabb lehetőségekkel számolnak. Ezen gondolatok egyébként 98%-ban rendszeresen ismétlődnek, amelyek egyfajta hiedelmeket alakítanak ki. Ezek a hiedelmek kerülnek negatív gondolkodásmódba. 

Szerencsére lehetőségünk van ezeket a negatív gondolatokat megváltoztatni. Hogyan?

1. lépés : A negatív gondolatok kikapcsolása

Ez egy nagyon erős és bevált technika. A negatív gondolatokat ugyanis könnyű észrevenni, hiszen negatív érzelmek követik őket. Próbálj meg racionálisan gondolkodni és visszatérni a földre. Amikor képes vagy elővenni a racionális gondolkodásod, észreveszed, hogy ezek a negatív érzések elveszítik az intenzitásukat.

2. lépés : Vizsgáld meg a hiedelmeid

Az első lépés után, megvizsgálhatod a hiedelmeid, hitrendszereid. Jelenleg bizonyára rögzített gondolkodásmódod van vagyis ilyen gondolatok jutnak eszedbe, mint : "Nem vagyok elég jó!" ; "Vesztes vagyok."

A kulcs az, hogy létrehozz egy sikeres gondolkodásmódot. A pozitív hiedelmeket kell előtérbe helyezned. Ha például a belső hangod azt mondja,hogy "Ugye megmondtam, hogy nem fog sikerülni", akkor át kell transzformálnod magad arra, hogy az, hogy nehézségekkel kerülsz szembe emberi dolog. Meg kell bocsátanod magadnak, levonni a tanulságot és elkezdeni pozitív gondolatokat táplálni.

3. lépés : Teremtsd meg az egyensúly a félelmeid és a kockázat között

A túlzott kockázatvállalás az életben minden alkalommal a katasztrofális lehetőségekre összpontosít. A negatív gondolkodás szerint ezek a negatív események igenis megfognak történni és ehhez társul egy olyan meggyőződés, hogy ezen nem tudsz változtatni. A félelmek leküzdhetőek a célok meghatározásával és részletes tervek készítésével.  Tervezd meg a céljaid, írd le őket egy papírra, vagy a saját évterveződbe.

4. lépés : Alkalmazd a napi pozitív meditációt

A pozitív meditáció gyakorlata több, mint 2500 éves. Ez az, amit Buddha is gyakorolt és sok vallás is elismeri ennek sikerességét. A meditáció a nagyobb célok és jövőkép megjelenítésére is alkalmas, így nemcsak a jelenlegi következményekre összpontosítasz. A meditáció során befelé fordulsz, magadba nézel és képes leszel felismerni, hogy hol kell változtatnod. Kutatások is bizonyítják, hogy a meditáció növeli a boldogság érzetet. Ezenkívül kiváló technika stresszcsökkentéshez is.

5. lépés : Alakítsd ki a pozitív gondolkodásod célokkal és álmokkal

Minden embernek kell,hogy legyen célja,álma, amit el szeretne érni. Ugyanakkor gyakran érezzük úgy, hogy ezeket lehetetlen elérni. Azáltal, hogy konkrét célokat tűzünk ki és tervezünk elkezdhetsz megszabadulni a negatív gondolatoktól. 

A legjobb módja, hogy mindennek nekikezdjünk a hit, hogy igenis véget vethetsz a negatív gondolkodásnak. A negatív gondolkodásmód eredményét jelenleg tapasztalod az életedben, így jó lenne ha megértenéd, hogy igenis érdemes esélyt adnod, hogy ezen változtatsz és a pozitív gondolkodás oldalára állsz. 

Próbáld ki a fenti 5 lépést és meglátod, hogy olyan pozitív változásokat tapasztalsz az életedben, amelyre nem is gondoltál. Ne feledd, hogy kudarcok bizony előfordulhatnak, hiszen kudarcok nélkül nincs növekedés és fejlődés sem.

Ne ess vissza a negatív gondolkodásmódba, ha nem éred el a céljaid egy nap alatt. Az agyat nem lehet csak random egy nap vagy egy hét alatt átprogramozni. Néhány negatív gondolat csak csurran-cseppen, de ez teljesen rendben van. A legfontosabb az a folyamatos erőfeszítés, hogy igenis átprogramozod az elméd. Idővel az elméd megváltozik, csak hagyj neki időt.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása