12 tipp, amivel fejlesztheted az önmotivációd!

2018. szeptember 22. 07:30 - Life Advisor

rage-1564031_640_1.jpgA motiváció fontos szerepet játszik a teljesítményünkben és a sikereink elérésében. Számos módja van annak, hogy megszerezzük a kellő motivációt az életünkben. A legnagyobb motivációt azonban önmagunkból meríthetjük. Önmotivációval az a célunk, hogy más emberek befolyása és hatása nélkül érjük el a céljainkat. Íme 12 tipp, ami segíthet fejleszteni az önmotivációd.

1. Hozz létre nagy, de reális célokat!

A célkitűzés fontosságáról már többször olvashattál, de ebben a cikkemben is szeretném hangsúlyozni ennek fontosságát. A világosan megtervezett célokkal könnyebb összpontosítani és figyelemmel kísérni őket. Ezek segítségével könnyebben mérheted az előrehaladásod és az eredményeid.

2. Kérj visszajelzést!

Legyél nyitott bármilyen pozitív vagy negatív visszajelzésre, mivel ez segítheti a motivációd. A pozitív visszajelzések segítenek fenntartani a motivációnkat, a negatív visszajelzések pedig arra ösztönöznek minket, hogy fejlődjünk és még jobbak legyünk.

3. Szabadulj meg a felesleges szokásaidtól!

Csökkentsd minimálisra azokat a dolgokat, amelyek elszeparálnak téged attól, hogy kiváló legyél. Ha tapasztalsz olyan dolgokat, amelyek nem visznek előre, itt az ideje végleg megszabadulni tőlük.

4. Folytasd a tanulást!

Csak azért, mert már nem jársz iskolába, nem jelenti azt, hogy soha ne tanulj meg semmi újat. A legjobb dolog, amit tehetsz,ha önmagadba invesztálsz. Próbálj meg mindig valami újat tanulni, erre a mai világban már szinte ki sem kell mozdulnod otthonról.

5. Ünnepelj meg minden eredményt!

A győztes, bármilyen kicsi győzelmet is ért el, megérdemli az ünneplést. Ha eléred a kívánt célod, akkor szerezz magadnak egy kis ajándékot. A jutalom segít,hogy továbbra is motivált maradj.

6. Vállald a kockázatot!

Soha nem érhetsz el semmi rendkívülit, ha végig a komfortzónádon belül mozogsz. A kockázatvállalás magában foglalja a jutalmak és veszteségek elfogadását és értékelését is.

7. Tarts szünetet!

Nem vagy te Superman, nem rendelkezel emberfeletti képességekkel. Tanulmányok is kimutatták, hogy a pihenés nélkül végzett folyamatos munka végezetül a produktivitás csökkenéséhez vezetett. Vegyél ki szabit, menj el nyaralni és szánj időt a pihenésre is.

8. Légy kedves magadhoz!

Ne hasonlítsd magad másokhoz, fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Összpontosíts saját magadra, a saját éltedre, a saját céljaidra. Légy kedves magadhoz és szeresd önmagad!

9. Küzdj meg a kudarcaiddal!

A sikerhez nem vezet sima út. Lesznek nehézségek és kudarcok, amelyekkel bizony meg kell tudnod birkózni. A kudarcok elismerése és megoldása segít megőrizni a motivációt, bármilyen helyzetben is legyünk.

10. Tűzz ki határidőket!

A megszabott határidők segítenek a céljaidra összpontosítani. Az apró célokhoz és lépésekhez is hozz létre határidőt. Amikor az apró célokat időben eléred, további motivációt kapsz,hogy előre haladj a nagyobb horderejű célok irányába.

11. Ne halogass semmit!

A halogatás a motiváció gyilkosa. Ha halogatsz, azzal csak a sikert késlelteted. Azt a sikert, amit nagyon is el akarsz érni.

12. Nyűgözd le magad!

Kinek a legnehezebb megfelelni? Saját magunknak! Vannak olyan alkalmak, amikor kétségek merülhetnek fel benned. De megfelelő mentalitással és hozzáállással olyan dolgokat tehetsz, amelyek tovább motiválnak és inspirálnak. Szeresd azt, amit csinálsz és ne függj soha másoktól.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása