10 apró változás, ami teljesen megváltoztathatja az életed!

2018. augusztus 09. 07:30 - Life Advisor

narrative-794978_640.jpgAz önfejlesztés és az önmegvalósítás szorosan összekapcsolódik azokkal a változásokkal, amelyeket látni szeretnénk az életünkben. Fontos, hogy minden nap szánjunk időt az önfejlesztésre, készségeink fejlesztésére, hiszen ahogy a mondás tartja : a legjobb dolog, amit tehet,ha önmagadba invesztálsz. Nézzünk meg 10 olyan apró változást, ami teljesen megváltoztathatja az életed.

1. Ébredés után gyakorold a hálát!

A hála nagyszerű eszköz, hogy akkor is pozitív maradj, ha az élet kemény. Talán nem tudsz mindenért hálás lenni, de biztos vagyok benne, hogy találsz olyan dolgokat az életedben, amelyeket érdemes megköszönni. Ne gondolkodj túl sokáig, hiszen ha például ezeket a sorokat olvasod, bizonyára van számítógéped,tableted, okostelefonod, ami nem mindenkinek adatik meg. Vagy,ha épp van tető a fejed felett, azért is hálás lehetsz, hiszen szinte nap mint nap hallunk olyan híreket, hogy a hajléktalanok száma egyre nő, hogy ilyen-olyan hurrikán pusztított stb.

Készíts tehát egy listát azokról a dolgokról, amiről hálás vagy. Igazából ezt a gyakorlatot a nap folyamán bármikor elvégezheted, de én javaslom a reggeli időpontot, amikor az elméd még friss és nyugodt.

2. Ne a telefonod legyen az első, ébredés után!

Jómagam is - ahogy az okostelefon használók 80%-a - mindig ezzel szoktam kezdeni a napot, és rájöttem, hogy ez mennyire rossz is, hiszen azonnal el kezdesz agyalni az épp látott információn. Így a gondolataid már most más helyre összpontosulnak és veszélybe kerül az egyébként produktív napod.

3. Maradj csöndben 1 órán keresztül!

Szerintem sokatoknak ismerős az Ízek,imák,szerelmek című film. Liz Indiában egy némasági gyakorlaton is részt vett. Úgy tartják ugyanis, hogy a hallgatás remek lelki gyakorlat. Természetesen kezdetben érdemes kicsiben kezdened, mondjuk 10 perccel indulj és ezt folyamatosan növeld.

4. Élj a jelenben!

Az ébredés utáni első óra a legproduktívabb az életünkben, így a legalkalmasabb arra, hogy ráhangolódjunk a jelenben való létezésünkre. Ülj le, hunyd be a szemed és csak magaddal foglalkozz. Ezt hívhatod akár meditációnak is, én ÉN időnek nevezem.  Próbálj meg a pillanatnak élni és a jelenben lenni. Rendszeres gyakorlással, akár a nyugalom új szintjére is eljuthatsz.

5. Tegyél mindent 10-szer olyan nagy lelkesedéssel!

Amikor a tested és az elméd szinkronban van, a produktivitásod elérheti a maximumot. Ilyenkor kellő motivációt és inspirációt fogsz érezni ahhoz, hogy minden egyes feladatodat 10-szer olyan lelkesedéssel és erőbedobással végezz.

6. Tanulj meg boldog lenni, minden ok nélkül!

Nagyon is fontos tanács, hiszen az emberek 99%-a úgy működik, hogy "Csak akkor leszek boldog,ha...." Nem pontosan az ellenkezője működik. Tehát,ha például olyan gondolataid vannak, hogy "Csak akkor leszek boldog, ha lesz pénzem, vagy lesz párkapcsolatom" akkor szeretnélek figyelmeztetni, hogy ez úgy működik, hogy akkor lesz pénzed és párkapcsolatod, ha boldog vagy.

 7. Vigyázz a random tartalmakkal!

Mivel rengeteg információt kapunk nap mint nap mindenféle forrásból, ezért nagyon fontos, hogy ne ezek a dolgok határozzák meg a gondolatainkat és az ételünket. Rengeteg negatív tartalmat kapunk a különböző forrásokból és ezek erősen befolyásolhatják, hogy hogyan éljük meg a mindennapokat.

8. Töröld le a közösségi média appokat és kapcsold ki a push értesítéseket!

Nagyon fontos, hogy ne hagyd, hogy a telefonod határozza meg az életed. A rengeteg közösségi média az életünkben és a folyamatos üzenetek nem szabad hogy megbélyegezzék az életünket, hanem tudjunk élni ezek nélkül és ne szenvedjünk függőségben.

9. Ne panaszkodj!

Az életben számos akadállyal szembesülünk, de erre nem az a megoldás, ha elkezdünk panaszkodni. Remek, hogyha kitudsz szakadni abból a standard állapotból, amely az országban jellemző, azaz a folyamatos panaszkodás.

10. Válts a "Tudom!"-ról a "Nem tudom!" állapotára!

Az "Én mindent tudok" hozzáállásról azt jelenti, hogy nem akarsz fejlődni, új dolgokat és lehetőségeket megtapasztalni. Engedj a lehetőségeknek és ismerj meg új dolgokat, tedd félre az előítéleteidet és fedezz fel új dolgokat az életedben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása