Do you speak English? 4 ok,amiért érdemes nyelvet tanulni!

2018. május 05. 08:00 - Life Advisor

learn-2001847_640.jpgDo you speak english? Vagy épp azon gondolkodsz, hogy megtanulnál? Vagy egy másik nyelvvel szemezgetsz? Mondják, hogy egy új nyelv, egy új világot nyit meg előtted. Akkor miért csak gondolkoznál?! Vágj bele! Íme 4 ok,amiért érdemes.

Én ha tehetném, most azonnal tartanék egy kisebb beszámolót a kb. 10 évvel ezelőtti kislánynak, akit addig érdekelt a külföldi idegennyelv tanulása amíg megcsinálta a házi feladatát. Aztán mint aki jól végezte dolgát, becsukta a tankönyvet és azt hitte, ezzel a tudással akár boldogulna is kint vele...

De jó hír, sohasem késő elkezdeni tanulni. Sőt! Rengeteg olyan sikertörténetről olvashatunk vagy hallhatunk akik még 60-70 évesen is neki állnak egy új nyelv elsajátításának és azt elég jó eredménnyel. Nyilván csecsemőként és kisgyermekként könnyeben ragadnak ránk a szavak. Főleg akiknek az anya-apa, különböző nemzetiségű, ők már 2 anyanyelvvel indulnak akár az egyetemre, ami valljuk be elég szép előny.

DE MÉG EZT SEM KÉSŐ, SOHA UTOLÉRNI VAGY AKÁR BEELŐZNI!

 1. Új barátokra tehetsz szert!
  Ha beszélsz valamilyen plusz nyelvet a sajátodon kívül, akkor olyanokkal tudsz szóba elegyedni, akikkel korábban nem. A tanulás folyamatát jó feldobni olyan anyanyelvet beszélő emberkékkel, akik nem csak, hogy pluszt vihetnek az életedbe de még ki is javítanak és ez ebben az időszakban az egyik legfontosabb dolog. Egy élmény lesz maga a tanulás és rövidebb is lehet.

 2. Megismerhetsz egy teljesen más kultúrát!
  Amíg a négy fal között ülve csak ábrándozunk az éppen esedékes ország színe javáról, addig úgyis dönthetünk, hogy akár a helyszínen tanuljuk meg azt. Rengeteg iskola foglalkozik 2-3 vagy több hetes kiutazásos, tanítási módszerrel. A lényege, hogy helyiektől szívhassuk magunkba a tudást és ismerjük meg magát az országot, a mindennapokat, az embereket és a sajátosságokat. Ha tehetjük éljünk ezzel a lehetőséggel. Merjünk nyitni a más felé.

 3. Munkahelyet válthatsz!
  Ha esetleg már unod a mostani állásodat és szívesen váltanál, akkor erre is egy remek lehetőség. Nem csak egy más világ kapuja de a munkahelyek tárháza is megnyílik előtted. Dolgozhatsz egy teljesen más pozícióban mint eddig. Ami esetleges utazásokkal is járhat, a beszélt nyelv országába. Pl.: fordító, tolmács, turista vezető...stb. Abszolút nem unalmas és még az agyadat is megmozgatja, minden egyes munkanapon.

 4. Online, otthon!
  Sokaknak egy nyelv tanulása, időigényes, nehézkes, kötött és drága dolog. Pedig nem is gondolnánk mennyi segédanyag található fent a neten, akár INGYEN. De a legtöbb fizetős is pár ezer forint. Ezek a csomagok a kezdők és újrakezdőknek is hatalmas segítséget nyújthatnak akár egy alapfok megszerzéséhez. Képzeljük csak el, ha már egy kisebb, alap társalgásba bele tudunk csatlakozni vagy egy-egy nyaraláson a család többi tagját lenyűgözve rendelhetünk egy étteremben, vagy kérdezősködhetünk a látnivalókról..stb. Hanganyagok ezrei segítik a kiejtést, amit otthon szabadnapunkon, takarítás közbe vagy munkába menet az autóba elsajátíthatunk.

Én most már mindennap hálás vagyok, hogy Franciaországban a barátaimtól tanulhatom a nyelvet kb. fél éve. Amit azelőtt azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák. Nagyon nehéz, de egy idő után átlendülünk a kezdeti nehézségeken és egyre könnyebb és könnyebb lesz. Garantálhatom. Célom van vele ezért szorgalmasan gyakorlom és hűségesen használom az online felületeket! Iszonyat hasznosak! De az angolomat fel kell frissítenem így rám is vár még egy kihívás. De egy kalandnak jó!

Jó kalandozást kívánok!

Szerző : Christine

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

süti beállítások módosítása