Válságban a házasságod? Ne ess pánikba!

2024. május 23. 07:30 - Life Advisor

hazassagi_valsag.pngVálságban van a házasságod? Valószínűleg a legtöbb tanács, amit hallasz az, hogy "Ne ess pánikba!". Ilyen egyszerű, jó hangzású tanács ez, de amikor a saját kapcsolatod bajban van, iszonyat nehéz tudni, hogyan is kell nem pánikba esni. Lehet, hogy olyan helyzetben vagy, ahol vannak figyelmeztető jelek, amikor a feleséged már egy ideje panaszkodik a boldogtalansága miatt, vagy lehet, hogy teljesen elvakult vagy azzal kapcsolatban, hogy a dolgok hirtelen kezdenek szétesni. Akárhogy is, egy válságban lévő házasság általában lassan fullad kudarcba, sokszor évekig is eltarthat.

A legtöbb házaspár semmilyen képzést nem kap a kapcsolatok típusairól vagy az intim kapcsolatok fenntartásáról, lassan belerendezkedünk egy unalmas rutinba, ahol mindkét partner abbahagyja az erőfeszítéseket egymás szeretetére, tiszteletére és megbecsülésére. A kevesebb fizikai intimitás a legkézenfekvőbb módja annak, hogy érezzük a kapcsolatunk változását, de az, hogy hogyan kezeljük ezt a változást, gyakran csak rosszabbá teszi a dolgokat.

Amikor megházasodunk, minden nagyszerű, a szerelem és a nevetés könnyű, összefüggő, szenvedélyes ezért ritkán gondolunk arra, hogy a szikra nem tart örökké.

Néha az a meggyőződés vezérel, hogy az esküvő napján tett ígérted együtt tart benneteket jóban rosszban. Ez a hit viszont lustává és passzívvá tehet minket.

Tudom, hogy a legtöbb férfi számára, akivel egy küszködő házasság során beszélgetek, a dolgok egyáltalán nem voltak nagyszerűek az elmúlt néhány évben, de még mindig kapcsolatban élnek és azon akarnak dolgozni, hogy jobbá tegyék a kapcsolatukat.

Akkor most mi van?

Ha a feleséged azt mondta neked, hogy el akar hagyni téged és ki akar lépni a kapcsolatból, akkor teljesen túlterheltnek érezheted magad, sok fájdalmat, árulást, szomorúságot és haragot érezhetsz. Ezek az érzések átvehetik az irányítást az elméd és a tested felett, megnehezítve számodra az alvást, az evést és a munkahelyi koncentrációt.

Lehet, hogy aggódsz, hogy a párod szakítani akar és semmit sem tehetsz, hogy meggondolja magát. Valójában az, hogy hogyan reagálsz erre a helyzetre, meghatározza, hogy mi történik majd ezután.

Ahhoz, hogy a kapcsolat javuljon, először meg kell tanulnod, hogyan válhatsz olyan emberré, aki úgy tekint magára, mint valakire, aki sokat tud nyújtani. Az újrakapcsolódás és a vonzalom nem történhet meg, ha nem érzel mély önértékelést, önbecsülést és magabiztosságot abban, hogy képes vagy átvezetni magad életednek ezen a nehéz időszakán.

Ismétlem, tudom, hogy ennek nincs értelme. Hogyan lehetsz biztos magadban, ha valaki, aki fontos neked, elhúzódik tőled? Hogyan szerezheted vissza az önbizalmad?

Hogyan szerezheted vissza a feleséged?

Lehet, hogy tanácsot és érzelmi támogatást kérsz a családodtól, barátaidtól, rokonaidtól, de ne feledd, hogy sok más ember sem tudja, mi az egészséges kapcsolat. Az emberek gyakran állás foglalnak és a feleségedet hibáztatják, amiért "ezt tette veled". De ez csak áldozattá tesz, az áldozatok pedig megrekednek arra várva, hogy a külső körülmények megváltozzanak, hogy jobban érezhessék magukat.

Amikor áldozat vagy, amit veled tettek, azt még mindig megteszik veled, kivéve, hogy most újra és újra erre összpontosítasz és ugyanazokat az érzelmeket tapasztalod meg.

Ezért abba kell hagynod a gondolkodást erről is és arról, hogy mi történt és el kell kezdened gondolkodni önmagadról és arról, hogy mi fog történni ezután.

Ha pánikba esel, hogy megpróbálod "bebizonyítani" neki, hogy meg kell gondolnia magát azzal, hogy ajándékokkal halmozod el, állandóan felhívod, beszélsz a változásra való hajlandóságodról és megkérdezed tőle, mit kell tenned.

A tested tele van sürgős dolgokkal és szorongással, így nem tud neked segíteni, csak az idegesség energiáit érzed. Ez megnehezíti hogy ellazulj és tiszta fejjel láthasd a dolgokat.

Ráadásul ez a helyzet a párod számára sem jó, hiszen nem tud nyugodt lenni, amikor veled van és nem tudja kimutatni a sebezhetőségét sem. Ugyanez igaz arra, hogy nem fog tudni neked válaszolni arra sem, hogy mit kellene tenned. Legtöbbször ugyanis nem hiszi, hogy bármit is tehetsz, ami megváltoztatja az érzéseit. Amit igazán akar tőled, az egy kis vezetés, irányítás. De először meg kell tanulnod, hogyan kell irányítani önmagad.

Hogyan irányítsunk, ha pánikba esünk

Nem irányíthatsz félelemmel és szorongással a válladon.

A vezetők döntéseket hoznak és utasításokat adnak, de nem néznek vissza folyton, hogy lássák, követi-e valaki az utasításukat.

Amikor vezetsz és döntéseket hozol, kockázatot kell vállalnod, ami kulcsfontosságú része a bizalom kiépítésének. A párod tudni szerezni, hogy szilárd meggyőződésed szerint ismered magad, mint férfit.

Ez azt jelenti, hogy meg kell találnod a saját őszinte, proaktív válaszaidat arra, hogyan szeretnél reagálni erre a helyzetre, majd cselekedned kell. 

Amikor az önbizalommal vezetsz, akkor a párod is szívesen fog csatlakozni hozzád. Amikor viszont a pánik és a felélem uralkodik er rajtad, alkudozol, ultimátumokat kötsz, hogy megpróbáld jobban érezni magad, akkor szinte rohansz a kudarc felé.

Mindez kevésbé szól a kimondott szavakról, sokkal inkább arról van szó, hogyan reagálsz erre a helyzetre.

Azok a férfiak, akiknek segítek megváltoztatni a házasságukat, olyan férfiak, akik újra értelmes,céltudatos, örömteli és beteljesítő életet kezdenek teremteni. Megtanulják a vonzerő létrehozásának titkait.

Olyan férfivá válnak, aki világosan ismeri saját személyes és szexuális értékét, akinek terve van önmagával és az életével, aki elkötelezett és izgatott, hogy merre tart és hogy kapcsolatban él-e vagy sem.

1. Miért rossz a negatív hangsúly a házasság helyrehozásában?

Amikor "hozzuk helyre" módban vagy, a tetteidet az az intenzív fókusz vezérli, hogy elérd a "házasság rendbetételének" eredményét.

A probléma ezzel a megközelítéssel az, hogy hiányzik belőle az empátia és az empátia alapvető fontosságú egy kapcsolatban. A empátiával rendelkező kapcsolat alapvető fontosságú a bizalom és a biztonság szempontjából is. A vonzalomhoz pedig először bizalomra és biztonságra van szükség. 

Mit kellene tehát tenned, ha nem kizárólag a házasságod rendbetételére koncentrálnál?

Meghatározod, hogy ki vagy férfiként, miben hiszel, mi inspirál, mi az, amiért hajlandó vagy kiállni és miből szeretnél többet megtapasztalni a következő 30 évben ezen a bolygón.

Tanuld meg, hogyan válhatsz az érzelmeid mesterévé, ahelyett, hogy érzelmeid lennének felelősek érted.

Ez az, amit a párod mindig is akart tőled.

Ezzel megmented a házasságod? Lehet, hogy nem. Ezt nem tudja senki előre megmondani.

De az a férfi, aki ismeri önmagát és önrendelkezése van afelett, hogy hogyan reagál bármilyen helyzetre, különösen a nehezekre, olyan ember, akiben újra elkezdhet egy nő bízni és újra vonzódni kezdhet hozzá.

Még akkor is, ha a döntéseid és véleményeid ellentétesek az övével, megbízhatóbb és vonzóbb vagy, ha nyugodtan kiállsz a hitedért és tudod, miért fontosak neked.

Mi köze ennek az empátiához?

Ahogy tisztázod, hogy ki vagy és mi a fontos neked, elkezdesz kíváncsivá válni arra is, hogy ki a párod most, és mik a motivációi, hiedelmei, félelmei és prioritásai. Elkezded jobban megérteni őt. Elkezdesz több empátiát érezni a tapasztalatai iránt és hogy a jóléte iránti valódi gondoskodás és érdeklődés az egyik alapköve annak, hogy újra kapcsolatba léphessetek egymással.

A kapcsolódáshoz képesnek kell lennetek egymás körül pihenni, ami megköveteli, hogy ellazuljatok magatokban.

Pihenés nélkül nincs biztonság és biztonság és védelem nélkül a párod nem lesz képes sebezhető lenni veled és megosztani azt, amit valójában érzed.

Mit tettél ma azért, hogy ellazulj?

2. Nevetés, könnyedség és szórakozás

Igen, tudom, hogy amikor egy házasság válságban van, az utolsó dolog, amihez kedved van, az a szórakozás és a nevetés. A kapcsolat nyelve azonban az elfogadás, a gondoskodás, a bizalom és a szórakozás.

A válságban lévő házasság komoly dolog, de ha csak a problémákra koncentrálsz, akkor semmi sem táplálja a jövőbeli kapcsolatot.

Az, hogy képes vagy igazán önmagadnak lenni, megtalálni a szórakozást az életben, megtanulni nevetni még a nehézségek idején is, ezek azok a tulajdonságok, amelyeket anno a párod vonzónak talált benned. 

Mit tettél ma azért, hogy nevess?

3. Éld az életed

A legnagyobb oka annak, hogy egy válságban lévő házasságban úgy érezzük, hogy vége a világnak, az, hogy a férfiak hajlamosak elszigetelni magukat a támogató hálózatuktól és más férfiaktól.

Feladják a jó támogatási rendszer és az egészséges, kiegyensúlyozott életet, amelyben a kapcsolat csak egy része a hosszú távú kiteljesedés, önbizalom, érzelmi erő, érdemesség és általános jólét érzésének.

A nők sokkal jobb munkát végeznek a barátaikkal való kapcsolat fenntartásában, azokkal a barátaikkal, akikben megbíznak, hogy megértik, támogatják és bátorítják őket.

A férfiak viszont gyakran mindenek fölé helyezek ellátói, férji és apai "szerepüket" és nem helyezik előtérbe a más férfiakkal való erős kapcsolatok kiépítését és fenntartását.

Nem értik meg, hogy kritikusan fontos, hogy valami náluk nagyobbhoz tartozzanak. 

Amikor egy nő azt mondja, hogy "már nem szerelmes belénk", azt gyakran az a nyomás vezérli, amelyet a szórakozás, a beteljesedés és az elégedettség fő forrásának érez.

Nagyon szeretné látni, hogy szenvedélyes leszel magad, az életed, a barátaid és a céljaid iránt. Olyan jó lenne!

Nem azt mondom, hogy ne akard őt a párodnak. Nem azt mondom, hogy ne legyél elérhető, elkötelezett a családod számára.

De tudnod kell, hogy a személyes érték, a vonzerő és az általános boldogság hosszú távú érzése nem függhet csak a feleségedtől és a családodtól.

Erős, okos férfiakra van szükséged, akik teljesen megértenek téged. Megértik a fájdalmat és a félelmeket, mert ugyanazokat a küzdelmeket élték át.

Ezek a férfiak sok értékrendet osztanak meg egymással és közös vágyuk, hogy rendkívüli életet éljenek, tele szeretettel és nevetéssel. 

Ezek olyan férfiak, akikben megbízhatsz, amikor padlón vagy és olyan férfiak, akik jobban hisznek benned, mint te magad. 

Ismersz ilyeneket? Elegendő időt vagy velük?

4. Bátorítsd a párod, hogy fedezze fel a saját hobbiját és találja meg a boldogságát

Ne feledd, hogy a feleséged egyedülálló egyéniség, saját személyiséggel, preferenciával, igényekkel, készségekkel és érdeklődéssel. Ezek a tulajdonságok kulcsfontosságú szerepet játszottak abban, hogy vonzódj hozzá.

Ahogy neked is élned kell az életedet és egyensúlyt kell teremtened a mindennapokban, hogy ne helyezd minden boldogságodat az ő vállára, fontos, hogy támogasd az autonómia, az egyéni kifejezés és a személyes fejlődés iránti igényét nőként, nem csak feleségként és/vagy anyaként.

Sok nő úgy érzi, hogy irányítják, amikor nem tudják megtenni azokat a dolgokat, amelyeket akarnak. Ez az, amikor olyanokat hallhatsz tőle, mint például : "Úgy érzem megfojtasz engem" vagy "Szükségem lenne egy kis egyedüllétre, több térre stb.".

Az a férfi, aki megtalálta a saját biztonságérzetét és magabiztosságát, képes ilyen módot teret adni, így a nő ellazulhat, érezheti a párja önbizalmát és nagylelkű támogatását, ami arra készteti, hogy bízzon benne és vonzódjon hozzá.

Ráadásul az a nő, aki megtalálja a saját boldogságát, gyakran rájön, hogy a boldogtalanságot, amiről azt hitte, hogy a kapcsolat okozza, valójában saját tisztánlátásának hiánya okozta az életében.

5. Ne várd, hogy ő mondja meg, ki vagy

Amikor a boldogságod attól függ, hogy mit gondol rólad a párod, vagy hogyan bánik veled, annak az esélye, hogy ez vonzó lesz számára, szinte nulla.

Az a férfi, aki bizonytalan a saját önértékelésében és értékeiben, anélkül, hogy először a partnere megerősíteni ezeket, végül passzív lesz és szüksége lesz a nő állandó érvényesítésére, mielőtt magabiztosnak érezné magát, mielőtt bármit is tenne és mielőtt előrevinné a kapcsolatot.

Gyakran sok manővert és taktikát próbálnak ki a férfiak, hogy rávegyék a párjukat arra, hogy a kívánt visszajelzést adják meg számukra. Szívességeket tesznek, megpróbálnak a párjuk kedvében járni, figyelmen kívül hagyják a saját határaikat és folyamatosan bókolnak neki, mindezt azért, hogy rávegyék a nőt, hogy ugyanezt tegye.

Abban a pillanatban, amikor a nő erre rájön, leállítja ezt a helyzetet. A feleséged ugyanis érzékeli a bizonytalanságod és ez azt fogja okozni, hogy elveszíti a beléd fektetett bizalmát.

Amikor nem vagy képes érvényesíteni önmagad, úgy tűnik, hogy az iránta érzett szeretetednek és tiszteletednek feltételei vannak. A szerelmi kapcsolatodat tranzakciós üzletté változtattad és ez nem szexi.

Tehát mit kell tenned?

  • Tisztáznod kell, hogy mit akarsz a jövődtől, hogy visszavezethesd a kapcsolatot a jó egészséghez vagy ahhoz, hogy úgy dönts, továbblépsz.
  • Abba kell hagynod, hogy férfiként, férjként, apaként és szeretőként az önértékelésed a nőtől várd el.
  • Önellátóbbá kell válnod, fel kell építened az érzelmi intelligenciádat, és meg kell tanulnod, hogyan válhatsz olyan emberré, aki képes meghallgatni a párját, megérteni az érzelmeit és az érzésit, azért, hogy jobban tudjatok kapcsolódni egymáshoz.

Amikor ezt a munkát az érzelmi függetlenség elérése érdekében végzed, készen állsz arra, hogy elkezdj egy egymástól független kapcsolatban élni, ahol mindketten osztoztok egy olyan környezet megteremtésében, ahol értékelik, megbecsülik és tisztelik a felek egymást. Nincs jobb titkos szerződés, kimondatlan elvárások és kontrolláló manipulációs viselkedés.

A szilárd önbizalomnak ez az új energiája az, ami lehetővé teszi, hogy a bizalom újjáépüljön köztetek. Akkor a tisztelet és a vonzalom megváltoztathatja azt a lefelé tartó ívet, amelyet a versengés és a negativitás okozott.

Egészséges kapcsolat csak két érzelmileg biztonságban lévő, egészséges ember tud kialakítani, akik tudatosan dolgoznak azon, hogy olyan partnerséget alakítsanak ki, amely támogatja személyes és a kapcsolatuk értékeit és céljait.

Bármit is mond neked most a feleséged, még mindig van lehetőség egy teljesen új és jobb kapcsolatra a jövőben.

A szerelem nem tűnik el csak úgy. Kapcsolatunk során ki-be esünk a szerelemből.

Mindig kövesd az érzelmi irányítás rendszerét. Távolodj el a stressztől, nyomástól egy békésebb és nyugodtabb környezet felé.

Ha megtalálod a saját békés, nyugodt természetedet, olyan emberré válsz, akivel a párja szívesen van együtt.

De ehhez mély személyes gondolkodásra és fejlődésre van szükség.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása