Hogyan fogadd el, ha hibázol és miért olyan fontosak a hibák?

2018. szeptember 16. 07:30 - Life Advisor

mistake-876597_640.jpgAz első előadásomat mindössze egy 4 fős társaság előtt tartottam. Össze-vissza beszéltem, remegett mindenem. Rendkívül kellemetlen volt és én kértem tőlük elnézését, hogy ez így sikerült. 1 évvel később már nem voltak ilyen problémák, sőt a közönség száma nagyon nagy mértékben növekedett meg. Visszagondolva, örülök, hogy az első előadás így sikerült, hiszen sikerült átsétálnom minden kínos részen, hogy eljussak idáig. Meg kellett tanulnom, hogy emberként bizony hibázunk. Nem létezik hiba nélküli útvonal a céljaid eléréséhez. Tanulnod és fejlődnöd kell belőlük.

Tehát bárki, aki új vállalkozást indítana, vagy valami hasonlót tervez az életében, akkor ezt a 4 dolgot kellene figyelembe venni:

1. Ne félj attól, hogy hibázni fogsz!

Hadd jöjjenek, megfogod tudni oldani őket. Nincs tökéletes út és nem létezik olyan ember, aki ne hibázott volna. Sokszor olvashatod sikeres emberektől, hogy megosztják veled a hibáikat, azért, hogy te már ne kövesd el őket újra. Nagyon jó dolog, hogy ezekből is tanulsz, de ennek ellenére bizony te is fogsz hibákat elkövetni, ami teljesen rendben is van.

Mielőtt belekezdesz valami újba, gondold át, hogy milyen hibákba futhatsz bele? Mit fogsz ezekből tanulni? Hogyan tudsz fejlődni ezektől?

2. Fogadd el a kockázatot, amit vállalsz!

Nem mindenki törekszik arra, hogy elérje a céljait. Nem mindenki kockáztat, hogy új élményeket szerezzen. Legyen szó egy új hobbiról, eseményről mindig lesznek olyan emberek, akik nem fognak keresztül menni rajta, inkább kifogásokat keresnek.

Maradjunk a vállalkozás példájánál. Ebben az esetben el kell fogadnod, hogy te bizony akkor is megcsinálod, ha előtte 9 embernek nem sikerült. Ez a bátorság és erő fog neked energiát adni, hogy sikerre vigyél mindent az életben.

3. Tudd, hogy mindenki követ el hibákat!

Minden egyes ember, aki ért már el sikereket, hidd el, hogy hibákat is követett is el, ugyanakkor ami szintén fontos, hogy tanultak is az elkövetett hibákból. Gondolj csak bármilyen sikeres emberre. Elbuktak de újra felálltak, igaz? Bizony ám!

Ha te is eszerint cselekszel előbb-utóbb téged fognak megkérdezni, hogy hogyan jutottál el idáig.

4. Ne foglalkozz az irigy és bíráskodó emberekkel!

Mindig lesznek olyan emberek, akik bármit is csinálsz és bárhogy is csinálod nem fog nekik tetszeni, elmondják a véleményüket, elítélnek stb.  A vicces ezekben az emberekben az, hogy ők a pálya szélén állnak és onnan kiabálnak.

Soha ne hagyd tehát, hogy olyas valaki mondja meg mit csinálj, aki még nem indult el sehova!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása