4 lecke a pénzügyileg stabil élethez

2024. február 11. 07:30 - Life Advisor

penzugyi_stabilitas_leckek.pngNemrég újra olvastam a "Gazdag papa, szegény papa" című könyvet és megdöbbentett a szerző magyarázata a pénzről, amelyet az alsó és középosztálybeli emberek félreértenek. Sokat tanulunk különböző tantárgyakról az iskolában és a főiskolán, de soha nem tanítanak nekünk semmit az alapvető pénzügyekről, amelyek szükségesek a pénzügyileg stabil élethez. Szeretnék megosztani néhány fontos leckét, amelyek nagyon fontosak ahhoz, hogy tudjuk, hogyan éljünk pénzügyileg stabil életet.

1. Eszközök és adósságok

A legtöbb alsó- és középosztálybeli ember nincs tisztában azzal, hogy az eszköz és az adósság.

Gyerekkorom óta ezt hallom : elengedhetetlen, hogy legyen saját házunk, és ez egy érték.

A legtöbb ember álma egy ház építése vagy birtoklása. Ehhez pedig az emberek hitelt vesznek fel és életük hátralévő részét azzal töltik, hogy a lakáshitel kamatait fizetik. 

Az emberek azt gondolják, hogy a ház birtoklása eszköz, ami valójában mítosz.

Tehát mi az eszköz?

Az eszköz valami, ami ad nekünk valamit, amikor megvásároljuk. Rendszeres jövedelmet biztosít számunkra egész életünkben, hacsak nem adjuk el ezt az eszközt. 

De egy ház birtoklása soha nem lehet eszköz, mert addig fizetünk érte, amíg ott nem élünk, ami minden bizonnyal adóssággá válik. 

Ez nem azt jelenti, hogy ne vásárolj házat. Határozottan rendelkezned kell házzal, de házvásárlás előtt kerüld el a túl sok hitel felvételét, és kezdj el olyan eszközöket vásárolni, amelyek fizethetik a házadon lévő hiteleket.

Mindig emlékezz arra, hogy egy eszköz valami, ami pénzt termel neked, még akkor is, ha nem dolgozol, de az adósság olyasvalami, ami pénzt vesz ki a zsebedből.

2. A költségek alacsonyan tartása

Láttam olyan embereket, akik ész nélkül költekeztek anélkül, hogy törődtek volna azzal, hogy mennyi pénzt pazarolnak valójában.

Az emberek mindent priorizálnak ugyan, mégis tudatlanok a kiadások rangsorolásában. 

A pénz határozza meg túlélésünket és életmódunkat, és ha nem vagyunk tudatában ennek, akkor a hitelkártyák és kölcsönök csapdájába eshetünk.

Sok alsó- és középosztálybeli ember keményen dolgozik, keres egy kis pénzt, esztelenül elkölti, végül a hitelek és adósság csapdájába esik. 

Úgy érzem, hogy azok az emberek, akik nem értékelik a pénzüket, nem értékelik az életüket és a kemény munkát, amit belefektetnek, hogy megkeressék ezt a pénzt. 

Nem arról van szó, hogy mennyi pénzt keres az ember. A legfontosabb dolog az, hogy az ember hogyan költi el ezt a pénzt és az intelligencia és a prioritások meghatározása elengedhetetlen a pénzügyi stabilitáshoz.

3. Dolgozz azért, hogy tanulj, ne azért, hogy pénzt keress

A mai világban az emberek azonnali sikert, pénzt és hírnevet akarnak.

A pénz, amit keresni akarunk, csak illúzió, és az igazság az a folyamat, amin keresztülmegyünk és azok a készségek, amelyekkel megtanulunk elvégezni egy munkát és pénzt keresünk. 

Sok barátomat láttam, akik annyi pénzt akarnak keresni, mint amit egy tapasztalt ember keres. Mindannyian csak a pénzre koncentrálnak, ezért kíváncsi vagyok, hogy ezek az emberek hogyan fogják megtanulni a munkához szükséges készségeket.

Az az ember, aki csak a pénzre összpontosít, soha nem fogja megkeresni azt a pénzt. A pénz, amit keresünk, soha nem állandó, de a megszerzett készségek segítenek megkeresni azt a pénzt, amiről álmodunk.

Tehát az embernek a folyamatra kell összpontosítania, javítania és fejlesztenie kell magát ahhoz, hogy a pénz kövesse.

4. Az adakozás segít abban, hogy kapj

Mások anyagi segítségét emberként kell megtenni, mivel ez a fajta gesztus megmenti az emberiséget. 

Néha, amikor bizonytalan esetekben pénzt költök, frusztrálnak érzem magam. Felteszem magamnak a kérdést : miért kerültem most olyan helyzetbe, amikor pénzt kell költenem? Azt hiszem, mindenki átment már hasonlón.

Kezdj el boldogan pénzt költeni. Amikor elkezdesz boldogan adni, boldogan fog visszatérni hozzád. 

A pénzköltés miatti megbánás nem tesz semmi jót neked, de megállítja számodra a pénz áramlását.

A pénz életünk kulcsfontosságú részévé vált. Elkezdte uralni az életünket ebben a modern korban. 

Fontos, hogy intelligens legyél a pénz elköltésében, megtakarításában és befektetésében. Mindenkinek különböző igényei és életmódja van, és az embereknek óvatosnak kell lenniük az igényeik rangsorolásában.

A pénz megtakarítása ugyanolyan fontos, mint annak elköltése.

Gondolj arra, hogy a pénzt olyan eszközökbe fektesd, amelyek pénzügyileg stabillá tehetnek. Biztonsággal kezeld a befektetéseid, mivel még ennek is megvannak a kockázatai.

Életmódunk nem szabad, hogy az adósság csapdájába essen, és az embernek javítani kell életmódját, ahogy anyagilag növekszik.

Sokan vannak, akik gazdag életmódot akarnak, de soha nem gondolnak pénzügyi helyzetükre és végül összeroppannak az adósságok alatt. Az életmód megválasztása fontos a kiadások megfelelő szabályozásához, ami végső soron úgy érzem, hogy az egyik nagyszerű módja annak, hogy pénzügyileg stabil életet élhessünk.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása