Úgy érzed, túl késő hogy az álmaidnak élj? Gondoljd újra!

2018. március 30. 10:09 - Life Advisor

key-3087900_640.jpgMit tennél akkor, ha tudnád, hogy nem fogsz elbukni? Ez egy remek kérdés,amit feltehetünk magunknak annak érdekében, hogy megtudjuk mit is szeretnénk valójában az életünkben. De ez nem sokat segít, ha úgy jársz az életben, hogy közben csak a padlót bámulod. Fájdalmas,ha közlik veled,hogy nem vagy elég jó. A mások előtt elszenvedett kudarc zavarba ejthet téged is. Hogyan állsz fel miután elbuktál? Az álmaid egészen addig valóra válthatóak, amíg rendelkezel a megfelelő gondolkodásmóddal az akadályok leküzdésére. Ha úgy érzed,hogy már túl késő, akkor gondold újra!

Egy tanácsadás során egy 18 éves sráccal beszélgettem (igen egyre több a fiatal,aki érzi és tudja,hogy felelős a sorsáért és tenni is szeretne érte) aki azt kérdezte tőlem, hogy milyen irányt javasolok neki a továbbtanulás szempontjából. Kiderült, hogy radikálisan eltérő tanácsokat ajánlottam mint a szülei,tanárai,barátai. Nagyon érdekelte őt ugyanis a pszichológia, de a szülei lebeszélték arról,hogy pszichológus legyen, mondván, hogy abban nincs pénz, nem fog megélni és tönkre teszi az életét.

A tanácsom egyszerű volt : kövesd a szíved! Nagyon fontos szabály, hogy így cselekedjünk, ezenkívül pedig érdemes átgondolni az alábbi 8 jó tanácsot is :

 1. "Ahhoz,hogy az emberek mit gondolnak rólam, semmi közöm!"
  Nem mindenki fog tapsolni, ha az álmaid után mész. Figyelj a fejedben lévő kis hangra és a szívedre. Folyamatosan azt mondják neked,hogy mit kell tenned és hogy felmérd a lehetőségeidet.

 2. Úgy gondolj az akadályokra, mint egy tesztre!
  Az akadályok erősebbé tesznek és bebizonyíthatod,hogy elkötelezett vagy az álmaid mellett.

 3. Ne tartson vissza semmi!
  Amikor elhatározod,hogy követed az álmaid, megteszed az első lépést, nem sikerül,elbuksz és elfogsz játszani azzal a gondolattal,hogy feladod. SOHA ne add fel! Bízz magadban és haladj az álmaid felé!

 4. Tekints a bukásra visszajelzésként!
  A sikeres emberek minden esetben tanulnak a hibájukból és a bukásokból. Megtanulják,hogy mit csináltak rosszul és mi az, amin a jövőre nézve változtatni kell.

 5. Legyen alternatív útvonal (úgymond B-terv) a céljaid eléréséhez!
  Ha nem siker elérni a céljaid, biztos,hogy egy jobb, életképesebb útvonalon kell haladnod. Legyél hajlandó tanulni és fejleszteni önmagad vagy ha úgy adódik, mert segítséget kérni.

 6. Öld meg a belső kritikusaidat pozitív gondolatokkal!
  Amikor kilépsz a komfortzónádból az agyad bekapcsolja a riasztókat és olyan gondolataid támadnak, amelyek eltántorítanak az álmaidtól. Ez azonban nem azt jelenti,hogy az ekkor megjelenő negatív gondolatoknak hinned kellene. Motiváld magad pozitív kijelentésekkel, amihez itt a blogon illetve a Facebookon oldalamon is kaphatsz segítséget!

 7. A félelem valódi jelentése izgalom!
  Tudtad,hogy amikor félsz, az idegrendszer felkészül a harca és az adott helyzetre? Képzeld csak el,hogy ugyanezek a reakciók játszódnak le akkor is, ha izgatott vagy. Legközelebb tehát,ha úgy érzed félsz, tekints rá úgy , mintha izgatott lennél és kovácsolj tőkét az érzéseidből.

 8. Készíts egy leírt tervet a céljaid eléréséhez!
  Az ego-nak és a szemünknek is látnia kell,hogy komolyan gondoljuk az álmain és céljaink elérését és hogy tisztában vagyunk azzal,hogy mit is szeretnénk valójában. Ezért javaslom,hogy a terveidet akár egy saját füzetbe akár egy papírra írd is le, amely a későbbiekben folyamatos emlékeztetőként lehet jelen az életedben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása