4 módszer, amivel most azonnal magabiztosságot építhetsz!

2018. november 03. 07:30 - Life Advisor

felix-tchverkin-1116749-unsplash.jpgMagabiztosság : néhány ember számára természetesen, másoknak komoly kihívás. Számomra is az volt. Valahányszor belekezdtem valamibe a gondolataim negatív irányba kalandoztak, mint például : "Nem vagyok elég jó ebben." , "Miért is gondolom, hogy ez sikerülhet?" Mivel egyre több ilyen gondolatom lett, akaratlanul elkezdtem hallgatni rájuk. Az önbizalom az önbecsülésből fakad, ezért nem egy éjszaka alatt lehet magabiztosságot létrehozni. Ellenben fontos felépíteni egy stabil magabiztosságot leküzdve minden negatív gondolatot és fel kell tölteni pozitív gondolatokkal az életünket. Tisztában kell lenned azzal, hogy igenis vannak olyan dolgok, amelyeket jól csináltál.

1. Vedd figyelembe a korábbi sikereid!

Legyél őszinte magaddal. Minden tetted és cselekedeted nem lett sikertelenségre ítélve, ugye? Igenis vannak olyan dolgok, amelyeket jól teljesítettél és amit sikernek könyvelhetsz el az életedben. Emlékeztesd magad ezekre a múltbéli eseményekre. Engedd meg, hogy megmutassák, hogy nem vagy egy csődtömeg. Felejtsd el a negatívitást és cseréld le pozitív gondolatokra, amelyek a sikereid ünneplésében segítenek.

Ha visszatekintesz a sikereidre, akkor elfog egyfajta önbizalom, hogy ha akkor képes voltál rá, akkor most is az leszel. Engedd meg, hogy ez az önbizalom irányítson a siker felé vezető úton.

2. Önfejlesztés

Soha ne hagyjuk abba a tanulást. Mit szeretnél javítani az életedben? Mit akarsz megváltoztatni?

Amennyiben új készségeket tanulsz és sajátítasz el, akkor az önbizalmad is javulni fog. Megfogod tapasztalni, hogy képes vagy folyamatosan fejleszteni magad, hasznosítani a megszerzett tudást és növelni a pozitív dolgokat az életedben.

3. Próbálj ki valamit, amit azelőtt még soha nem tettél!

Mindig van lehetőség új dolgokat megtapasztalni az életünkben. Mindenképp tegyél meg és/vagy próbálj ki valami olyan dolgot, amelyet még soha nem tettél meg. Egyrészt elképesztő élményekkel gazdagodsz, másrészt a tudat, hogy valami olyat csinálsz, amit még sosem, növeli az önbizalmad is.

4. Pozitív környezet

A gondolataid és a hited megváltoztatásához folyamatos "felügyeletre" van szükség. Fontos, hogy pozitív környezettel és emberekkel vedd körül magad, akik inspirálnak, motiválnak és segítenek az önbizalmad fenntartásában is.

Keress olyan embereket, akiknek számíthatsz az empátiájukra is. Legyél együtt azokkal, akik nem akarnak megbántani vagy csalódni látni téged. Találd meg azokat, akik motiválnak, akik inspirálnak, akik tovább buzdítanak. Amikor ezek az emberek körülvesznek téged, megfogod látni, hogy emelik az önbizalmad és erős pozitív szinten tartják az életed.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása