Erre a 20 dologra emlékeztesd a szeretteid,ha nehéz időszakon mennek keresztül!

2018. április 10. 07:30 - Life Advisor

woman-3303559_640.jpgHa valakinek,akit szeretsz nehéz napjai vannak, a legfontosabb dolog, hogy éreztesd vele,hogy rád ebben a helyzetben is számíthat. Bármit elmondhat neked és érezheti a támogatásod. Bármit is mondasz a legfontosabb,hogy a hangnemeddel és a viselkedéseddel is segítsd őt. Ezen kívül pedig érdemes az alábbi 20 dologra emlékeztetned őt.

 1. "Rendben van, hogy nem vagy rendben!"
  Amikor valaki problémával küzd, hajlamos azt hinni, hogy probléma, hogy gondokkal küzdenek és képtelenek ezzel a ténnyel megbirkózni. Emlékeztesd őt, hogy attól,hogy jelenleg problémával küzd nem lett kevesebb ember.

 2. "Nem vagy egyedül!"
  Ez az a mondat,ami segít neki, hogy tudatosítsa, nem egyedül kell megbirkózni a ránehezedett nyomással. Csak azzal,hogy tudatosítod vele,hogy nincs egyedül, segít abban, hogy ne érezze magát olyan magányosnak és fellobbantod a remény szikráját is.

 3. "Engedd el a hibákat!"
  Nehéz időszakban az emberek hajlamosak a körülményeket okolni,ha nehéz helyzetben vannak. Kezdetben persze mindenki kifejezi a dühét és a haragját a kialakult helyzet miatt, azonban hamar emlékeztetni kell őket,hogy a megoldásra kell fókuszálni.

 4. "A nehézségek erősebbé tesznek!"
  Segíts neki,hogy felismerje a nehézségekben lévő fejlődést hordozó leckéket és ha teheted, segíts ezek elsajátításában is.

 5. "Szemléld kívülről a helyzetet!"
  Legtöbbször nem látjuk a fától az erdőt és nem tudunk objektíven értékelni a kialakult helyzetet. Fontos,hogy ilyenkor tudjon róla, hogy ahhoz, hogy helyes megoldás szülessen érdemes lenne a saját helyzetét kívülről értékelni. A legjobb módszer erre,hogy ha kívülről nézné ezt a helyzetet, milyen tanácsot adna saját magának.

 6. "Semmi sem tart örökké!"
  A szörnyű dolgok úgy jönnek az életükbe, mintha örökké tartanának. Fontos,hogy valaki külsős személy emlékeztesse őt arra, hogy semmi sem tart örökké.

 7. "Haladj lépésről,lépésre!"
  A nehéz időszakok zavaros érzelmeket hoznak létre bennük,így sokan úgy érzik,hogy képtelenek döntéseket hozni vagy megoldást találni. Emlékeztesd őt arra, hogy haladjon lépésről lépésre a megoldás felé vezető úton. Egyszerre egy problémával foglalkozzon.

 8. "Keresd meg a nyitott ajtókat!"
  Ha egy ajtó bezárul, akkor másik kettő nyílik ki helyette. Fontos,hogy ezt a nehéz helyzetben lévő szeretted is tudja.

 9. "Csak cselekedj a legjobb tudásod szerint!"
  Nehézségek alatt hajlamosak vagyunk irreális elvárásokat felállítani magunknak. Tudatosítsd a szeretted fejébe,hogy a lényeg,hogy a legjobb tudása szerint cselekedjen.

 10. "Korábban már túljutottál nehéz időszakokon!"
  Egy újabb nehéz helyzetben, az ember hajlamos elfelejteni, hogy korábban már sikerrel vett jó néhány akadályt, a te feladatod pedig,hogy emlékeztesd erre.

 11. "Erős vagy és bátor!"
  Ezt nagyon hamar elfelejtjük,ha nehéz helyzetben vagyunk. Szóval egy emlékeztető bizony nagyon hasznos tud lenni.

 12. "Minden napban van valami jó!"
  A nehézségek kezelése rengeteg negatív gondolatot generál számunkra, amely minden napunkra rányomhatja a bélyegét. Fontos,hogy emlékeztessük őt, hogy minden napban van valami jó.

 13. "Nézd meg,mit fogsz nyerni!"
  Ha éppen nehézséget próbálunk megoldani az életünkben, akkor fontos, hogy számba vegyük, hogy milyen módon változik majd az életünk és megvizsgáljuk azt is,hogy mit nyerhetünk majd a megoldással.

 14. "Ez nem a te hibád!"
  Nehézségek közepette úgy tekintjük,hogy büntetésként kaptuk a megoldandó feladatokat. Tudnunk kell,hogy ez nem a mi hibánk, ez pedig segíthet a megkönnyebbülésben.

 15. "Nagyon jól csinálod!"
  Ha valaki a nehézségei megoldásán dolgozik, elfelejti értékelni saját magát és hogy milyen jól csinálja,amit csinál. Emlékeztesd őt erre.

 16. "Koncentrálj a jelenre!"
  Nehézségek megoldásakor annyira lefoglal minket a múlt és a jövő, hogy elfelejtünk a jelenben élni.

 17. "Egy probléma még nem a világ vége!"
  Ezt a legnehezebb elhinniük a nehéz helyzetben lévő embereknek, ezért tehát fontos,hogy emlékeztesd őt arra, hogy itt nem ért véget semmi.

 18. "Légy kedves magadhoz!"
  Mivel rengeteg negatív energiát kapunk a nehézségek ideje alatt, hajlamosak vagyunk ostorozni magunkat. Ezért tehát jól jön az emlékeztető, hogy legyünk kedvesek magunkhoz.

 19. "Az emberek segíteni szeretnének!"
  A legtöbben azt hiszik,hogy senkire sem számíthatnak és hogy mindennel egyedül kell megküzdeniük,de ez valójában nem így van. Sokan számíthatnak támogató kézre és erre nem árt emlékeztetni őket.

 20. "Én mindig itt vagyok neked!"
  Talán ez a legnagyobb erejű mondat,amelyet mindenképpen ossz meg vele, hiszen hajlamosak nagyon hamar megfeledkezni erről a csodás és fontos tényről.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása